evrim ağacı instagram sayfasında görüntüsü paylaşılan koyunlar. şimdilik gayet sağlıklılarmış. ilerde et ve süt endüstrisinin bu koyunlardan oluşacağını düşünüyorum.

--- alıntı ---

sekiz adet fetal koyun, gelişimlerini tamamlamak üzere kan ve sıvı tüplerle dolu büyük boy bir torba içerisine konuldu. koyunlar, yapay rahim içerisinde 4 hafta boyunca beyin ve akciğer gelişimleri başarılı bir şekilde tamamladı. yünleri filizlendi ve gözlerini açtılar. doğumdan sonraki ilk anlarında gayet normal bir şekilde beklenen hareketlerini gerçekleştirdiler. hatta yutkunmayı bile hatasız bir şekilde öğrendiler.

bu teknoloji ileride bir gün insanlara büyük yararlar sağlayabilir. ancak o zamana kadar cihazın güvenirliliği ve bilimi hakkında daha çok araştırma yapmamız gerekiyor. ayrıca yapay rahim teknolojisinin uzun vadeli problemlerini tespit edebilmek için kuzular izlenmeye devam ediyor. şimdiye kadar herhangi bir sağlık problemleri bildirilmiş değil. koyunlar gayet sağlıklılar.

--- alıntı ---

buradan
devamını gör...
güzel hareketler bunlar. merakla bekliyoruz.
devamını gör...
matrix'i anımsatmıştır.
devamını gör...
gerçekten de gelecek yıllarda hayvancılığa ciddi yön verecek olan çalışmalardır.

merakla beklemedeyim.
devamını gör...
bu teknolojinin prematüre doğmuş bebekler için de kullanılacağı söyleniyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yapay bir rahim içerisinde büyüyen yavru koyunlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim