tanımları yazarlara değil içeriklere bakarak beğendiğim için pek de umrumda olmayan durumdur.
devamını gör...
sık sık yaptığım eylemdir.
daha önce buradan kavga ettiğim bir yazarın beğendiğim tanımlarını beğeniyorum çekinmeden.
tabi beğenirken bu gerizekalı bunu nasıl yazmış diye düşünüyorum ama beğeniyorum.
devamını gör...
bazen karşına gelir hiç yazar mahlasına bakmadan beğenebiliyorsun. bende genelde beğenirken yazarın mahlasına bakmadığım için oluyor örneğin yazarın açtığı bir başlıkta eleştirmeme rağmen aynı yazarın başka tanımını beğenebiliyorum.
devamını gör...
ekranı kaydırırken elim çarpıyor ve beğeniyorum.
devamını gör...
burada insan birini neden sevmez ,
eğer karşılıklı konuşup, ortak bir noktada buluşma yetisi gösterilemiyorsa , bir daha iletişim kurmazsın olur biter, sevmemek, düşmanlık, kin gütmek neden?

ve tanımlara sevdiğim veya sevmedigim kişinin tanımı şeklinde bir düşünceyle yaklaşmak, belki de yapılacak hataların en büyüğü olacaktır.
önyargı'dır bu, ve herkesi tahmin bile edemeyeceği kadar zor durumlara düşürecek bir yaklaşım tarzıdır...

bununla beraber, şu adam iyi tanım yapar deyip, bu şekilde şartlanıp, adamın adını gördüğünde beğeniyi yapıştırmak da aynı kapsama girer,

kişi nasıl sürekli hata yapamayacaksa,
sürekli iyi şeyler de yapamayabilecektir .
devamını gör...
ne ara birbirinizi sevecek ya da sevmeyecek vakit buldunuz dediğim hede.
devamını gör...
adalet duygusu olanların yapabildiği iş.

buradan birini sevmek, sevmemek yanlış anlaşılıyor ya da anlatılıyor belli ki. tanımlarını sevmediğiniz yazar diyelim biz ona. bazı tipler vardır, mesela siyasi görüş olarak taban tabana zıtsınızdır ya da siz inançlı olursunuz, o inançsızdır vs... bu nedenle de yazdıkları size sık sık ters gelebilir ama öyle bir yerde öyle bir konuda aynı fikirde olursunuz ki, beğenirsiniz tanımı.

yoksa dediğiniz gibi, insan sevmek sevmemek gibi konular bu kadar basite indirgenecek şeyler tabi ki değil.
devamını gör...
tanımlar yazardan bağımsız ayrı bir kişilik kazanır sözlükte. bazen bu tanım iğrenç bir kişilik olur bazen de oturup bir kahve içsek tadında. fakat o tanıma ruh katan hayat veren de yazarıdır..
devamını gör...
sevmediğim yazar ırkçılık yapan, bir cinsiyeti yüceltirken diğerini yeren, saygısız yazardır. eğer tanımadığım halde birini sevmiyorsam muhakkak bu söylediklerimden birini ya da birkaçını (hepsini de olabilir) yapıyordur. daha önce böyle bir kişinin beğendiğim tanımına da rastladığımı hatırlamıyorum. bazen bozuk saat günde iki kez bile olsa doğruyu göstermeyebiliyor. ha ama eğer olur da katıldığım bir yorumuna denk gelirsem artı oyumu da atarım, zaten unutkan bir insanım ben.

1 yıl sonra edit: değil beğenimi, günahımı bile vermem saygısız insanlara. allahtan düşüncelerimin kölesi değil sahibiyim de, zamanla değiştirebiliyorum.
devamını gör...
beğen, ne olursan ol beğen.
devamını gör...
yazarların birbirini bu denli tanıyıp sevip sevmeme boyutuna geçmesine şaşırdığımdan yorum beğenme kısmına odaklanamadim.
devamını gör...
kimse kimseyi sevmek zorunda değil. hoş kendi adıma konuşuyorum. sevmediğim x kişisinin tanımına denk gelirsem ve yazdigi tanıma katılıp,ona hak verirsem sözlük ortami da olduğu için oylamak en doğru olandır. sevmiyoruz diye birbirimize sırt çevirecek değiliz. sözlüğün amacını bilip, amacına uygun hareket eden insan bir şekilde sevilir,beğenisini de alır zaten.
devamını gör...
doğrudur ve garipsememek lazım. fikirler, davranış her neyse size uymayabilir ama doğru bir konuyu değindeyse doğruyu yaymak lazım gelir.
yiğidi öldür hakkını ver derler.
devamını gör...
babasını ve/veya anasını hiç hazetmediğin sevimli bir çocuğun yanından geçerken kafasını okşamaya benzer, onun hiç bir suçu yoktur da işte...
devamını gör...
işte gerçek erdem budur, arkadaşlar.
devamını gör...
kasımdan beri daha hiç görmedim.

olmayandır.
devamını gör...
sevmediğim kişinin tanımlarını, başlıklarını ve mesajlarını engellemiş olacağımdan yorumunu da haliyle göremeyeceğimden beğenmem de imkansız olacaktır.

sevmiyorsak vardır bir sebebi.
devamını gör...
sevmiyorsam bi sebebi vardır, söyleminde doğru olsa bile altında bi şey ararım beğenmem...
devamını gör...
bir sözlük yazarını sevmek veya sevmemek eşiğine şu ekran üzerinden gelmem çok zor olduğu için öyle bir ayrım yapamam. benimle farklı düşündüğü bir konuda tanımını görüp es geçtiğim yazarın başka bir konuda benimle aynı fikirde olduğuna çok denk geliyorum. ya da bazen benim bakmadığım bir pencereden konuyu yorumladığını görüyorum. o zaman beğeniyorum. bir de sürekli aynı tema üzerinde yazıp (sürekli siyaset, sürekli din veya sürekli cinsiyetçi başlıklar) klavyesini beğenmediğim tek tip yazarlar var mesela. onları beğenmiyorum imkan olsa eksilerim o başka. * ama neden sevmeyeyim?
devamını gör...
farklı bir versiyonu için yazdıklarım aynen geçerlidir. şuraya iliştireyim.

(bkz: tanımı beğenmeden önce gelen acaba yazar yobaz mı fikri)
#481989 numaralı tanım.


yazarın belli kriterlere göre yobaz olarak yaftalanması yazdığının doğru olduğunu değiştirmediğinden gereksiz bir hassasiyettir.

sizin gibi düşünmeyenler de size göre doğru olan şeyler yazabilir. elinizi korkak alıştırmayın. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sevmediğin bir yazarın tanımını beğenmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim