fazlasıyla kibar olan insandır. durup durup teşekkür eder ve siz artık önemli değil, rica ederim demekten yorulursunuz ama o teşekkür etmekten yorulmaz. bazen gereksiz fazla kibarlık da yoruyor diye düşünüyorum, onun da bi ayarı olmalı.
devamını gör...
bu başlığı açtığın için teşekkür ederim...
devamını gör...
çalıştığı iş gereği bu cümleyi nokta yerine kullanan insandır.*
devamını gör...
bir zamanlar sahip olduğum yavaş yavaş azaltmaya çalıştığım alışkanlık. insanlar kibarlık gördüğünde suistimal etmeye o kadar müsait ki kötü bir alışkanlık olmamasına rağmen kurtulmak istiyorum.
devamını gör...
japon olabilir. her şeye teşekkür ediyor bu millet.
devamını gör...
benim. takıntılıyım efendim, iki güzel söze iki güzel yardıma anında dökülür dilimden. kötü bir şey olmasa gerek?
devamını gör...
gerçekten şükran duymuş ve kendini ifade edecek başka cümleler kuramamış olabilir.
devamını gör...
ben. severim teşekkür etmeyi. benimle bu sohbeti paylaştığın için, vakit ayırdığın için ve böyle güzel bir insan olduğun için teşekkürler.
devamını gör...
birisinin kendisine yaptığı iyiliğin karşılığı olarak teşekkür ettiğini düşündüğüm kimse. aslında teşekkür etmek oldukça güzeldir. ben de o şekilde en ufak bir nedende bile karşımdaki insanı teşekkür havuzuna atabilirim. bir de bunun farklı modeli bulunmakta tabiki.
(bkz: sürekli özür dileyen insan)
devamını gör...
kimseden teşekkürü esirgemeyin. hiç bir sey olmasa dahi içten bir gülümseme alır , belki anlık bir mutluk verirsiniz karşınızdakine . böyle böyle güzelleşir dünya diyeceğim ama burada bunu anlayacak insan çok az.
devamını gör...
bir istanbul beyefendisi, istanbuldan diyarbakır'a iş için gider. sabahın erken saatidir, bir simit alır, bir kahveye oturur,
- garson bey bir çay alabilir miyim, der. garson küfür eder gibi getirir masaya bırakır. adam çayla beraber simidi uer ve tekrar,
- garson bey bir çay daha alabilir miyim?
garson çayı getirir, masaya bırakır,
- ma oğlum paran yoktur yoksa ibnesen?

fazla kibarlığın sonucunu özerter bu söz.
devamını gör...
nazik insandır. fakat fazla teşekkür ettiğinden bulunduğu çevrede güçsüz saf gibi yaftalar yiyebilir.
devamını gör...
benim, benim quentin trembley. bazen o kadar çok abartıyorum ki teşekkür ettiği için karşımdaki kişiye teşekkür edesim geliyor ve bu durumda karşımdaki kişinin sinirlerini bozup, uyarı alıyorum. benim kadar çok abartmayın ama arada sırada teşekkür etmeyi unutmayın hem ilişkilerinizi sağlamlaştırır hem kibarlık göstergesidir hem minnet borcunuzu bir nebze karşınızdakine ödemiş olursunuz kısacası mutluluk sebebidir. ama dediğim gibi, fazla abartıp uyarı almayın.

edit. başlığı açtığı için sevgili yazarımıza, tanımları için diğer üyelerimiz saygı değer yazarlara ve sözlüğü açıp fikrimi özgürce sunma şansı verdiği için başta yoldaş ve yoldaşları moderatörlere çok çok teşekkür ederim.
devamını gör...
artık kendimi anlatmağa çalışacak halim yok, yaşım 30,beni güzelliğim dışında kibarlığımla bilirler.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sürekli teşekkür eden insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim