18 temmuz 1953, uşak doğumlu tiyatro ve sinema sanatçısı. kendisi küçük yaştayken babasını kaybedince gazete satarak ailesine katkıda bulunan sanatçı * genç yaşta düşünceleri yüzünden cezaevine girmiş ve aldığı özel izinlerle konservatuarı bitirmiş hapishaneden çıktıktan sonra hapishane bulunan çocuk mahkumlar için oyunlar düzenlemiştir.
hiç öz çocuğu olmayan sanatçı, 26 tane çocuğu evlat edinmiş onlara bakmış reklam olmasın diye bunu gizleyerek yapmıştır.
devamını gör...
kısa bir biyografisine şuradan ulaşılabilecek tiyatro sanatçısı, benim için halen ilk tanıdığım haliyle ferhunde hanımlar'daki meftune'nin meftun olduğu büyük aşkı belalı'sı.
devamını gör...
1953 uşak doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusudur.

gönlü büyük, güzel adamdır. hikayesini öğrendikçe hak vereceksiniz. hikayesinde bazı tutarsızlıklar olduğu hakkında yazılar okuduğum, ancak yaptıkları ve hayatını değiştirdiği insanları gördükten sonra yaptıklarını takdir etmekten kendimi alamadığım usta oyuncudur.

1970 yılında siyasi sebeplerle cezaevine girer, 1977 yılına kadar cezaevinde kalır. ancak bu süre içerisinde ankara devlet konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünden 1976'da mezun olur. cezaevinden çıktıktan sonra körler okulu, çocuk ıslahevleri ve türkiye'de 8 bölge cezaevinde, toplamda ise 11 cezaevinde tiyatro grupları kurar dokuz eylül, bilkent gibi üniversitelerde ve konya, kastamonu, tokat ve ısparta'da tiyatro oluşumlarında çalışır.

cezaevinde gördüğü işkenceler dolayısıyla çocuğu olmayacağını öğrendikten sonra kendini, çocuklarını okutabilecek durumu olmayan mahkumların çocuklarını okutmaya adamış. çocukların eğitimiyle ilgilenmiş, masraflarını karşılamış. tiyatrodan kazandığı para yetmeyince de pazarlarda çalışmış, çay ocağı işletmiş. oradan kazandıklarıyla destek olmuş çocuklara. daha sonra da eşiyle birlikte, sokağa ve suça yönelmesinler diye almaya karar vermişler bu çocukları.

''1981’de ilk kez bir çocuğun bakımını üstlendim. şimdi 45 yaşında. oğullarım, kızlarım, torunlarım var. çocuklarımın bir kısmına dostlarım bakıyor. beş ayrı evde büyüyorlar. küçük olanlar uşak’ta köyde yaşıyor. çocuklarına bu evlerde ve halen çalışarak bakıyor. büyüyüp para kazanan çocukları, daha küçük olanlara destek oluyor. ilkokul, ortaokul, liseyi uşak’ta okuyorlar. üniversiteyi istanbul, ankara, izmir’de kazanmak zorundalar. 17 tanesi üniversitede öğrenim görüyor. ikisi savcı, biri avukat oldu. toplam 101 evladım var. ailemiz gün geçtikçe gelişiyor.''

tedx konuşmasını da buraya bırakıyorum. hayat hikayesini ve yaptıklarını kendisinden dinlemek oldukça etkileyici.



evlat edindiği çocuklarla ilgili röportajı;



behzat ç. dizisindeki oyunculuğuyla da ciğerimizi deşmiştir.


rol aldığı diziler;
- eşkıya dünyaya hükümdar olmaz 2015- şahin ağa
- behzat ç. bir ankara polisiyesi 2010 konuk oyuncu
- sevgili düşmanım 2008 muhtar
- dur yolcu 2008 şükrü
- kırmızı ışık 2008 ahmet
- bir varmış bir yokmuş 2008 kara ziya
- duvar 2007 erol
- ikrimin ince gülü 2007 hüseyin
- yalan dünya 2007 kemal
- kuzey rüzgarı 2007-2008 abdo
- aloya 2006 çerçici
- arka sokaklar 2006 konuk oyuncu
- acı hayat 2005 sabri
- savcının karısı 2005 mazlum
- şeytan ayrıntıda gizlidir 2004 komiser ercan
- şubat soğuğu 2004 komiser mesut
- büyük buluşma 2004
- cennet mahallesi 2004 konuk oyuncu
- hırçın menekşe 2003 himmet
- kırık ayna 2003 hamza
- hayat bilgisi 2003 hazalın babası
- kurtlar vadisi 2003-2004 şahin ağa
- beşik kertmesi 2002 davulcu yaşar
- aşkına eşkıya 2001
- aşk hırsızı 2000
- ikinci bahar (dizi) 2000 - konuk oyuncu (34. bölüm)
- küçük besleme 1999 cengiz
- ferhunde hanımlar 1993 belalı
- kıssadan hisseler 1991
devamını gör...
1953 uşak doğumlu türk sanatçı/ oyuncu/

büyük bir ustadır.
alaylı gibi dursa da okulunu okumuştur bu işin. ankara devlet konservatuarı tiyatro bölümü mezunudur.
oyunculuk dersleri vermiş, kurtlar vadisi dizisinde şahin ağa karakteri ile tanınmıştır.

cezaevinde kaldığı yıllarda gördüğü şiddet nedeniyle biyolojik olarak baba olamamıştır, ancak 23 çocuğu evlat edinmiş, hepsini büyütmüş..
var olsun..
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

tedx konuşması/
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"turgay tanülkü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim