rönesans'tan sonra ortaya çıkan modernistleri de uzun süre meşgul etmiş zor bir konudur.

vajina olarak nitelendiren organ, yapı olarak her türlü çıkarımı yapmaya müsait. ulusların oluşumunda, sosyolojide önemli yeri oldu eski çağlardan beri. filozoflar bu konuya çok farklı yaklaştı.

kant, vajinanın saklama kabı olduğunu düşünüyordu. romantik akımdan beslenen hayalciliğe yer yoktu onun akılcı felsefesinde. ona göre vajina, kıtlık olduğunda hanımların aç kalmamasını sağlamak için içine küçük meyveler sokulması gereken bir borcamdı.

o zamanlar borcam yok diye itiraz etti bir kaç filozof. sartre'ın karısı simone, yollu olduğu için gidip verdi kant'a. ortalık o zamanlar bile karışıktı. şimdi sözlükte özel mesajla dönderdiğimiz pislikler, zamanında da vardı.

nietzsche, vajişto yok, öldürdüm dedi. matrix'ten veya güney kore sinemasından çalmıştır kesin bu fikri. tam bir yılan.

velhasıl çok karışık bu konu. kafayı toparlayıp üzerinde sayfalarca konuşmamız gerek. bence kaşık da var vajina da. güzel bir organ.

sulanıyor hemen. kasıklara doğru su akıyor. oraları izlemek güzel.

terbiye sınırları içinde yalanmalı elbette. pardon tartışmalı.
devamını gör...
var oluşumuzun temel paradigmalarından sıyrılırsak eğer... eserin salt derine inmeyen bir bakış açısına da sahip olduğunu görmek için olgunlaşmamış olmak gerekmeyecek, fakat eleştirel gel gitleri tespit edip bu konuda harekete geçmemek ayrı bir hava katmıyor değil yargılarımıza.

bu konuda bir özeleştiri yaparak olayı içselleştirmekten sıyrılmamız gerektiğini düşünüyorum...
devamını gör...
'vajina' diye kastedilen organın doğrusu 'vulva'dır. vajina vulva içerisindeki bir bölge, iç organdır. dışarıdan görünmüyor yani. anatomik olarak böyle mesele, şimdi felsefesi daha salt bir bilinçle yapılabilir
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"salt vajinanın eleştirisi ve felsefe" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim