almanya'daki max planck hayvan davranışı enstitüsü'nden ve endonezya'daki univertas nasional'den biyologlar , yüzünde yara olan bir erkek sumatra orangutanında çok ilginç bir olayı gözlemlediler.

orangutan , geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılan antiinflamatuar ve ağrı giderici özelliklere sahip bir tırmanıcı bitkinin özsuyundan yedi ve defalarca yarasına sürdü. ayrıca yaranın tamamını bitkiyle kapladı.

dolayısıyla tıbbi yara tedavisi , insanlar ve orangutanların paylaştığı ortak bir atadan ortaya çıkmış olabilir.

buradan
devamını gör...
vallahiben hep yazıyorum eninde sonunda bir gün bilimde bombayı patlatacak..

günümüzden 100-40 bin yıl önce ortaya çıkan modern insan orangutan -insan çiftleşmesinden üredi diye, orangutan 92 üzeri ayku'ya sahip ,günümüz de hala hem de yüksek oranda 70-80 ayku arası zekası olan insanlar var.
bakın nasıl akıllı ve zekası yüksek canlı imiş.
orangutan atam benim.
devamını gör...
şamanlarla bir ilgisi olabilir mi acaba diye bana düşündürdü.*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yaralı orangutanın kendine bitkisel tedavi uygulaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim