itcanbelupus yazar profili

itcanbelupus kapak fotoğrafı
itcanbelupus profil fotoğrafı
rozet
karma: 4679 tanım: 415 başlık: 47 takipçi: 87

son tanımları


renkli mahlas

aldıktan sonra üzerinde geçerlilik:3h sonra ibaresini görüp girdiğim ve girmemle yıkıldığım başlık.
1 ay süreyle geçerli olması oldukça karışık bir halet-i ruhiyeye (ekseriyetle olumsuz duygular barındıran) sürükledi beni.
devamını gör...

açık alanda sigara yasağı isteyenlerin iq'su

89'dur.
devamını gör...

nitelikli işsiz

eşyanın tabiatına aykırı tanımlama. her yere açılan onca üniversiteden "nitelik" değil "nicelik" çıkar. eğer nicelik kadar nitelik de türeyebilse türkiye son 20 yılda çağ atlardı.

başlığın doğrusu (bkz: nicelikli işsiz)
devamını gör...

twin peaks

hayatımda izlediğim en sürreal yapıtlardan. böyle bir yapımın kitle yayın araçlarından birinde varolması, insanoğlunun her ne kadar kültürel bağlamda tersine evrildiğini gösterse de gelecek için daima umut beslememi de sağlıyor.
devamını gör...

kantaron yağı

st. john's wort denen yağ. karaciğerde xenobioticlerin metabolizasyonunda kullanılan sitokrom p450 enzimlerini inhibe ederek birçok ilaç ile etkileşime giren sakıncalı bir madde.

edit: imla hatası giderildi
devamını gör...

erkeklik ve adamlık arasındaki fark

penis ve fallus arasındaki farkın ta kendisidir.
devamını gör...

mahkeme salonu görmüş yazarlar

davacı oldum ve tanıklık ettim. mahkeme 75 yaşındaki bir insanın nasıl da kıvırta kıvırta yalan söyleyebileceğini gördüğüm yer oldu. böylece herkesin her şeyi yapabileceği gerçeğini görece erken bir yaşta hasarsız öğrenmiş oldum.
devamını gör...

pandas

grup a streptokokların neden olduğu psikiyatrik bozukluk spektrumuna verilen ad.

(bkz: pediatric autoimmune neuropsychiatric disorders associated with streptococcal infections)
devamını gör...

malign melanom

eğer yüzeyden yüzeyden kabarık ve küresel yapıda ise size adeta "benden bir bu kadar da yerin altında var." demektedir.

(bkz: nodüler melanom)
devamını gör...

süslüman sorunsalları

"kuran'ı kerim üzerine yanlışlıkla iced americano'mu döktüm; günah mıdır?" gibi bir takım sorunsallardır; veya sorusallar da olabilir.
devamını gör...

santrantç

sevgili babacığımın çocukluktan beri kattığı güzide hobi. bir de ezgostzlar yok mu, çocukluğumun egzostzları...
devamını gör...

ludovico einaudi terör örgütü

ilan ve ifşa ettiğim terör örgüt/tarikat/okkült oluşumdur. bunlar ne idüğü belirsiz, basmakalıp ve birbirini tekrar ede ede erik satie'nin ezgilerini de banelleştirmiş sanatçımsıların bayrak taşıyanı olan ludovico einaudi'yi yağmurda, fırtınada ve bilimum doğa olayında bir fon müziği olarak kullanıp aforizma kasıyor ve onları anlamayan, onların bu sentetik/suni duygulanımlarını aşağılık komplekslerinin bir dışavurumu olarak görüp tenkit ederek "benden uzak allah'a yakın" sözünü düstur edinmiş aklıselim ve sağduyu sahibi kimseleri "cahil ve müzikten anlamayan" olarak addetmesi bu örgüte mensup teröristlerin ana ortak özelliğidir. kendilerinin enivicivokke terör örgütünün klasik müzik ayağı olduğu da sahip olduğumuz derin sosyokültürel ilişkilerle elde ettiğimiz istihbarat bilgileri arasındadır.
devamını gör...

atleti ters giydiğini fark etmek

dünyanın başıma yıkıldığı andır.
devamını gör...

abazanlık ile çapkınlık arasındaki ayrım

seksin ve seksapepitenin piyasadan en ufak farkı olmadığının en açık göstergesidir.

edit: alttaki entrydeki uyarı için teşekkür ediyorum.
www.nisanyansozluk.com/keli...
hiçbir farkı olmayan boşa duyardır. abazya halkı benim için siyamlar neyse o; umrumda değiller. kültürümüzde böyle bir ifade var, ikisi de aynı şeye tekabül ediyor. bu kadim toprakların kültürünün, dilinin nabzını tutan (ben tutmuyorum) sevan nişanyan'a göre de abazan diye bir kelime yok. modlardan yine abaza diye düzeltmesini talep ediyorum.
devamını gör...

sözlüğe kız arkadaşını çağırmak

içiyorsa da gözümün önünde içsin diyen ev hanımlarının çaresizliğini anımsatır.
devamını gör...

bir insanın yokluğunu kabullenmek

daha ziyade, bir insanın yokluğuna rağmen devam eden dünyanın içerisinde kendini yeniden konumlandırmak zorunda olduğunu kabullenmek.
devamını gör...

melis sezen’in yürek hoplatan ve nefes kesen fotoğrafları

internlüğümde acil servise ağır solunum yetmezliği ile gelen hastamızın anamnezini alırken evde melis sezen'in bu tip bir fotoğrafını gördüğünü, şikayetlerinin böyle başladığını anlatmıştı. kendisi 1 hafta entübe kaldı sonra; anca düzeldi. siz siz olun böyle fotoğraflara bakarken nefesinizin kesilebileceğini aklınızdan çıkarmayın. yüreğiniz de hoplayabilir.
devamını gör...

kütahya dumlupınar üniversitesi

yaptığımız çılgın seks partilerini, alkolün ve diğer terk edemediğim kötü birçok alışkanlığımın adeta dibine vurduğumuz anları düşündükçe geceleri gözüme uyku girmiyor. oysa kütahya'da yaşanan kütahya'da kalır demişlerdi.

t: pişmanlık yaşayacağınız bı mekan.
devamını gör...

halkların demokratik partisi

atatürk ve kazanımlarına karşı sonsuz minnet duymama rağmen bu tip bir öcüleştirme yalnızca içerisinde bulunduğumuz siyasi çıkmazı daha da derinleştiriyor. hdp diye bir parti var. içerisinde teşkilatları var. evet esenler il binasında apo köşesi yapmışlar. evet beni de o baskın çok etkiledi. ancak öyle bir ötekileştirilmeye mahkum edildiler ki (haklı ve haksız sebeplerle) şu anda bu partinin dediği tek şey ''apo özgür olacak, demirtaş halay çekecek!'' gibi gözüküyor. halbuki bu insanlar da birtakım düşünsel süreçler geçirip ''her parti gibi'' birtakım beyannamelerde bulunuyor. bunların içerisinde demirtaşın halay çekmesi de var evet.

yapılması gereken, nasıl bir düşünce süreci ve vicdani muhasebenin filtresinden geçerek, nasıl bir argümantasyon ile bu noktaya vardılar; bunu anlamak. bu insanlar da düşünüyor arkadaşlar. nasıl bir düşünce ile atatürk'e küfrediyor bunlar? ne istiyorlar, neden istiyorlar, istedikleri ile ne yapacaklar? bunu yaparken öyle bir diyalog, öyle bir iletişim kanalı oluşturulabilmeli ki günün sonunda ''aynı tarafta'' olabilelim. buna mecburuz. köhnemiş vehimlerimizden kurtulup yeni ilkeler inşa etmeye mecburuz. birbirimizi anlamaya mecburuz, ve bunu kapalı kapılar ardında yapmamalıyız. bunu hamburgercilerde, gizli pasajlarda, iğrenç sözler ve taahhütler vererek yapmamalıyız. bunu kişisel veya bir zümreye dair çıkarları gözeterek yapmamalıyız. yoksa yine aynı çözüm süreçleri, yine aynı fetö ile kucak kucağa olmalar, yine aynı aldatmacalar ve bir grup diğerini ketenpereye getirse bile geride ayrışmış bir toplum. hem kültürel, hem ekonomik, hem siyasi, hem ideolojik olarak paramparça bir toplum elde ederiz böyle yaparsak.

bunu ''toplumumuz'' için canlı yayınlarda, açık panellerde yapmalıyız. bu insanların bizim en değer verdiğimiz şeyleri hedef alan fütursuz söylemleri en temelinde muhatap alınmama ve yok sayılmanın verdiği öfke yatıyor, haksız ve çirkin ifadeler de olsa bunlar. atatürk'ü sevmiyor mu? neden? anlat abi, küfür etsen de anlat. ''anlatabil''. ben cumhurbaşkanı'na hakareti de, atatürk'ün hatırasına alenen hakaret denilen ne idüğü belirsiz şeyi de derhal kalkması gereken şeyler olarak görüyorum. bunlar kalksa da ben küfür etmem, çirkinleşmem. ancak kimileri bunları yapmadan cümle kuramıyor ve cümle kuramamanın verdiği tıkanmışlık hissi ile bazen rögar kapaklarından fışkıran dışkı gibi kendi çirkin üsluplarını kusup sonra yine bir süre sessizliğe bürünüyorlar. kus abi neyin varsa ki uğraşıp düzeltelim kanalizasyondaki tıkanıklığı.

son sözüm: bu ülkenin kurtuluşu ulusalcılar(ancak ülkenin kurucu unsurlarını dekor ögesi olarak kullanıp hamaset yaparak rant eldenleri kastetmiyorum), vicdanlı ve tahammül sahibi müslümanlar ve kürt meselesini diğer taraftan ele alanların diyalog kurarak ortak, yepyeni bir ulus tahayyülünde yatıyor. bizim yeni bir toplum hayal edebilmemiz gerekiyor.
devamını gör...

4 eylül 2023 bill gates'in bana çip takması

ansızın başıma gelen hadisedir. evdeyim, her zamanki gibi saat 5 olmuş akşamüstü kahvemi yapmışım patoloji okuyorum; bi' gözüm karardı. ne oluyor demeye varmadan bayılmışım. evde de kimse yok. 3-5 dakika bilincim kapalı kalmış üzerinize afiyet. bir yerim kanadı mı başımı çarptım mı diye elimle başımı yoklarken bir baktım ki başımın arkasında bir çip. evet; koronavirüs aşısı ile çip takmışlar bana. ondan bayılmışım. evet bill gates.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim