bu gibi havalarda insanın tek derdinin üşümekten kurtulup popoyu soğuktan düşürmemeye çalışması olduğundan başka şeye odaklanamaması sorunu. ımanım gevredi lan.
devamını gör...
bence en güzel mevsim kış’tır.

neden derseniz? kendi çıkarımlarıma göre ;

öncelikle hava soğuk olduğu için, cilt sıkı durur ve daha kolay yenilenir.

hastalıklar soğuk havanın varlığı ile artıyor gibi görünsede özellikle sıcaklığın kar yağacak kadar düştüğü durumların, mikropların üremesini zorlaştırdığını düşünüyorum. - özellikle haşerelerden kurtulmak için kış inanılmaz bir ay’dır.havalar ısınmaya başladığında başta hamamböceği olmak üzere , hepsi yoğunlukla ortaya çıkmaya başlayabilirler.


vücut kışın daha zinde olur ve erken kalksanız bile vücudunuzda ağırlık, hantallık hissetmezsiniz çünkü vücut soğuk havayla temas sağladığında şok etkisi yaratır.spordan sonra soguk duş almak gibi..


soğuk hava cilt temizliği içinde idealdir.çok fazla terlemediğiniz için yüzünüzde yağlanma, siyah nokta oluşumu bir tık daha geri planda olur bana sorarsanız.bu yüzden kışın yüz bakımı başarılıdır.

ayrıca kışın her sıcak içeceğin tadı farklı olur..

bakınız sıcak çikolata , sahlep..
kestane vb

bunlar bir kültürdür.
devamını gör...
eskiden ben de kışı çok seviyordum.
ama artık yazın bile üşüyebilen biri oldum, bundan dolayı yaz daha çekici geliyor bana.
evet efendim, kış tadımı tuzumu kaçırıyor.
devamını gör...
ilk 3 gün hepimiz destekledik. aa dedik barajlar doluyo dedik, kar geliyo ondan soğuk dedik. aha da böyle g.müze girer işte.
devamını gör...
artan doğalgaz fiyatları ile birlikte baya bir tadımız tuzumuz kaçtı.
devamını gör...
yaz sıcağında oturduğun yerde bile terlemekten daha iyi olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...
soğuğa kurban olurum ben. insanı zımba gibi yapar. sıcak denilen şey insanı uyuşturur. tembelleştirir, kalp damar hastalıklarında bile etken faktörlerden biridir. soğuk memleketlerde yaşayan uluslara bakın. üretken ve zekilerdir. sıcak memleketlerde yaşayan uluslara bakın tembel ve iş bilmezlerdir. soğuk insan beynini geliştirmiş, evrime dahi doğrudan katkı sağlamış bir unsurdur. zira soğukta hayatta kalmak daha zordur, soğukta daima aklını ve bedenini işletmek zorunda kalırsın.
devamını gör...
nemden yapış yapış olmaktan keyif alan psikolojisi bozuk insan tespitidir.
devamını gör...
özellikle maddi durumu iyi olmayanlar için doğru olan tespittir. eskiden eve tonlarca kömür alınırdı. kışın en soğuk günlerinde soba gürül gürül yakılır "ohh be iliklerimize kadar ısındık" denirdi. bu arada kömür alamayacak kadar fakir olanlar akla gelir, "kömür alabildiler mi acaba, allah bu soğuk havalarda yardımcıları olsun" denirdi. kusura bakmayın ama şimdi klima ile serinlediğiniz evlerinizde "ayy çok sıcak, bir an önce bu sıcaklar bitsin" söylemlerinizi zengin şımarıklığı olarak görüyorum ve eğer fakirlere empati yapan biriyseniz, "ekime kadar havalar böyle sıcak gitsin, bu kış bari daha az doğalgaz faturası/kömür parası ödesinler" diye dua edersiniz.
devamını gör...
otobüsle işe geliyorum. iki defa yer değiştirip kolonya kokusuyla hayatta kaldım. kışın en azından şu koku azalıyor.
kış gelmesin ama yaz da bitsin. soğuk iyi şu an.
devamını gör...
soğuk oluşunu geçtim zaten şişman bir insanım,kat kat giyinmeye zorluyorsun. araba lastiği gibi geziyorum ortada sonra.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"soğuk havanın insanın tadını tuzunu kaçırması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim