aynı hindistan gibi. zenginler çok aşırı zengin ve halktan kopuk. fakirler aralarında kırk yılda bir çıkan zengin olan kişiler ile hayal dünyasında yaşamakta. ülkede memur sınıfı kendilerini ayrıcalıklı sınıf zannediyor. adam facebook gruplarında evlenme sitelerine yazıyor talip olacak kişiler lütfen memur olsun diye.
zenginler
memurlar
fakirler.
devamını gör...
aslında gizli de değil gayet sistem onun üstüne kurulu. gerçi memurlarda zengin sınıfına doğru kaydı gibi oldu bir dönem ama tekrar düşüşe geçti.çünkü sistemin devamlılığı zarar görüyordu.
devamını gör...
gizli derken. bildiğin açık bir şekilde var. zenginler aşırı uç noktalara çıktı. fakirler giderek dibe iniyor. ve zengin olanların çoğu da ne kerametse islamcı. asıl çelişki burada başlıyor. çünkü islam'da zenginin zekâtını doğru vermesi gerekiyor. zekât sistemi doğru çalışsa halkta yoksulluk biter.
devamını gör...
simülasyonda sıradan olan bir durum.
devamını gör...
kast sistemi degil herkes gecirebildigini,gucu yettigini siker sistemi mevcuttur. kast olsa mutlu olursunuz. ama nerdeee. sahsimrokrasi tam anlamiyla.
devamını gör...
gizli olduğunu düşünmüyorum. adı aylin kitabını okurken fark etmiştim ilk, soner yalçın'ın efendi kitabı da gözümü açmıştı. bir zümre var ki para ve güç onlarda.
bir şekilde birbirleriyle akrabalıkları, ortaklıkları, okul arkadaşlıkları var. istanbul'da ya büyükada'da komşular ya boğaz'da. ankara'nın sosyetesi de kızılay ve çankaya'da komşu.
devamını gör...
aslında dünyanın kuruluşunda kast sistemi var dünyayı biraz incelersek hayvanlar arasında da, bitkiler arasında da kast sistemi mevcut. armızdaki tek fark insan dışı canlıların varoluş amaçlarına uygun olmayıp dünyaya hükmetmeye çalışmamasından kaynaklanır.
devamını gör...
türkiye'de fikirtepe'de büyüyüp beşiktaşlı hatunu becerebiliyorsun, hindistan'a bunu yapamazsın.

tanım: hatalı önerme.
devamını gör...
nerde bu eski ramazanlar geyiğinin aynısı 'türkiye'de ortasınıf yok'

böyle bi şey mümkün olabilir mi sadece soruyorum ozan tufan misali.. aksine orta sınıfa öyle bir yığılma var ki diğer sınıflar boşalmış durumda. türkiye tüm devlet tarihi içerisinde en yüksek orta sınıf popülasyonuna sahip. hatta ulus-devlet anlayışı ve beraberinde kapanan toplumlar 'yığın olarak orta sınıf' olarak yeni bi orta sınıf tanımlamasını beraberinde getirdi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye’de gizli bir kast sistemin olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim