çokoprens çoko çoko yazar profili

çokoprens çoko çoko kapak fotoğrafı
çokoprens çoko çoko profil fotoğrafı
rozet
karma: 1878 tanım: 270 başlık: 7 takipçi: 6

son tanımları


toivon tuolla puolen

umudun öteki yüzü olarak dilimize çevrilen, benim ise the other side of hope adıyla bilip izlediğim 2017 finlandiya yapımı, aki kaurismaki'nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu film. an itibarıyla imdb puanı 7.2 benden de bir 6. 8 alır.
devamını gör...

turkish passport

yönetmenlik koltuğunda burak arlıel' in oturduğu, 2011 yılında gösterime giren türk filmi, 2. dünya savaşı atmosferini aktarıyor. yahudileri nazi soykırımından türk pasaportu vererek kurtaran türk diplomatlarını konu almaktadır.
devamını gör...

the timekeepers of eternity

yönetmenlik koltuğunda aristotelis maragkos'un oturduğu filmdir. yanılmıyorsam stephen king'in mini dizisinden uyarlanmış. bay toomey kağıt yırtma alışkanlığına sahip biridir. bu alışkanlık çocukluğundan beri gelmektedir çünkü küçükken ne zaman canavarvari şeyleri hayal etse korkup kağıt yırtarak başetmeye çalışmış. bir gün uçak yolculuğunda uyandığında birçok kişinin ortadan kaybolduğunu görüyor ve olaylar bu şekilde başlıyor.
devamını gör...

seni halk adına ölüme mahkum ediyorum

kitap yazarı mitka grıbçeva nazi zulmüne karşı direnen partizanlardan biriymiş. hal böyle olunca 2. dünya savaşı atmosferini, çaresizliğini direnişini, kitaba güzel aktarmış. 500 sayfalık bir eser olsa da yormuyor.
devamını gör...

memenin tarihi

ırvin d. yalom'un eşi marilyn yalom'un yazarı olduğu 1997 basımlı kitap. kitabı orijinal dilinde okudum ve eğer oo memenin tarihi diyor ewewew hemen okumam lazım gibi düşünüyorsanız kesinlikle okumayın. edebiyatta, sanatta ve propagandada göğüs tasvirlerinin tarihini feminist pencerede değerlendiriyor. bir eğlence kitabı değil.
devamını gör...

korku sineması ansiklopedisi: 60’lardan günümüze

korku sineması her zaman favorim olmuştur. bu kitap da bu türü sevenler için bir nimet adeta. 60'lı yıllardan günümüze dek olan filmlerin, yönetmenlerin, teknik süreçlerin güzel bir bilgi havuzunu içeriyor.
devamını gör...

kentleri savunmak

arkadaşım hediye etmişti ancak henüz okuma fırsatı bulamadım. her şey tahribata uğruyor günümüzde, istisnasız her şey. hal böyle olunca alanında uzman insanların hazırlamış oldukları yazıları okumak elzem oluyor. tahribatı kendimizce engelleyebilmek için.
devamını gör...

neçayev dönüyor

ülkemizde sanıyorum ki pek bilinen bir yazar değil jorge semprun. kime sorsam daha önce duymadığını söyledi. elbette genelleme yapmamak lazım belki de benim çevrem bilmiyordur. yazarı abim sayesinde keşfettim. bu okuduğum ikinci kitabıydı. daha önce büyük yolculuk'u okumuştum. onu daha çok beğendim ama bu da okunur.
devamını gör...

fırtınalı denizin yolcuları

bir arkadaşımın tavsiye ettiği, aslında çok alakam olmayan konuda yazılan ancak pek de sıkılarak okumadığım anı kitabı diyebilirim. devrimci yol hareketinin karadeniz bölgesi üzerindeki örgütlenme hareketi anlatılıyor kitapta. bölüm bölüm söyleşilerle aktarmış yazar.
devamını gör...

kaf dağının önü

murathan mungan'ın ilk olarak 1994 yılında yayımlanan ve içerisinde üç öyküsünün bulunduğu öykü kitabı. öykü kitabı okumayı severim ve bu kitabı da keyifle okudum. altını çizdiğim çok yer vardı aslında ama en beğendiklerimi alta ekliyorum.


babamsa sevmek isteyen ama buna gönlü yetmeyen biriydi. beceremediği bir şeydi sevmek. sevmeye gücü yoktu babamın. onu da ancak yıllar sonra bağışlayacaktım.



insan çıkmazdaydı türkiye'de. bir yığın atlanmış şeyin gecikmiş hesabı, faturası geliyordu gündeme. kırılgan bir umuttu bizimkisi. durmadan çoğalttığımız bir duygu. çocuk kalmış bir toplumduk biz. durmadan sahip arıyorduk.



çelişkilerime katlanamıyorum artık. çelişkilerimi katlanılması gereken bir şey olarak gördüğümden midir, nedir? katlanamıyorum. gün günden kişiliğim parçalanıyor, birçok insan oluyorum. birbirini sevmeyen, birbiriyle geçinemeyen birçok insan.
devamını gör...

tengoku to jigoku

akira kurosava'nın yönetmenlik koltuğunda oturduğu 1963 japonya yapımı film ''yüksek ve alçak'' adıyla da bilinmektedir. başarılı bir iş adamının bir gün evinden çocuğu kaçırılır ancak sonrasında anlaşılır ki aslında kaçırılan çocuk onun değil, onun hizmetindeki bir çocuktur. fidye olarak para istenir ve ana karakterimiz parayı verip vermemesi konusunda emin olamaz. onun bu ikilemi konu alınmaktadır.
devamını gör...

the coldest game

türkçesi: en soğuk oyun
ilk gösterimi: 2019
başroller: lotte verbeek, bill pullman, james bloor, robert wieckiewicz

yönetmenliğini lukasz kosmicki'nin yaptığı 2019 polonya yapımı film, soğuk savaş dönemini konu almaktadır.
devamını gör...

my big fat greek wedding

dilimize ''kalbinin sesini dinle'' olarak nasıl çevrildiğini bir türlü anlayamadığım (tamam filmle alakasız değil ama filmin orijinal adına biraz da olsa sadık kalınmasını, tam çevrilmiyorsa bile çevrilmeye çalışılmasını beklerim. bambaşka bir çevirim hoşuma gitmiyor), joel zwick yönetmenliğindeki 2002 yapımı film. yunan bir aile kızının, amerikan bir gençle evlenme planı kurması üzerine başlarına gelen komik olaylar aktarılıyor. keyifli bir film.
devamını gör...

olmamış kahraman emeklisi

ali lidar'ın diğer kitaplarına da baktığımda üslubunun benzer olduğunu düşünüyorum. yazar farklı şeyler denemiyor. hal böyle olunca aynı kitabı okuyormuşum gibi hissediyorum.
devamını gör...

iyi bir güneş

öykü kitapları okumayı severim, sanıyorum ki bu da ece ayhan'ın tek öykü kitabı. 1955 - 1958 yılları arasında yazmış olduğu öyküleri barındırıyor içerisinde. kitaptaki kısa öyküleri beğendim. gerçeküstü - kurgusal türde öyküler bunlar. okuyabilirsiniz.
devamını gör...

hatırla beni

ana karakterimiz üniversite çağında genç bir kız. bu genç kızımızın gözünden 12 eylül zamanının bir portresi çizilmekle beraber ankara'yı da mekan olarak almış. ankara sokaklarında dolaşırken insan birçok kaygı ve acıya ortak oluyor.
devamını gör...

mahkumiyet

tony goldwyn'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu 2010 yapımı dram/gerilim türündeki film aslında bir gerçek hayat hikayesi. böyle olduğunu bilince insan daha çok etkileniyor. kardeşinin suçsuz yere tutuklandığını düşünen bir kadının mücadelesini konu alıyor. bu kadın hem iki çocuklu bir anne, hem eşinden boşanmış, hem de kardeşine yardımcı olabilmek için hukuk fakültesine giden aynı zamanda da bir öğrenci. yani kadın tek başına hayata tutunmaya çalışıyor aynı zamanda. güzeldi.
devamını gör...

volga kızıl akarken

kitabın asıl yazarı şevki bektöre'nin yayımlatmaya ömrü yetmeyince saadet bektöre tarafından yayımlatılan, şevket bektöre'nin sovyet rusya dönemindeki anılarını anlattığı kitaptır. dili gayet akıcı ve okunması gereken bir eser.
devamını gör...

sevgiden öte sürekli ölüm

marquez'in diğer kitaplarına nazaran pek bilinmeyen eseri olduğunu söylemek mümkün. bende abim sağ olsun eski baskısı var. kitabın adından da anlaşılacağı üzere ölüm, çarasizlik, yaşam konularına değinen öyküler bulunuyor.
devamını gör...

mr. corman

joseph gordon-levitt izlemeyi sevdiğim bir oyuncu ve mr. corman kendisinin hem senaristlik ve yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünde oynadığı 2021 yılında yayımlanmaya başlayan tatlı bir komedi dizisi.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim