fransız doğubilimci(oryantalist) ve tasavvuf bilgini henry corbin'in tektanrılı semavi dinler olan müslümanlık, hristiyanlık ve yahudilik dinlerini çok sert bir şekilde eleştirdiği muazzam eseridir. tektanrıcılık bir paradokstur. nasıl mı? şimdi bilindiği üzere tektanrıcılık, islam dininde 'tevhid' olarak bilinir. tevhidin 'la ilahe illallah' adlı cümlesi 'allah'tan başka ilah yoktur.' demektir. mantıken allah'tan başka ilah yoksa o zaman allah en büyük ateisttir. allah kendinden başka bir tanrı kabul ederse bu sefer de tevhide aykırı bir durum olan şirk olacak. islam'a göre en büyük günah şirktir. teslisçi hristiyanlığın aksine yahudilik de aynı islam gibi bir tevhid dinidir. al sana paradoksun daniskası. mademki allah'ın her şeyi yapma gücü var; allah kendini öldürebilir mi? kayış kopartan çelişkiler. bu konu ile alakalı (bkz: allah kendini öldürebilir mi sorunsalı)
devamını gör...
#2576935
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tek tanrıcılığın paradoksu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim