varoşun bayrak tutanıdır.
biraz önce başıma geldi ve resmen kan beynime sıçradı. sen kimsin ki; sosyal statüsünü, zenginliğini, gücünü bilmediğin bir insana abi/abla şeklinde hitap ediyorsun.
devamını gör...
niye sıçradı ki abi?
devamını gör...
alnınıza adınızı yazdığınız bir etiket yapıştırdıktan sonra bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz.
devamını gör...
bugün başıma geldi. insanlarla iletişim kurma zorunluluğu olan her meslek grubuna bu konuda eğitim verilmeli diye düşünüyorum. fiziksel özelliklerine bakarak bir insandan küçük veya büyük olup olmadığınızı kestirmeniz mümkün değildir. diyelim ki bir ihtimal sizden yaşının büyük veya küçük olduğunu bildiniz ve söylediniz karşıdaki insanın bu hitap şeklinden hoşlanıp hoşlanmayacağını bilmiyorsunuz. tanımadığınız bir insana siz/hanımefendi/beyefendi şeklinde hitap etmeniz en doğrusudur. aynı yerde çalıştığınız veya aranızda samimiyet oluşmuş kişilere elbette istediğiniz şekilde hitap edebilirsiniz, bu kimseyi ilgilendirmez.
devamını gör...
yoldaki adama dayı diyenin ahretliğidir,
devamını gör...
tanımadığınız insanlara "siz" olarak hitap etmek adab-ı muhaşeret görgü kuralıdır. garip gelmemeli yaşıtlarınıza "siz" demek.
bizim lisedeki tarih öğretmenimiz bize küçük olmamıza rağmen böyle hitap ediyordu. hoş bence. insanı değerli hissettiriyor. bir dükkana girdiğimde "abla" denmesi beni rahatsız ederken "hanımefendi" denmesi gönlümü hoş ediyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tanımadığı insanlara abi abla diye hitap eden varoş" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim