saygılı bir insan olursan geri dönüt olarak aynı değeri göreceğini dile getiren cümledir. (bkz: kısasa kısas)
devamını gör...
günümüzde saygı bekleyenlerin pek uygulamadığı şey.
devamını gör...
türkiye toprakları içerisinde pek mümkün olamasa da doğru bir şeydir.
devamını gör...
yanlış beistir. keşke doğru olsaydı, özellikle iş hayatında saygılı olup bir de mütevazi olursan geçmiş olsun. eski çalıştığım kurumda böyle bir kızcağız vardı, tek işi ofisinde iş hazırlığı yapmaktı, istenilenden fazla saygılı ve naif olduğu için işten çıkarıldı... hem de çok bilinen bir kurumda, merak edene özel mesajdan yazabilirim lol.
devamını gör...
yaş,cinsiyet,hangi mesleği yaptığın veya mesleğindeki konumun,nereli olduğun vs gibi şeylerin saygıyı gerektirmesi değil de saygılı olmanın saygıyı getirmesi gerekir,naçizane...
devamını gör...
sen saygılı ol gerisi karşındakinin kalitesine kalsın da denebilir.
devamını gör...
kişiye olan saygı ve kişilerin kültürlerine, seçimlere, temel hak ve özgürlüklere karşı saygı iki farklı olgu.
kişisel anlamda saygıyı hakeden herkese saygı duyarım, bana kişisel anlamda saygısızlık yapanı ise affetmem. bu anlamda saygı duyarsan saygı duyulurdan çok hakedene saygı duyuluru savunurum.
kişiden bağımsız olarak herkesin kültürüne, inancına veya inançsızlığına, tanımlamalarına, kişisel seçimlerine saygı duyarım. çünkü bunun benimle bir ilgisi yoktur. o kişi benim hak ve özgürlüklerime saygı duymasa bile ve kişisel anlamda saygı duymadığım biri olsa bile, bu bana o kişinin kişisel hak ve özgürlükleri kapsamındaki seçimlerini aşağılama hakkını vermez. kişisel seçimler ve hak ve özgürlükler anlamında o saygı duymasa bile saygı duyarım.
devamını gör...
yanlış olan önerme, gerçek hayatta işe yaramaz haberiniz olsun. akıl almaz ortamların ve insanların olduğu dünya' da bu saçma önermeyi dikkate alırsan ya sakat kalırsın ya da ölürsün.*
devamını gör...
yanlış önerme halkımızda bu böyle ilerlemiyor. denendi , onaylandı.
devamını gör...
saygıyı hakeden yerde saygını gösterirsen onlarda sana gösterir. haketmeyene karşı kullandığın zaman iyice yüzsüzleşiyorlar.
devamını gör...
bana saygı duyması için bir katile saygı duyamam.

karşılık beklenerek değil, hak edene saygı duyulur.

t) saçma.
devamını gör...
hayır oradaki saygı duyarsan mantığı ve saygı benimsemesi kendin içindir.

kendini önemsemeyen başkasını önemsemez önemser gibi durur ama özünde gün sonunda yine aynı noktaya gelinir.

önce özümüze benliğimize saygıdır. karşımızdakine değil
devamını gör...
yanlış bir kanı.
saygılı olayım dedikçe sınırını aşan insanlar var. görmezden gelinen olup, tek başına karar veremeyen biri gibiymişcesine tavırlara şahit oluyorsunuz. yani bakıldığında pervasızca davrananlar çok var. bu kişilere yaptıklarının bir önemi zaten yok, anlamazlar da zaten.
devamını gör...
saygı hakedene gösterilir. hak etmeyen, size saygı göstermeyen birine saygı gösterirseniz iyice tepenize çıkar. her zaman her yerde saygılı olmak işe yaramaz.
bu ülkede çoğu yer ve durumda insanların çoğu iyiliği saflığı aptallık, efendiliği korkaklık görüyor. hakkınızı aramadıkça sırtınıza binilmesi muhtemel. bu iş hayatında da böyledir hatta aile hayatında da.
devamını gör...
saygı duyulmaya ihtiyaç duyana saygı duymam.
devamını gör...
arkadaşlar türkiye'de şu an yaşanılanlar 20 yıllık bi plan. siz de sürekli sevgi ve saygı ile yaklaşırsanız elbet değiştireceksinizdir. yani tam tersine etki yapın eski türkiye olsun.
yalnızca sabretmeli!
devamını gör...
tahammül ile saygıyı birbirinden ayıramayan kişiliklerden oluşan toplumların raconu.

(bkz: toplum baskısı)
devamını gör...
bu bir evrensel kural değildir.saygı: herkesin sahip olması gereken bir erdemdir fakat günümüz dünyasında ne kadar uğraşırsanız uğraşın,asla düzgün iletişim kurmayı başaramayan hoyrat,kaba hatta fütursuz insanlarla karşılabilirsiniz. bu tamamen karakter meselesi.

böyle biriyle mesela karşılaştım.üstelik kendisi okumuş,avukat olmuş fakat kafasının içerisinde dönen, geçmişinden elde ettiği kötü deneyimlerinin de etkisini barındıran algısı ve yargıları sebebiyle iletişim kurulamayacak kadar hoyrat biriydi.kendimi kontrol etmekte zorlandığımı söyleyebilirim iletişim kurarken.olayları anlatım hatta algılayış şekli son derece farklıydı.kendisiyle bir daha görüşmek istemediğimi telefonda söyleyip,hayatımdan çıkardım. demem o ki karakter/yapı meselesi.statü bile etken olmuyor bazı şeyler için.

final: karşında ki insana gülde uzatsan,
eğer katilse,
gelip, boynunu kesecektir.
devamını gör...
kendine saygı duyarsan sana saygı duyulur.karşındakine saygı duyarsan ,sana saygı duyması tamamen karşındakinin kişiliğine bağlıdır.
devamını gör...
(bkz: saygı göstermeyene saygı gösterilmez)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"saygı duyarsan sana saygı duyulur" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim