durbidusunelim yazar profili

durbidusunelim kapak fotoğrafı
durbidusunelim profil fotoğrafı
rozet
karma: 3781 tanım: 541 başlık: 36 takipçi: 109
"Sevmek ve çalışmak, çalışmak ve sevmek… Hayat bundan ibaret." -Sigismund Schlomo Freud

son tanımları


öşür vergisini zamanında ödememek

kellesini sevmeyenlerin yapacağı iştir.
devamını gör...

kadınların birbirleriyle aşkımlı konuşması

toksik ilişkilerin özelliğidir.
devamını gör...

acının rengi var mı varsa ne olduğu sorusu

kırmızı turuncu ve kahverengi karışımı bir renk olurdu eğer olsaydı. fakat acının rengi yoktur
devamını gör...

bitcoin

kimilerine göre kumar kimilerine göre yatırım aracı olan sanal para birimidir. bana göre ne kadar açgözlü olduğunuzla ilgilidir hangisi olduğu. kısa yoldan köşeyi dönmek isteyenlere hüsran, doğru hamlelerle sistematik hareket edenlere nimettir. kripto para rehberi incelenmeden yatırım yapılmamalıdır çünkü davulun sesi uzaktan hoş gelir.
devamını gör...

insanı suça iten toplum mudur kendisi midir sorunsalı

bir davranışın ahlaki olup olmadığını muhatabı olduğu kitle belirler. suç şahsidir fakat suça itilen bireyi o hale getiren ailesi dahil olmak üzere yetiştiği toplumdur.
devamını gör...

bıyık bırakmak

6 yıl bilfiil yaptığım şimdilerde mesleğin gerekliliğinden 1 gün bile yapamadığım eylemdir. allahtan hafta sonları var da 2 gün de olsa bırakabiliyorum. *
devamını gör...

web tasarım

web sitesini mühendis edasıyla dizayn etme işidir. zordur çünkü sayısız kriter vardır. hem arama motorlarına hem de kullanıcıya hitap etmek, bunu yaparken de maksimum verimlilik sağlamak gerekir. olabildiğince sade bir işçilikle maksimum kaliteyi yakalama işidir kısaca. kurumsal web tasarım ajansı boyutundan bireysel çalışan freelancera kadar geniş bir yelpazede bu hizmet verilmektedir.
devamını gör...

normal sözlük 2024 yılbaşı çekilişi

121 hayırlısı olsun
devamını gör...

kasım ayından beklentiler

ya olduracaksın ya öldüreceksin. ortasını beklemiyorum.
devamını gör...

birinden vazgeçme eşiği

eğer birine karşı bir şey hissetmiyorsanız (nefret dahi) onu hayatınızda tutmak için bir sebep kalmaz. mesele onun kim olduğu değil, size ne yaptığı ve sizin ne hissettiğiniz. ki genelde olumsuz duygular yaratan insanlardan vazgeçmek daha zordur.
devamını gör...

olmadan asla yapamam dediğiniz şeyler

motivasyon ve sağlık. geri kalan her şey bir şekilde halledilir.
devamını gör...

ülkede din siyaset ve futbol konuşmak yasaklanırsa olacaklar

bir seneye kalmadan darbe olur. kitlelerin gazını almak için bazı önemli gibi görünen önemsiz meseleler gereklidir.
devamını gör...

sahip olmak istenilen süper güç

unutmak
devamını gör...

1 kelimelik hikayeler

yetişemedim.
devamını gör...

kırıcı olmaktan korkmak

hareket alanını kısıtlayan duygudur. bazen daha iyisini inşa edebilmek için kırmak gerekir. aksi kaybettirir.
devamını gör...

kaliteli ilişki göstergeleri

herhangi bir şey yaparken karşılık beklememektir.
devamını gör...

psikoloğa gitmek işe yarar mı sorunsalı

psikoloğa gitmek işe yaramaz. psikoloğa gitme motivasyonu (tedavi motivasyonu) işe yarar. bu motivasyon ve siz, psikologla buluşunca ortaya ne çıkar? sorunların çözümü mü? hayır, sadece şimdi ve burada kalarak sorunların çözümüne dair etkin bir mekanizma geliştirebilirsiniz. tıpkı her gün gittiğiniz fakat unuttuğunuz yolu birinin size tarif etmesi gibi.

peki bu mekanizma ne işe yarıyor? evvela hayattaki tüm sorunların kalıcı olmadığını anlıyorsunuz. akabinde sızlanıp şikayet etmek yerine harekete geçmenin çözüme ulaştırdığı bilincine varıyorsunuz. en büyük düşmanınız olan olumsuz temel ve ara inançları keşfediyorsunuz. hayır, belki eski sevgiliniz size gelmeyecek. ve hayır, kaybettiğiniz aile üyenizi bir daha göremeyeceksiniz. fakat bunlarla yaşamak için gerekli olan psikolojik sağlamlığın bilincine erişeceksiniz. bunları zaten biliyor musunuz? peki o halde sorayım: bilmekle bilincine varmak aynı şey midir?
devamını gör...

sözlük yazarlarının sevdiği renkler

turuncu
devamını gör...

iç mimar

ticari alanlardan konutlara kadar çeşitli mekanları tasarlayan uzmanlardır. iç mimarlık ofisi bünyesinde hizmet verirler.
devamını gör...

vegan sosyal medya fenomeninin açlıktan hayatını kaybetmesi

doğa kanunlarıyla inatlaşıp hayatından olma durumudur. insan doğası gereği hepçildir zaten. hatta kebabın yanında salata çok da güzel gider. ama her şey dozunda kıvamında güzel. nedir bu ete süte düşmanlık anlamıyorum. bitkiler de canlı onları da tüketmeyelim o halde. paracelsus'un da dediği gibi: "ilacı zehirden ayıran dozudur.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim