"carlyle'ye göre milletlerin ve hatta bütün insanlığın tarihini yapanlar; ramses, romulus, themistokles, bismarck ve diğerleri inançlı , zeki ve yetenekli insanlardır.
tolstoy'sa bunun aksini iddia ederek insanlığa yön veren , olayların gidişatını belirleyen ve bunların karakter ve rengini verenlerin napolyon ve benzerleri değil , halk yiginlaridir demektedir.
carlyle 'kahramanlar ve tarihte kahramanlar ' kitabında 'halk yerde yatan ve çürüyen saman gibidir . büyük adamlar , yani kahramanlarsa gökten düşen , samanı tutusturarak halkı canlandıran ve harekete geçiren bir yıldırım gibidir' diye yazmıştır. "
beyaz zambaklar ülkesi / grigory petrov / alıntı
devamını gör...
başkomutan gazi halife sultan padişah evladı fatihan hazreti receptayyiperdovandır... halk adamı halkın hizmetkarı filan...
devamını gör...
cahil yığınları yönetmek için koyular kurallara o cahiller öyle bir alışır ki senden daha ateşli savur hale gelirler sonra sen o kurallara uymak zorunda kalırsın. dinler de aşağı yukarı bu şekilde ortaya çıkmıştır.
devamını gör...
coğrafya yaşam koşulları en büyük etken ikinci olarak o toplumun sosyolojik olarak alışkanlıkları yaşam koşulları ve inanç sistemi tarihi değiştirir.
sümerlerden itibaren güçlü olan yüce görülmüş itimat edilmiş bilhassa insanlara tanrılar için seçim hakkı da sunulmuştur ilkel dönemde böyle olması hallkin tarihe yön vermesi kuvvetle muhtemeldir.
insanın yetkilerinin farkına varması liderliği ön plana çıkarmıştır.
günümüzde ise tarihe , paraya hukmedenler
yön veriyor.
devamını gör...
liderler halkın yansımasıdır. tek bir kişi tarihe yön veremez bu ancak kitlelerin hareketiyle mümkündür. yani kesinlikle halktır.
devamını gör...
tarih liderleri yazar.

halkı kimse hatırlamıyor, atatürk'ü kimse unutamıyor.
teşekkürler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tarihe yön veren halk mıdır liderler midir sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim