tdk:

sıfat, fransızca choqué
"birdenbire şaşırtmak, hoşa gitmeyecek bir şey yapmak" anlamlarındaki şoke etmek ve "birdenbire şaşırmak, hoşa gitmeyecek bir şeyle karşılaşmak" anlamlarındaki şoke olmak deyimlerinde kullanılan bir söz.

benim pek yaşamadığım bir deneyimdir şoke olmak. yani beni şoke etmek kolay değildir. en deli saçması komplo teorilerine bile minik bir olabilirlik payı ayırdığımdan işte şaşırma durumunu yaşasam bile şoke olma durumum pek, belki hiç olmaz; rasyonellik çerçevesinde en azından... tabii ki bazı şeylerden emin olurum ama işte öyle şeylerin de bağlamı olasılıklara kapı aralayan bir mahiyette değildir zaten. şoke olma hissini yaşasam dahi aslında "böyle imkansız bir şey nasıl olur?!" gibi bir ruh halinde bunu deneyimlemem. o anki duruma göre, aklın arka plana geçtiği ve ilkel güdülerin öne çıktığı bir vaziyette şoke olabilirim ancak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şoke" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim