adam, kendi çapında hayvanına birşeyler yapıyor tarlasına bişeyler yapıyor (yanlış anlamayın köy bilgim 0)
kahvesinde çay falan içip yaşayıp gidiyor neden alay ediyorsunuz ki bu kadar yanlış arkadaşlar. köylü de olsa yaşayan bir insan kendi çapında.
devamını gör...
ben köylü sayılırım yani öyle bir ortamda büyüdüm yetiştim...
şu kadarını söylemek isterim burada alay eden ergenlerin çoğunu cebimden çıkartıp ters yatırıp düz sevebilirlerler hele ki eski insanlar...
devamını gör...
köylülerin büyük bir çoğunluğunun ne olduğunu bilmeyen yazar beyanı.
en az şehirlerdeki kadar gayrimeşru ilişki yaşanır köylerde, öyle "sevişeceğiz bu şekilde baban da seni bana verecek" hikayesinden değil ha, adamlar bildiğin medeni yaklaşıyor bu olaya. bununla birlikte düşünemeyeceğiniz kadar eşcinsel de vardır köylerde. görsen "adama bak olm beni halter gibi kaldırıp indirir bu" dersin ama akşam vakti arkadaşlarla içmeye gideceğiz ayağına hemcinsleriyle aşk tazeler.
ikinci bir durum cinayetler... bunu uzaktan yakından herkes bilir, sonuçta öyle ya da böyle müge anlı'dan kesitlere rastlıyoruz günlük hayatımızda. köylerde çok ciddi cinayetler işleniyor. jandarmanın ağır adamlarının toplanıp çözemediği, "lan oğlum insan insana bunu yapar mı?" diyeceğiniz cinayetler işlendi bu memleketin köylerinde. çıkan olaylar da genelde saçma sapan şeylerdir: köylüler mezra kavgası yapar, komşunun öküzü bahçeye girmiştir ve biri de diğerini av tüfeğiyle öldürüp 30-32 parçaya ayırır.
atatürk köylü milletin efendisidir demiştir, doğrudur da... ama köylü dendiğinde aklınıza okumuşa saygı gösteren, işi gücü tarla ve hayvanlarından ibaret olan insanlar gelmesin. çünkü öyle köylüler artık kalmadı.

edit: hele hele, bir de dm'den, alt entry'lerden yürüyorlar "şöyle konuşuyorsun, böyle konuşuyorsun" diye. hayır beni nişantaşı'nda büyüdü mü zannediyorsunuz anlamadım ki! ben de balıkesir'in köylerinden birinde yaşıyorum hocam, köyde büyümüş biri olarak da söylüyorum ki pek çok köylünün gerçek yüzünü bilmiyorsunuz. sizin romantizmini yaptığınız, koruduğunuz insanlar birkaç uyaranla gözünü kırpmadan hapse girebilir. şu dediklerimin de alayını kaç defa gördük civar köylerde. bu dediklerimin de alayı yaşanıyor, kaba etimden sıkmıyorum.
devamını gör...
köylerdeki çarpık ilişkilerden ve cinayetlerden dem vurup , okumuşa saygı gösteren işi gücü kendi halinde bir şeyler üretmek olsan insanların kalmadığını söylemek ....
doğru köylerde saçma şeylerden cinayet işleyenler var , doğru her yerde olduğu gibi köyde de çarpık ilişkiler yaşayanlar var ama okumuşa saygı gösteren kendi işinde gücünde bir sürü de insan var. kendimden biliyorum yani örnek isteyen çok kasmasın , ben köyde yaşamayı tercih ettim arkadaş çevremde ise yine köyden kopmamış gerek memur olmuş gerek amerika da aşçılık yapan insanlar var ne sanıyorsunuz anlamadım ki?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"salın şu köylüleri artık" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim