ziraat bankası'nın, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerden eline geçen 890’ı tarla, 120’si arsa toplam 1940 gayrimenkulü satışa çıkarması.

--- alıntı ---

türkiye'de tarım ve hayvancılığı desteklemek için kurulan ziraat bankası’nın internet sitesinde, borcunu ödeyemeyen çiftçilerin el konulan tarla ve bağ bahçeleri satılıyor.

sözcü gazetesinden latif sansür'ün haberine göre bankanın internet sitesindeki ilanlarda 890'ı tarla bağ ve bahçe, 120'si arsa toplam 1940 gayrimenkul satışta bulunuyor.

--- alıntı ---

kaynak: tr.sputniknews.com/ekonomi/...
devamını gör...
yıllardır gelen krizi kabul etmeyip seçimlerde atılan oyların sonucudur bu. başka oy verecek adam mı var argumaninin fotoğrafıdır. bunlara oy versek iki koyun güdemezler yalanına inanmanın gerçek hayatta surata vurulan tokatidır. kimse kusura bakmasin. herkes ektiğini biçer. 10 sene öncede belliydi, 5 yıl önceden de belliydi durumun kötüye gittiği.
iflas eden çiftçinin seçimde oy oranına bakalım. bir de bir sonraki seçimi bekleyip bakalım. bişey değişmeyecektir.
devamını gör...
nedense hiç üzülmedim etme bulma dünyası.
devamını gör...
2002 yılında çiftçinin toplam borcu
1 milyar lira iken,
bu rakam 2020'de 130 milyar olmuş.
böyle olunca toprak terkedilmiş, şu anda 2 trakya büyüklüğünde tarım alanı kullanılmamakta.

tarımı yandaş firmaların ithalatının eline bırakan bir anlayışın eseri bu .
17 bin köy okulu kapatılıp, halkın köyden kente göçe adeta zorlandığı bir ülke burası.

sadece 2010-2019 arası türkiye,
4.5 milyon büyükbaş,
3 milyon küçükbaş ve
400 bin ton kırmızı et ithal etmesine ve bu ithalata yaklaşık 8.1 milyar dolar harcamasına rağmen et ithalatı bir çözüm olmamış.
en belirgin örnek 2015'de 35 tl/kg olan kıyma fiyatı günümüzde 70 tl/kg'lardadır.

buna rağmen kamuoyu yoklamalarında hala %30 ları aşan bir oy potansiyeli.
yine ilginçtir, artık bir çok büyükşehir uyanmasına, gerçeği görmesine rağmen, bu en fazla ezilen, mağdur olan köyün kırsalın hala hayal aleminde koşup, 20 yıldır aynı zihniyeti şakşaklaması, bütün mesele burada gizli.
bu çözüldüğü an, ülke de bu kötü gidişe dur deme yolunda en büyük adım atılmış olacak, ama nasıl ?
devamını gör...
aynı ziraat bankası kredi çekip ödemeyen serdar ortaç'a "yaaa biz seni icraya verir miyiz evlat sen sıkma canını" demiş.
devamını gör...
şimdi burada birileri çıkıp "devletten milyarlarca liralık ihale alan ve vergi borçları silinen ki bu durum gayet normal diyelim ama vergi borcu olan ödeme krizinde olan (öyle ya, bu insanlar paraları alıp yurt dışına kaçırmıyor ya) buna rağmen yine ya kardeşim sen vergini ödemiyorsun, bir daha bu milyarlık ihaleye girip nasıl iş yapacaksın demeden üstelik al sana para diye devletin kredi verip ihale verdiği malûm çevre" diye acitasyon yapacak.

ben yapamayacağım.
aksine iyi olmuş, olması olan diyeceğim.
neden mi?

bu insanlara tarım da üretenler kooperatifleşin, çalışanlar sendikalaşın, örgütlenin.
1 liraya satamadığınız portalı ben 5 liraya alıyorum.
hiç olmazsa arada ki 4 liradan 2 lirasını siz alın. milyon liralık yatına, lüks 4×4 aracına mazot alan ile traktörü veya sulama motoruna mazot alan ile aynı vergi kanunlarına tabi olmayın.
aracıları kaldırın veya büyük illerde yerel yönetimlerden satış yerleri isteyin ürününüzü kendiniz nakliye satış yapın. ticari muafiyet teşvikleri isteyin, hâl kanununu yeniden düzenlenmesi için bu vb adımlar için örgütlerinin güç olun.

bunun gibi söylemlerle bu tarlası bağı bahçesi haciz olan üretemeyen üretse bile satamayan, satsa bile cebine para girmeyen insanların karşısına çıksam pkk bölücü gomonis fetöcü dıj minnak türkiye'nin büyümesi önünde duran vatan hayini olur dayak yerim ya da bah ararun 155'i diye tehdit edilirim.

bunun için gereksiz duyar kasmaya, acitasyon yapmaya, acımaya gerek yok.
üstelik kamu bankalarında batık kredi vs durumlarına da değinmiyorum.

alkol alıp direksiyon başına geçip duvara veya bir tır altına girip ölen insan için acımaya ya da alkol üreten fabrikalar kapansın avm olsun diyecek zekâ seviyem yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ziraat bankası'nın borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarlalarını satışa çıkarması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim