televizyonda gösterilen yapımların çoğu artık çöp
devamını gör...
netflix filmlerinin imdb puanlarına bir bakın derim.
devamını gör...
netflix için pek geçerli olmayan iddia. özellikle yerli yapımlar çok kötü kağıttan hayatlar ve sen hiç ateş böceği gördün mü filmleri zaman kaybıydı. bunlara ne versek olur diye mi düşünüyorlar acaba ?
devamını gör...
ücretli platformlar için çekilen sinema filmleri bile berbat maalesef ki.
(bkz: mortal kombat)
devamını gör...
tv lerde hep aynı bok bu yüzden.bıktık sakallı adamların birilerini vurmasından.
devamını gör...
istisnalar haricinde pek de öyle olduğunu düşünmüyorum. ücretli platformlarda zamanında netflixte izlediğim ozark dizisi vardı, yanlış aklımda kalmadıysa 2 sezon izlemiştim onu da beğenmiştim fakat devamını getirmedim. onun dışında platformlara dair yabancı dizi izlediğimi pek hatırlamıyorum. fakat yerli olarak güzel örnekler vereceğim, istisnaları da belirtmek adına, mesela nedir istisna gibi dizisi öyledir, ayak işleri öyledir, dünya bu dizisi öyledir. on bin adım dizisi de öyledir.

fakat bu istisnaların ülkemiz adına şöyle bir istisnası var ki, bu diziler öyle çok da televizyonda gösterilmeyecek tarzda diziler değiller bana göre. fakat süreleri bakımından televizyonda yer bulamıyorlar zira genel olarak kısalar, gibi dizisi bir tık daha diğerlerinden uzun fakat o da tv'ye göre oldukça kısa. geçen bir tarih dizisi izledim, daha yeni bir de yani, ilk bölümü. bildiğin hiç reklam olmamasına rağmen 3 saat civarı mı neydi bir bölüm. yahu hadi ben 3 saat izlemedim ara ara denk geldim tamam ama 3 saat izleyen insanların hiç mi başka işleri yok gerçekten anlamıyorum. yani ciddi anlamda bu süreye zaman ayırabilmek ayrı bir işsizlik gerektirir diye düşünüyorum, çünkü yapılacak o kadar güzel şey varken bir diziye her hafta bunca saat ayırmak ne kadar mantıklıdır ben emin değilim yani. buradan özetle şunu belirtmek istiyorum ki, bu belirttiğim örnekler de ülke şartlarında tv'de yer bulamadıklarından böyle, maalesef ülkede bir içeriğin dizi olabilmesi için çokça uzun olması gerekiyor. fakat yine de bunun aksine ülkemizde de bu sisteme baş kaldıran diziler oldu mu evet. tutunamayanlar mesela en güzel örnektir, ilk bölümüne mesela şuan süreyi görmek adına baktım 1 saat 20 dakika, bence gayet iyi bir süre tv için. bana göre yine uzun, fakat tv'ye göre çok çok iyi. ama o da ne oldu, ismi gibi tutunamadı, belki süresi yetmedi tv'ye, belki pandemi dönemine denk gelişinden dolayı bilmiyorum, devam edemedi ve 10 küsur bölümden sonra mı neydi yayından kalktı. fakat bana göre tutunamayanlar en keyifli yerli içeriklerden biriydi. ama ülkemiz televizyonlarına kaliteli içerik pek gelmiyor, fazla geliyor zira.

bu sebepledir ki ülkemiz açısından evet, ücretli platformlarda yapılan filmler daha kaliteli olabiliyor, zira daha makul sürede daha iyi iş çıkarabiliyorlar, dizi yahut filmler olayından kopmadan olduğu gibi anlatılabiliyor. ama yabancılarda pek böyle bir süre durumunun olduğunu düşünmüyorum, bu sebeple gayet de birçok yaptıkları işler başarılı oluyor. ama yine bunun sebebini söyleyeyim, ülkemizdeki oyuncular ile ilgili değil, gerçekten de bu durum dizi süreleriyle ilgili. eğer bir dizi her hafta 2-2 buçuk saat kaliteli şekilde bölümler çıkarabiliyorsa, zaten imkansızı başarıyordur. kurtlar vadisi mesela zamanında neden çok sevildi, bölüm süresi gayet iyiydi de o yüzden. yeri geldi 50 dakika yeri geldi 1 saat oldu. yani uzatmadı. dizideki bana göre en sevilmeyen ömer baba ile elif karakterinin sahneleri dahi, şuanki birçok yerli dizilerden daha kalitelidir. bu sebeple süre çok önemli, bir şeyi gereğinden fazla uzatmamak gerekiyor.

saygılarımla.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ücretli platformlarda yapılan filmlerin kaliteli olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim