lisztomania yazar profili

lisztomania kapak fotoğrafı
lisztomania profil fotoğrafı
rozet
karma: 912 tanım: 94 başlık: 11 takipçi: 38

son tanımları


pakistan büyükelçisinin türkiye bizim ikinci evimiz demesi

bu da erdoğanın suçu :) pazarladığı neo-osmanlı rüyasıyla pakistanlılar delusional bir şekilde türkiyeye yakınlık duyuyorlar. türkler kimsiniz, nesiniz bilmiyor. geldiğiniz çukura geri dönün.
devamını gör...

17 aralık 2021 doların 16 tl olması

bakın şu saatten sonra bu devletin, meclisin parasını yiyen her bir allahın kulu teker teker, tüm mal varlıklarıyla, tüm offshore hesaplarıyla yargılanmadığı sürece ben adımımı atmıyorum bu ülkeye. zaten vereceği kadar vermiş ama bu milletin de devletin de teker teker allah belasını versin. şu saatten sonra ben çapayı en kötü okuduğum ülkeye atmaya bakarım. gerekirse aç kalır çalışırım dilini öğrenirim ama türkiye topraklarına bir daha dönmem. ülkemi şu hale getirmekte her kimin şuncacık payı varsa hepsi acılar içinde kıvranarak gebersinler. hayattaki en samimi isteğim bu.
devamını gör...

batı bizden ekonomik olarak güçlü ama ahlak olarak değil

sayın süleyman soylu ahlak kelimesini ağzına bile almasın bence. anlamını yozlaştırmaya lüzum yok.
devamını gör...

yeni superman'in biseksüel olması

tahtı sallanan erkek oğlu erkekleri mutsuz eden gelişme
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının okumakta olduğu kitaplar

michel faber - derinin altında, ikinciye okuyorum. bu kitabın a24 prodüksiyonu bir de filmi var, scarlett johansson başrolde ancak kitaba sadık kalınmadığından filmi senaryo açısından biraz zayıf kalıyor.
devamını gör...

ölümün en iyi tanımı

doğmadan önce neydiysek o. olmama durumu tecrübe edilen bir şey olmadığı için doğmakla ölmek arasında bence çok da bir fark yok. bir döngü gibi düşünmek lazım.
devamını gör...

süleyman soylu'nun akıllara zarar yurt eylemleri açıklaması

gece muhafızları sayesinde eylemcilerden üçünün amerikan, ikisinin alman ajanı, birinin maoist parti, dördünün dünya sağlık örgütü, yedisinin iran devrim muhafızı, ikisinin fight club, dördünün lgbt (lezbiyenliği ve gayliği yayma cemiyeti) üyesi olduğu ve parkta uyumak suretiyle halkın canını ve malını tehlikeye attıkları tesbit edilmiştir.
devamını gör...

bologna üniversitesi

buraya okumaya eylül ayında gelecek olanlar ya evini hazirandan itibaren arayıp bulsun, ya da camplus, rtmliving, student hotel gibi özel yurtlar dolmadan ve gittikçe pahalılaşmadan paraya kıyıp yer ayırtsın. bunları bana söyleyen olmadı ama ben başkalarına söyleyim benim gibi buraya gelip sonra da evsizliğe adım adım ilerlemeyin o yüzden yani.

not: uzaktan kendi başınıza paylaşımlı ev ayarlamak çok çok zor, bilginize
devamını gör...

deva partisi'nin ve ali babacan'ın gözden düşmesi

akp ile herhangi bi şekilde ilişkide bulunmuş her oluşum bu ülkeye musallat bir parazittir. bunlara kanıp destekleyenler de en hafifinden akılsızdır. baştan beri belli olan bir şeydi, şimdi anlamanız hiç yoktan iyidir.
devamını gör...

gençlerin yüzde 76'sının yurt dışında yaşamak istemesi

on sekizinci yaşımda gerçekleştireceğim eylem :) eylülde italya'ya gideceğim. sonra imkanlarım ve okul başarım nerenin kapılarını aralar bilemem ama türkiye'ye geri dönmeyi düşünmüyorum.
devamını gör...

yarın seçim olsa yazarların oy verecekleri parti

yeşiller partisi'nin kurulmasına izin verme lütufunda bulunabilirse içişleri bakanlığı, o zaman oyum ona. mhp, akp, iyi parti ve muadilleri ölsem bile oy vermeyeceğim partiler. neden chp değil derseniz, kendi içinde yolsuzluk problemlerini aşması, parti tüzüğüne ve uygulamasına da insan hakları, cinsiyet eşitliği ve çevrecilik&küresel ısınma& çölleşme odaklı vizyonun gerektiğini düşünüyorum. (mesela chp milletvekilleri arasındaki kadın-erkek sayısında uçurum kadar fark var, içlerinde çok yaşlı ve geri kafalı insanlar da var, bunu rahatça yarı yarıya kotalayabilmeliler ve genç milletvekili sayısını arttırabilmeliler.) bu ileride istediğim yönde değişirse o zaman düşünürüm.
devamını gör...

13 termik santralin hala çevre mevzuatına uyumsuz olması

bu termik santraller ve yakıtı sağlayan kömür madenleri anadolu halkını kanser ve ciğer hastalıklarıyla kırıma uğratıyor ancak gel gör ki muhalefet dahil kimseden ses seda çıkmıyor. devlet bulmuş gariban köylüleri, ne kadar rant çıkarsak kârdır mantığıyla önce topraklarını, sonra komünlerini, sonra huzurlarını, en son da hayatlarını ellerinden alıyor. ne biçim bir ülkede yaşıyoruz biz?
devamını gör...

z kuşağının siyasi tercihinin ak parti olması

z kuşağı kadar taş düşsün bu üçkağıtçıların başına
devamını gör...

aşı olmayan öğrenciler kadir has üniversitesi'ne giremeyecek iddiası

aşı karşıtı yazları zırıl zırıl ağlatan doğru karar.
devamını gör...

yks 2021

iyi ki ocakta italyada okuma kararı almışım, çünkü sınavda 11 matematik sorusu işaretleyip çıktım bugün :d
devamını gör...

sera kadıgil’in türkiye işçi partisi’ne katılması

konuyla alakasız olarak hak arayışlarına bilenip ağzından sjw tabirini düşürmeyen ucube inceller kaybolsun artık buradan
devamını gör...

24 haziran 2021 fatih altaylı yazısı

lgbt+'yi tecavüzle kıyaslayacaksanız susun, koruyayım derken yeriyorsunuz. "eşcinsellik propagandası" diyen yazar da lütfen twitter ayasofya kebir camii komününe katılsın, buraya sağladığı hiçbir entelektüel katkı yok.
devamını gör...

sürekli diktatör

desenize julius sezar 2070 yıllık ünvanını kaptıracak
devamını gör...

israilli bilim adamlarının laboratuvarda tavuk üretmesi

imanı kuvvetli müslümanların "bizler doğaya metan gazı salmaya devam etme suretiyle allahın yolundan gidiyoruz, hain israil!!!" şeklinde yorumladığı gelişme
devamını gör...

homofobi

sözlükte giderek fazla karşılaştığım durum. burayı bir safe space gibi görerek gelmiştim, sonra ekşiden (?) gelen dayılar doldurdu içeriyi. gidin kendinize iş bulun, çocuk mocuk yapın ne bileyim, veyahut ekşide yazmaya devam edin lütfen.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim