öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir ece ayhan şiiri


ne zaman elleri zambaklı padişah olursam
sana uzun heceli bir kent vereceğim
girilince kapıları yitecek ve boş!

azizim, güzel atlar da güzel şiirler gibidirler
öldükten sonra da tersine yarışırlar, vesselam!
devamını gör...
geçen gün az sohbet ettik kendisiyle ve şuna odaklandık epey: "hafız! sence çocuklar çiçeklerin koynunda uyumalıydı değil mi!" ece'nin şiirlerinin benim açımdan en büyük özelliklerinden biri anlamaya çalışmayan herkes tarafından farklı yorumlanacak olması. ve ne için kurduğunu o cümlelerin az çok bile bilince araştırınca belki, kendi kafanızdaki yoruma saplanıp kalıyorsunuz. bilmem ki en azından bende böyle oluyor. bu huysuz denen şair o kadar huysuz olmayan bir şekilde huysuzlanmış ki. birilerini kurtarmak istiyorum sadece ellerim kötü olacak her şeyi kurtarmak istiyor, oradan çekip çıkarmak. anladınız mı bilmiyorum anlamadıysanız da pek önemli değil zaten.

bir de

"kışı ve üsküdar'ı, atkısıyla geçirecek bir kadın
yazmışım, nedense, deftere."

şiiri okudukça alıntılamak istedim alıntılamak istedikçe yorumlamak istedim. ama bu iki kısımla çok sohbet ettik geçen gün. gül reçelleri geldi aklıma.
devamını gör...
ece ayhan şiiri ve aynı isimdeki kitabının adıdır.



ey gemileriyle birlikte yiten denizler ve bağlı limanlarıdır!
ki unutulmasın
gerçeklikte
gemiler terketmektedir fareleri.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zambaklı padişah" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim