kotumseradam yazar profili

kotumseradam kapak fotoğrafı
kotumseradam profil fotoğrafı
rozet
karma: 253 tanım: 5 başlık: 0 takipçi: 14

son tanımları


maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi

maslow teorisi olarak da bilinen kuramın adı.
temelde, sınırsız ihtiyaçları olan insanın, her bir ihtiyacını giderdikten sonra başka bir ihtiyacının daha ortaya çıkması prensibi üzerine kurulmuştur.
pek tabi bu kuramın eleştirildiği noktalar da olmuştur.
örneğin;
genel olarak bir alt basamaktaki ihtiyaçlar büyük oranda doyurulmadan bir üst basamağa geçilmez denir. ancak bu her zaman böyle değildir ve kişiden kişiye değişir. bir anneyi ele alalım. çocuğunun ihtiyaçlarını çoğu zaman kendi ihtiyaçlarının önüne koyar. aynı şekilde, asgari ücret alan ve fizyolojik ihtiyaçlarını zar zor karşılayan bir kişinin, bir gruba ait olma, saygı görme gibi daha üst düzeylerdeki ihtiyaçlarını gidermek için futbol maçlarına gitmesi de anlamsızdır.
bu modele en büyük eleştirileri yoshio kondo yapmıştır bu arada. çünkü yoshio'ya göre bu piramit anlamsızdır ve bir insan genel olarak tüm ihtiyaçlara aynı anda ulaşmak isteyebilir. sanat tarihini ele aldığımızda en önemli sanatçıların eserlerini açlık ve sefalet içinde ortaya çıkardıklarını görebiliriz. örneğin fyodor dostoyevski sara krizleri ve kumar bağımlılığı sebebiyle sefalet içinde yaşarken yer altından notlar, suç ve ceza, kumarbaz, budala gibi eserlerini daha fizyolojik ihtiyaçlarını gideremeden ortaya koymuştur.
son tahlilde bütün eleştirilere rağmen maslow'un bu kuramı hala kabul görmektedir. çünkü bu kuram için genel bir kalıptır diyebiliriz aslında ve bir üst sıradaki ihtiyaçların giderilmesi için alt sıradaki ihtiyaçların tamamının giderilmiş olması şartı aranmaz. zira maslow da ortalama bir kişinin, fizyolojik ihtiyaçlarının % 85 ini, güvenlik ihtiyaçlarının % 70'ini, sosyal ihtiyaçlarının % 50'sini, saygı görme ihtiyaçlarının % 40'ını ve kendini gerçekleştirme ihtiyaçlarının % 10'unu gerçekleştirdiğinde tatmin olabileceğini ileri sürmüştür.
devamını gör...

quentin tarantino

sinema perdesini kırmızıya boyayacak oranda şiddeti, doğrusal olmayan öykü akışını, derinlere inen diyaloglarla filmdeki karakterleri tanıtmayı, ayakları, özellikle çıplak kadın ayaklarını seven 1963 doğumlu amerikalı film yönetmeni.
italyan asıllı bir baba ve yarı irlandalı yarı kızılderili bir anneden dünyaya gelmiştir. filmlerini izlediğinizde az çok kestirebilirsiniz aile kökenlerini.

çoğu filmini izlemiş ve beğenmiş biri olarak söylüyorum ve izleyenlerin çoğu da bilir; filmlerinde biraz doğaçlama katarak büyüyen oyuncular görmek biz sevenlerini memnun eder.
devamını gör...

netflix dizi önerileri

sacha baron cohen'in başrol olarak mükemmel bir iş çıkardığı bir dizi önereceğim size arkadaşlar. alışılagelmişin dışında oynadığı drama ile bir israil ajanına hayat vermiş kendisi. bu arada söylemek isterim ki gerçek bir hikayeye dayanıyor.
(bkz: the spy)
devamını gör...

friedrich engels

ilk marksist olan sosyalist (bu söylemi kendisi belirtmiştir bu arada), aileden zengin düşünürdür kendisi.
karl marx'tan o kadar etkilenmiştir ki hayatı boyunca yanından ayrılmamış, maddi açıdan onu desteklemiştir. söylemlerimden bağışçılık dışında katkısı yoktu anlamı çıkmasın. özellikle diyalektik materyalizmi felsefi açıdan oluşturan kişidir.
devamını gör...

şebnem ferah

sesi çok güçlü rock müzik ses sanatçısı.
ses rengini beğenen olur beğenmeyen olur, kişisel düşüncedir bir şey diyemem fakat bu kadın gerçekten çok iyi bir şarkıcı. o kadar elektro gitar, bateri vb. onlarca müzik aleti arasında, neredeyse hiç detone olmayarak, kuvvetli bir şekilde şarkı söylemeyi herkes beceremez
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim