sözlüğe geldiğimden beri aynı konular. bıkmadınız.
devamını gör...
2. (tematik)
araştırmalarla kanıtlanan çözüm. the dark side of facebook®: the dark tetrad, negative social potency, and trolling behaviours başlıklı araştırmaya göre cevap vermek, empati kurmaya çalışarak açıklamada bulunmak ya da onlara haddini bildirmek ne yazık ki işe yaramıyor. özellikle onlara karşı olan mesajlarda trolleme artıyor ve troll bundan zevk alıyor. verilen tavsiye ise don’t feed the trolls .
güvenli internet için trolü mesajın yazıldığı platforma şikayet edin, kişisel ayarlarınızı değiştirin, kişi hak ve özgürlüklerine saldırı durumunda yasal şikayette bulunun.
tavsiyeler iyi hoş ancak yapmak zor. sürekli üstünüze üstünüze gelen başlıklar, sosyal medyada anlamsız yorumlar, insan doğal olarak sessiz kalmak istemiyor, cevap vermek istiyor.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/s0191886916307930?via%3dihub
buradan
devamını gör...
haddini bildirmek ya da cevap vermenin de ötesinde bu başlıklara tanım girilmemesi gerektiği de aynı başlık altına yazılarak müthiş bir ironi oluşturulma halidir. doğrusu kendi haline bırakıp usulca kaybolmasını izlemektir.
fakat ne yazık ki kaos seven bir toplum içinde olduğumuzdan mümkün olmaz.
her trol başlık kötü diye bir şey yok elbette fakat ayrımcılığı savunan ya da belirli bir kesimi aşağılamaya çalışan başlıklar, çölde yuvarlanan dallar gibi esip gitmelidir.
*
devamını gör...
bunun için (bkz: not feed the troll) bakınızını kullanmamız gerekiyor. bu öylesine bir bakınız değil "bakın ben son entry olarak prim verilmemesi gereken bir başlık olduğunu ifade ediyorum siz daha da yazmayın" anlamını taşır. dikkat edelim arkadaşlar. sözüm ayrıştırıcı zihniyet taşıyan trolleredir.
devamını gör...
troll'e ağzının payını verince alacağı şuku ve favları düşünen insanın asla yapamayacağı eylemdir. biraz hıyar ve tuz ilişkisi var bu durumda. troll olsun olmasın saçma sapan başlıkları ya da gündemleri canlı tutanlar, bunlardan en çok şikayetçi olan kişiler olabiliyor. belki de istemeyerek abuk sabuk trollerin en büyük müşterisi oluyorlar. tabi internetin verdiği konfor da var. hepimiz görüyoruz işte sokak da toplu taşıma da kadınları tokat manyağı yaptılar bir allahın kulu çıkıp ayıptır bile demedi-diyemedi. şiddet ve cinsiyetçi ötekileştirmeler sosyal medya ortamında konuşulunca herkes şövalye tabi. bu tür ruh hastaları ve eylemleri konuşa konuşa bitmeyecek. aksine redpill şuydu buydu tarikattan hallice daha komik yerlere doğru gidiyorlar. bırakın kurusun gitsinler tepki verdikçe ara sıra sulamış oluyorsunuz.

sokak röportajlarından pay verin işte. z kuşağı gençler kendini paralıyor 50-60 doğumlu dayılara-teyzelere laf anlatmak için. yahu çocukluktan beri yörüngeye oturmuş boomer'ların tutumu 5-10 dakika tartışmayla nasıl değişsin? insan süreli bir hayata sahip. bireysel olarak zamanınızı değmeyecek insanlara mevzulara harcamayın bence. sedat peker bile diyor sözüm 40 yaşının altındakilere diye.

konudan biraz saptım ama troll başlıklar da aşağı yukarı aynıdır. 20 yaşında bir çocuğa ya da 30-40 yaşlarında büyüyememiş, sevgi görmemiş hatta çok daha gerçekçi bir ihtimalle hiç dayak yememiş dallamalara ne diye çanak tutarsınız? trollü hakladıktan sonra alacağınız etkileşime gerçekten değer mi? çünkü zoru başarmıyorsunuz. ağaçtan yere düşmüş meyveyi topluyorsunuz. bunun karşılığında like'lar, fav'lar, şuku'lar toplayınca habis düşünceleri yok etmiş olmuyorsunuz. troll utanıp tövbe etmiyor sadece sizin sırtınız biraz sıvazlanmış oluyor. sahneye mi çıkıyorsunuz da alkışa bu kadar ihtiyacınız var?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"troll başlıklara prim verilmemesi gerekliliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim