fatih sultan mehmet. timur , atatürk, bilge kağan , attila vs. bunlar gerçekten favori liderlerim ama bu herif amiyane tabiriyle bambaşka abi. dehşet-ül vahşet.
devamını gör...
mustafa kemal atatürk
devamını gör...
mete han.
devamını gör...
attilla sanırım. ben biraz kötü karakterleri de seviyorum, cengiz han bir moğol türkü olarak sayılacaksa eğer, cengiz han'da var.
devamını gör...
teoman, mete han, çiçi yabgu, uldız, bleda, atilla, bumin kağan, istemi yabgu, bilge kağan, mukan kağan, selçuk bey, alparslan, alaaddin keykubat, cengiz han, ataman gazi, orhan bey, mehmet çelebi, fatih sultan mehmet, kanuni sultan süleyman, 3. selim, 2. mahmut, enver paşa, mustafa kemal atatürk.
devamını gör...
selçuklu sultanı 1.alaeddin keykubad. bir yandan moğol istilasına önlemler almakta, diğer yandan bizans ve eyyubilerin kışkırtılarıyla uğraşmakta olan ve zehirlenerek öldürülen ulu sultan. sanırım erken gitmese moğol istilası anadolu'ya uğrayamazdı diye düşünüyorum. moğollara karşı eyyubiler ve harezmşahlar ile ittifak kurarak bir set oluşturmayı planlanmıştır fakat bu maalesef tutmamıştır (bkz: yassıçemen muharebesi). aynı zamanda selçukluyu akdeniz ve karadeniz liman ticaretlerine ortak etmiştir vizyonlu bir adamdır yani. alanya ve sinop onun döneminde ele geçirilmiş ve selçuklu sadece orta ve doğu anadoluya sıkışan bir devlet olmaktan kurtulmuştur.

sanırım en büyük hatası saadettin köpek ve oğlu gıyaseddin keyhüsrev'in ihanetlerini fark edememesidir.
devamını gör...
tomris hatun.

hanımcılık kurtaracak dünyayı...
devamını gör...
ı. alaaddin keykubat

çukurova’daki ermeni kralı, trabzon rum imparatoru, halep eyyûbî meliki ve mardin artuklu meliki keykubad’ı metbû tanıyordu. hatta iznik rum devleti’nin de onun tâbileri arasında yer aldığı söylenir. para ve kitâbelerinde “es-sultânü’l-a‘zam” unvanı ile anılır. abbâsî halifesi de gönderdiği yazılarda ona aynı unvanla hitap etmiştir. ibnü’l-ibrî, keykubad’ın çok akıllı, siyasî zekâsı yüksek, ahlâklı ve namuslu bir hükümdar olduğunu kaydettikten sonra devletinin gücünü arttırdığını, şanını yücelttiğini, ülkesini genişlettiğini, birçok hükümdarın kendisine tâbi olduğunu, âlemin onun önünde eğildiğini ve bundan dolayı kendisine “dünyanın sultanı” denildiğini kaydeder (ebü’l-ferec, târih, ıı, 536-537).

metbu: kendisine bağlanılan.
devamını gör...
alaaddin keyifli hububat.
daha önce ya hiç tarım yapmadığı ya da yeni başladığı için toprağı işlemekte acemiydi türkler. nereden duymuşlarsa duymuşlar toprağı sürmek için gagasını toprağa soktukları çullukları kullanıyorlardı. evet o bildiğiniz (ya da bilmediğiniz) hayvancıkları. tabi sürme sırasında gaga bir taşa denk gelince kırılıyor, kırılmasa bile aşınıyor, sonuçta tarla sürülemiyordu. buna bağlı olarak verim bire üçten, dörtten yukarı çıkmıyordu. elde edilen "dane"ler de anason kadar oluyordu. kavruk ve kara.
sultan allaaddin "o çulluk değil pulluk" bre nabekarlar diyerek işe el attı. bazen döverek bazen severek çiftçileri pulluk kullanmaya ikna etti.
pulluk kullanılması sonucu hububat rekoltesi arttı. buğday daneleri irileşti; neşeliymiş, keyifliymiş gibi bir görünüm kazandı. köylüler kendilerine bunu sağlayan hükümdarlarına, adı hep yaptığıyla anılsın diye alaaddin keyifli hububat adını taktılar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk tarihinde en çok sevdiğiniz lider" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim