sürekli kitap güzellemesi yapan insandır.
teoride sorsan bilmedikleri halt yoktur ama is pratiğe gelince dökülürler.
cogunlugu sadece evde cok sayida kitap bulundurur ve 1/20'sini bile okumamiştir yahut idrak etmeyip sadece gozleriyle sayfanin basindan sonuna gelip arkayi cevirmistir.

bakin biri cok fazla kitap okudum okuyorum diyorsa salaktir hic sasmaz cunku kitap okuyan bunun reklamini yapmaz, sohbetinden konusmasindan, yaninda sıkılmamaktan anlarsiniz.

benim burada tanidigim bildigim sozluk format ve kurallarini ya okumamis veya okudugunu anlayamamis kitap kurdu olarak taniidigim yazarlar bile var.

heea az daha unutuyordum.
bunlar fena halde "kitaplar pahali, evimde kocaman kutuphame olsun istiyorum" gibi seyler soylerler.

rastladiginiz yerde sus ulan cahil deyip silleyi suratina oturtun.
devamını gör...
muhtemelen roman okuyordur.
devamını gör...
kitap okumak diğer vasıfları da beraberinde getirdiği için abes kaçan önermedir.
devamını gör...
vasıfsız insana göre evladır.

bir de okumayıp bunu maharet görenler vardır ki evlerden ırak.
devamını gör...
bakınız bu ben... başka da bi kürek mevcut değil
devamını gör...
insanlar bazen nedenlerini ve sonuçlarını sorgulamadan ya da olayı dümdüz görüp çarpanlarıyla ilgilenmeden ve düşünmeden bir yargıda bulunabiliyorlar. bulunsunlar. çünkü biz zaten kendinde olmayanı bağışlayabilen insana hoşgörülü deriz. işin reklam ve gösteriş kısmına ben de çok sinir oluyorum ama bir başkasına göre ben de böyle bir insan olabilirim. kendi içimde olmadığımı düşünüyorum. gerçekten tek vasfım kitap okumak. keşke sadece kitap okuduğum bir yaşamım olabilse. işe gitmesem kitap okusam. kitap okumanın benim için nasıl bir kaçış olduğunu size kelimelerle anlatamam. başka bir vasfım olsun da istemiyorum sanırım. kitap okumak benim için bir tutku , bağlılık ve bağımlılık.
devamını gör...
ilerde yeni vasıflar kazanacağı kesindir.
devamını gör...
manyağın biri çıkar “kıç üstünde ona buna bok atmaktan iyidir” yazar. öyle bir başlık bu.

tek vasfı kitap okumak olan insanın anlatıldığı başlıktır. sus ulan cahil deyip vuracağız bunlara. vuralım!
devamını gör...
basitçe saygı duyulması gereken insandır, kimseye zararı olmaz sessiz sakin çekilir bi kenarda kitabını okur. ancak kitap okumayan insanları aşağılar tarzda bakar veya konuşursa o durumda işler değişir çünkü kitap okumak güzel bir tercih olsa da tek başına sizi iyi insan yapmaz.
devamını gör...
insanlar şeyinin boyuyla vs övüneceğine gitsin kitaplığındaki okumadığı kitaplarıyla övünsün. anlamasa bile belki bir gün okuduğu bir sayfada anlam bulur, kitaplığında okumadığı bir kitabı okur ve başka dünyalara dalar. bence kötü bir insan değildir anlayacağınız.
devamını gör...
tek vasfı gerçekten buysa üzücü olandır*.

lisedeyken çok kitap okuduğum için kendimi çevremdekilerden üstün gördüğüm bi dönem olmuştu sonra sosyal medyayla dünyaya açılınca hiç kafamda kurduğum kadar matah bi şey olmadığını herkesin öyle ya da böyle kitap okuduğunu gördüm.

hatta (hala çokça okumama rağmen) kendini entel gösterebilecek tek şey kitaplar olduğu için habire kitaplardan bahseden insanların sıkıcı ve bunaltıcı olduğunu kabullendim. mümkün oldukça da uzak duruyorum kitapların dünyasından çıkamayanlardan.*

şayet yukarıda bahsettiğim gibi biriyseniz ve bu girdiyi okuyorsanız lütfen kitap okumanın çok matah bir şey olmadığını fark edin. emin olun dünyada kitap okuyan yalnız üç ya da beş kişiden birisi değilsiniz.

ama bilirsiniz genel olarak kitap okumak iyidir. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tek vasfı kitap okumak olan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim