türkiye'deki faaliyet gösteren üç kamu bankasından biri.
devamını gör...
müşteri temsilcisine bağlanamamaktan, mobil bankacılığı beğenmediğimden ve atm'in saçma sapan kuralından ötürü, mecburi açtığım hesabı 1 defaya mahsus kullanıp birdaha güvenliğine adres bile sormadığım bankadır.
devamını gör...
müşteri hizmetlerine öyle saçma bir ''yenilik'' getirmiş ki, saatlerimi harcamak zorunda kaldığım banka.
bırak da sayılarla kategorize edelim derdimizi değil mi? ama yok, sesli komutlarla yönlendirmeye çalışıyosun ''yapay zekalı asistan'ı''.
devamını gör...
1863 yılında mithat paşa tarafından bir aile şirketi olarak kurulmuştur.
devamını gör...
oooo bir numaralı soyguncu
devamını gör...
hayreti muciptir ne zaman borsa düşüşe geçse sunucular hata verir.
devamını gör...

kemal sunal’ın sesi ve yüzünün kullanılarak “sen hep gülümse” adlı bir televizyon reklamını yayınlamış olan bir banka.
devamını gör...
marsa atm kursa önünde kuyruk olacak bankadır. her zaman ve her yerde kuyruk olmasının mantıklı tek açıklaması kendi insan kuyruğu ile paket olarak kurulan atmlerdir.
devamını gör...
her reklamında üreticinin , çiftçinin yanında olduğunu ,yardımını esirgemediğini söyleyerek çiftçiyi sömüren bankadır.yani bir bankadan daha fazlası :)
devamını gör...
ne atm'si düzgün çalışır, ne personeli, ne mobil uygulaması... bıktım valla, bıktırdınız.
devamını gör...
mobil uygulamasından her türlü işlem yapılabilen güzide kamu bankası.
devamını gör...
iddialara göre demirören grubunun aldığı 750 milyon doların bir kuruşunu geri ödemediği kamu bankası.
devamını gör...
nefret ediyorum bu bankadan,müşteri hizmetlerine bağlanmak işkence,atmleri sürekli bozuk,gişeden işlem yapayım dersiniz bu seferde tüp kuyruğu gibi sıra beklersiniz.
devamını gör...
amblemi buğdaya benzeyen bankadır. dikkatli bakılınca “zb” yazdığını görürsünüz. yeni burs alanlar varsa bu bilgiyi size verdim hadi iyisiniz.
devamını gör...
şu ana kadar zamanı gelen bütün taksitlerini (10 taksit) zamanında ödediğim kredinin 2. taksidi (11 ve 12) üst üste bindiği anda ihtarname çeken garip oluşum.

lan batık kredi değil işte, her halinden belli zaten amk. ödüyoruz.

gittim şubeye, dedim "böyle böyle, 2. taksit gelir gelmez ihtarname yapıştırmak nedir? korkutma, yıldırma politikası mı?"

cevap: banka prosedürü.

ayrıca (zamanı gelmemesine rağmen) 3 taksidi de ödemek istediğimi söyleyince gelen cevap; "size ihtarname kesilmiş, önce ihtarname posta ücretini almadan işlem yapamıyoruz"

8 tl de ona domaldık. aç köpekler.

yamyamlar.
devamını gör...
türkiye'nin en kötü bankasıdır. garanti bankası'ndan şaşmayın.
devamını gör...
atm'si diğer bankaların aksine önce parayı sonra kartınızı verir. kartı unutmamak için dikkatli olunması gereken banka.
devamını gör...
elimi kaptırabileceğim hissini yaşatan bir atm'ye sahiptir.
devamını gör...
birilerine yine fena para yediren banka. çalışanlarının bir kısmına kılık kıyafet uygulaması yapmış ve belirlenip verilen kıyafetlerin değeri ederinin 3-4 katı olarak kayıt edilmiş sistemlere. neyse ki bunda en azından çalışanlara katkı sağlanmış. dönemlik giysileri teslim ederken banka kişiye belirli mağazalarda harcaması için giydiği giysinin ederi kadar* çek veriyor ve dileyen dilediğini alıyor.

(bkz: kara para aklama)
devamını gör...
müşteri temsilcisi, yatırım danışmanlığı, canlı veri izleme vs. gibi şeyler diğer bankalar gibi berbattır. böyle de olmalıdır çünkü bunlar bankadır, aracı kurum değildir. bankalar yalnızca kredi dağıtarak para kazanır. ödeyemediğiniz batık kredileri de factoring şirketlerine satarak para kazanır.

pardon ama gelmişsiniz 30 yaşınıza daha bankalar ne iş yapar haberiniz yok. niye uzman ekonomistler "vatandaş borçlanmamalı" diyor? niye "düşük kredili konut faizi yanlıştır" diyor? niye "bitmiş evlere kredi vermek yanlıştır, proje aşamasındaki evlere kredi verilmeli" diyor? niye bankalar, merkez bankasından ihaleyle düşük faizle para alırken vatandaşa yüksek faizle para satıyor?

banka = faiz = enflasyon = para politikası

yukarıdaki eşitlik şunu anlatıyor: paranın üzerinde 100 sayısı yazıyor. ancak paranın gerçek satın alma değeri 100 değil. çünkü ülkede saçma sapan bir nas inadı yüzünden para politikası yok. enflasyon piyasaya arz edilen malların fiyatlarının artış hızıdır. yani %161 enflasyon varsa bunun adı hiperenflasyon oluyor. bunu hipertansiyon gibi düşünebilirsiniz. piyasadaki ürünlerin fiyatları aniden hızla yükselir ve artık banknot üzerinde yazan 100 sayısı piyasa için bir şey ifade etmez.

peki faiz nedir? faiz banknot üzerindeki sayı ile o banknotun satın alma gücünü birbirine yaklaştıran bir uygulamadır. bunu nasıl yapar? enflasyonu frenleyerek yapar. peki, faiz nasıl enflasyonu frenler?

üzerinde 100 yazan banknotu vadeli mevduat hesabınıza koydunuz. artık bu paraya faiz işlemeye başlar (aslında bankadaki bütün paralara faiz işler (bkz: repo) ). siz şimdi ne yaptınız? bugün harcayabileceğiniz bir parayı faize koydunuz, yani harcamanızı ötelediniz.

diğer tarafta para harcamaya bayılan bir sahte müslüman var. kredi kartıyle rolex saat almış, instagramdan hava atıyor, bize. aslında o saati satın alacak maddi gücü yok, kredi kullanıyor. yani gelecekte harcaması gereken parayı şimdi harcıyor. normal olarak bu harcaması için aldığı kredinin faizini ödemek zorunda. ödediği kredi faizinin bir kısmı bankanın hanesine kar yazarken bir kısmı yukarıdaki tutumlu arkadaşın vadeli mevduat hesabına yansıtılır.

bankalar eğer otokrat liderlerin iki dudağının arasına bırakılırsa, yönetim kuruluna pehlivan sokulursa, yandaşların cebine havadan para konursa adeta bir saatli bomba gibidir. zamanla bu sistem patlar.
bankalar eğer liyakatli kadrolar tarafından yönetilirse, ekonomi politikaları düzgün işlerse bütün bir ülkenin refahını, geleceğini hatta ülke sınırlarını korur. örneğin, isviçre bankaları o kadar iyi çalışır ki ülkede mülteciler barınamaz. banka hesabı açmanız için o ülkenin vatandaşı olmanız gerekmektedir veya büyük miktarda sermaye getirmiş olmanız gerekmektedir. oysa mültecilerde iki şartı da karşılayamaz ve piyasadaki her mal onlar için pahalıdır ancak isviçre vatandaşları için uygun fiyatlıdır. vergi kaçırmak çok büyük suç olduğu için kimse ülkeye giren mültecilere elden para vermez. sonuç olarak ülkenin demografik yapısı değişmez.
siz hiç isviçre'de yaşamak isteyen bir orta doğu faresi gördünüz mü? isviçre'ye iyi eğitimli, prezantabl insanlar nitelikli göçmen olarak yasal yollarla gider yerleşir.

dönelim ülkemize,

türkiye'nin en güzel, en müreffeh dönemi ne zamandı biliyor musunuz? eski imf başkanı kemal derviş dönemiydi. o dönem merkez bankası başkanı süreyya serdengeçti idi. okumanız için bazı entryler bırakıyorum buraya: #1403632 #1508422

bu dönemin ekonomi politikaları meyvesini akp iktidarında ali babacan döneminde verdiği için ali babacan deyince bazılarınız sulu rüyalar görüyor. ancak fark ettiyseniz ali babacan, erdoğan'ın ve akp'lilerin faiz nefretini yakından görmüş biri olarak gemiyi en erken terk edenlerden biridir.

akp, denen oluşum, kitle, kanser artık adı neyse, hep tükürdüğünü yalamıştır. hafızalara kazınan en büyük olay montrö sözleşmesini savunan amiralleri hapse atmak istemesidir. rusya, ukrayna'yı işgal ettiğinde montro sözleşmesine sıkı sıkı tutundular. aynı tutumu merkez bankası başkanları ve politika faizleri konusunda da takındılar. zaten damat berat'ın ekonomi bakanı olması başlı başlına fiyaskoydu.

bakın bu insanlar çok cahil. lüks arabalara binip, suit giydiklerine bakmayın. gerçekten çok cahiller. ülkeyi bir avuç cahil yönetiyor. o kadar cahiller ki kaynağı belli olmayan parayla devlet işi yapacak kadar kendilerinden geçmişler, sarhoş olmuşlar. türkiye en az 10 yıl bu cehaletin bedelini ödeyecek. üstelik bu milleti imf'ye düşman ettiler. imf geldiğinde kimse rüşvet yiyemiyor ondan.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ziraat bankası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim