#ödüllü filmler
aksiyon / gerilim / suç
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

2019 güney kore aksiyon gerilim filmi.
yönetmenliğini, lee won-tae' nin yaptığı filmin oyunculuğunu, çok sevdiğim bir aktör olan, ma dong-seok (gangster), kim mu-yeol (polis), kim sung-kyu( seri katil) olarak paylaşıyor.
ma dong ile sung kyu daha önce, the outlaws (2017)yılında oynamıştı.
bundan sonrasını spoi takıntısı olanlar okumasın.

''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel ''

insanların arabalarına arkadan çarpıp oracıkta sayısız bıçak darbesi ile öldüren seri katilimiz, şanssız bir günde, bıçaklara aşina olan gangsterin arabasına arkadan çarparak, onu öldürmeye çalışır.
ancak gangster, 3 bıçak darbesi almasına rağmen hayatta kalır. ancak gangsterler için itibar her şeydir. bu sebeple seri katili yakalayıp cezasını kesmezse, işleri yolunda gitmeyecektir.

bir polis memuru ise, son zamanlarda artan bıçaklama olaylarının, seri katil işi olduğunu söyler ancak kimse onu takmamaktadır.

böylece olayın tek tanığı olan gangsterle, iş birliğine girişir.
hem iş birliği yapar, hem de suçluyu öldürmek isteyen gangsterden önce davranıp, suçluyu yakalayıp adalete teslim etmek ister. bu sebeple aralarında bir yarışta olacaktır.


filmin vermek istediği bir mesaj filan yok, güzel bir aksiyon...
vakit geçirmelik efem.
devamını gör...
2019 yılında yayınlanan güney kore yapımı suç-polisiye dram filmidir.

klasik bir seri katil hikayesi ile başlıyor film. her polis filminde olduğu gibi, cinayetlerin seri işlendiğini savunan bir polis ve onun bu söylediğini kabul etmek istemeyen bir yönetim var. hal böyle olunca, polisimiz kendisine farklı bir çözüm yolu arıyor.

seri katilimizin de şansı birden ters dönüveriyor ve her zaman ki uyguladığı avını seçme kurgusu, ünlü ve profesyonel gangstere çatıyor. yaralanıyor ve yaralıyor.
gangsterimiz, acil hastaneye kaldırılıyor ve bir ameliyata giriyor. tabi ki suç dünyasında "itibar her şeydir" algısı sebebi ile yaralanan gangsterin otoritesi sarsılıyor, bir nevi düşmanlarına gün doğuyor da diyebiliriz. bu olaylardan sonra, polis gangster ile iş birliği yaparak seri katilin peşine düşüyor.

film genel olarak görsel şölenden uzak, etkileyici kaçma kovalama sahneleri yok. oldukça olağan bir durummuş gibi yansıtılmış her şey. sıradan bir soruşturma ortaklığı, bir cinayetin daha olması ve isabetli bir çember daraltma operasyonu arkasından yakalanan katil. bu hali ile oldukça sakin ve sıradan gibi görünse de izlenebilir bir aksiyon filmi bence.
devamını gör...
shorts'da gördüğüm liseli bir kızın ölümüyle alakalı bir kesit ile 2 sene önce izlenecekler listesine almıştım anca sıra geldi.
farklı konusu, tadında aksiyonu ile sonuna kadar soluksuz izleten bir film.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the gangster, the cop, the devil" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim