yanlış ata oynayan hanımlardan oluşan toplumsal güç. rivayete göre cengiz'in ordusu ile bile başedebilirler. ama mutsuzdurlar tabii.

belki biraz aceleciydiler.
devamını gör...
tek çocuklu boşanmış erkekler kadar nüfusları vardır. dikkat ettim de artık erkekler hemen evlenmiyor. uyanmışlar nihayet. bir evliliği yürütemedin ikinciyi yürüteceğini nerden çıkarıyorsun. dönüp ilk eşiyle tekrar evlenenleri de görmedim sanmayın.
devamını gör...
erken yaşlarda evlenen, evlendiği gibi 1 ay içerisinde çocuk yapıp kendisini garantiye almaya çalışan, koca parası yiyeceğini zannedip günün sonunda hayatın gerçek yüzüyle karşılaşan tiplerdir. hiç sekmez çoğu da lise mezunu ya da liseyi bitiremeyen tipler oluyor.
devamını gör...
annem ve babamdır ve hiç evlenmediler bi daha bekarlık sultanlık
devamını gör...
15-20 sene sonra içinde olacağımı düşündüğüm sınıflama kör kütük aşık olmazsam evlenme ihtimalim çok az evlenirsem de kocama katlanma ihtimalim çok az.
devamını gör...
içinde bulunduğum ordudur. eşim evlenmeden 3 kez nişan atmıştı. yine de bazı şeyleri halledip onunla evlendim. çocuk da yaptım. 9 haziran tarihinde şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşandık. mahkeme eşimin bana ömür boyu nafaka ödemesine hükmetti. ayrıca oğlumuzu da 2 haftada bir görmeye gelecek. nafaka tutarı her yıl enflasyon oranında zamlanacak şekilde şu an aylık 1800 lira civarında. boşanmak isteyenlerin aklındaki soru işaretlerini gidermek için bazı ayrıntıları da vermek istiyorum.

özellikle evlilik süresi ne kadar uzunsa nafaka tutarı o kadar artıyor. malum ekonomik krizdeyiz. nafaka tutarını daha yüksek tutmak için boşanmakta acele etmeyin. ayrıca diğer bir husus elbette çocuk sayısıdır. aklınızda fikir oluşması için 3 çocuklu 10 yıl evli kalan bir kadın bizim duruşma öncesinde aylık 8 bin lira nafaka ve yılda 2 defa ikramiye koparttı. boşanmak iyi bir şey değildir. yuva yıkılması özellikle çocukları fazlasıyla olumsuz etkiler. ancak çiftler anlaşamıyorsa tek çözüm boşanmaktır.
devamını gör...
hastanelerin psikiyatri polikliniği önünde yerinde durmayan çocuğunu çekiştirerek leblebi gibi yediği antidepresan ilaçlar yazdıranı çoktur.
devamını gör...
sonbahar celp dönemi açılmıştır. orduya yeni askerler katılacaktır.
devamını gör...
ekonomik özgürlüğü olan kadınlar için bu ordunun askeri olmanın sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
devamını gör...
bu durumu ekonomik özgürlükle sınırlı olarak değerlendirenler, kendi açısından sahte bir müstağnilik yanılgısına kapılmış, çocuk karşısında da hayli bencil insanlardır.

boşanmak dinen caizdir. hukuken de birtakım külfetleri olsa da mümkündür. ayıp ya da günah değildir.
ancak işin içine çocuk girdiğinde boşanmak, iki kişinin şahsi tercihinin ötesine geçmektedir çünkü çocuğun bir tercih hakkı yoktur. hatta, her çocuk aile birliğini arzu eder denebileceğinden, çocuğun rızası hilafınadır boşanma.

bu durumda, tarafların birlikteliğinin, ayrılığına göre çocuğa daha çok zarar vermesi halinde bir gerekliliktir anca.

bu durumun bilincinde olup, evlenirken, çocuk yaparken bunları hep düşünmek lazım. nasılsa boşanabiliriz kafasıyla zar atılacaksa, çocuk yapmamak lazım.

basit düşünün. bir dost meclisinde oturuyorsunuz ancak burada araları limoni olan, anlaşamayan iki kişi var. bu ortamda bulunmak ister misiniz?
hadi bulundunuz, bu gerginlik size de sirayet etmez mi?
işte boşanan ve velayet konusunda tam anlaşamayan bir çiftin çocuğu, bunu her gün yaşıyor, yaşayacak.
50 yaşına gelecek yine aranızda denge kurmaya çalışacak.

hadi bu kazın bir ayağı. çocuk için anasının babasının arasında yatacağı, şakalaşacağı bir pazar sabahı hayal olacak.
o "ekonomik özgürlüğü" olan kadın da çalışacağı için çocuk anneanne babaannesinin yanında birbirlerini kötülemeleri arasında büyüyecek.

velayet annede olursa, erkek sadece hafta sonları kısıtlı saatlerde görüşecek, o sürede de sadece çocuğun gönlünü eyleyecek birkaç aktivite yapacak ve çocuğu teslim edecek.
çocuk bir derdi sıkıntısı olduğunda babasına anlatamayacak. babası hayatının geneline dahil olamayacak.

say say bitmez. sosyal medyada geyiği yapılan daddy issues, bir geyikten ibaret değil.

bunlar basit konular değil. insanlar yetişkin halleriyle kendi hayatını basitçe dizayn edebilir, 50 kere evlenip boşanabilir. ama bu esnada çocuğun mutlu bir yuvada büyümesi hakkı elinden alınmış olur.

ekonomik özgürlük, en önemsiz detaylardan biri.

boşanmış olanlar için zaten iş işten geçmiştir. önemli olan önceden bu durumun şakaya gelmediğinin bilincinde olup önceden iyice düşünmek.

buna rağmen taraflar anlaşamaz, hayat çekilmez hale gelir, o zaman yapacak bir şey yok. zararın neresinden dönülürse kâr tabi.
devamını gör...
eşit sayıda tek çocuklu boşanmış erkekler ordusu.
devamını gör...
tek rakibi evde tutamadığımız diğer %50 olan ordudur.
devamını gör...
aile yapısının gerçekte beklendiği gibi olmadığını gösterir, karı koca bir ev vs. ütopyasıdır
devamını gör...
nafaka ile geçinip kadın hakları, eşitlik vs... diye zırlayan ordu
devamını gör...
nafaka yemeyi gelenek haline getirmiş eşitlikçi, özgür bayandır ayrıca. ama nafaka yemeden de duramaz bu özgür bayan.
devamını gör...
biten evliliklerini devam ettirmek için yapılan günahsız çocukların dahil olduğu ordudur.

evliliğiniz yürümüyorsa, çocuk olunca da yürümez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tek çocuklu boşanmış kadınlar ordusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim