drama / biyografi / tarihi kurgu / savaş
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

tolkien'i izlerken bir şey fark ettim. neden hep çok iyi eserler eskiden yazılmıştır diye düşünürdüm. çünkü onlar büyük buhranı, savaşı, yokluğu görmüşler. iyi şeyler hep acıdan doğar. mutluluktan başyapıt çıkarana rastladınız mı?
tolkien en sevdiğim yazarlardan biridir. diğer çok sevdiğim bir yazar da salinger’dır. ikisini de nicholas hoult’un oynaması büyük tesadüf! buna adamı zorla sevdirmek denir. yalnız şahane bir oyuncu. bayıldım kendisine.
filmde tabii ki yazarın hayatı dışında, yüzüklerin efendisi, hobbit, silmarillion gibi eserlerin çıkış noktaları, onları nasıl hayal ettiği ve kitaplardaki karakterlere kimlerden esinlendiği gibi ayrıntılar da yer alıyor. çok duygulandım. böyle bir filmin varlığı iyi hissettirdi.
film seçimlerle ilgili de ufak dersler veriyor. hayatta yapılan seçimler, sonuçları ve ikinci şanslar hakkında da düşündürüyor. güzeldi, duygusaldı. en önemlisi ilham vericiydi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tolkien" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim