iki şekilde tezahür edebilir, ikiden fazlaysa bile bu entryde yalnızca ikisinden bahsedilecektir.

gerçeklerden kaçmak şeklinde olan akışına bırakmakta ilerlemenin önündeki en büyük engel, bıraktığı akış değil bizzat kişinin kendisidir.

yapılacak hiçbir şeyin kalmadığı akışına bırakmak şekliyse teslim olmaktır. akışına kendini bırakmak; nereye varacaksa razı olmak, varamasa da sorun etmemek.
devamını gör...
yaşam felsefem
devamını gör...
su akar yolunu bulur. cokta şeytmemek lazım.
devamını gör...
akışkanlar mekaniği bilmek gerektirir.

yoksa rüzgara tükürmek gibi bir sonuca neden olur, komik olur.
devamını gör...
"ne olacaksa olsun" anlamı taşır.
devamını gör...
zordur. tam öyle yaparsın beynine saplanan mazi parçacıkları akışına bıraktırmaz. esasen çoğu zaman akışa doğru kürek sallayanlardanız biz.
devamını gör...
ing. going with the flow
sağlıklı bünyelerin yaptığıdır. kontrol manyaklığının (bkz: overthinking) tam tersidir. taze taze fırından çıkmış kakaolu kuru kekin üzerine, daha önceden ayırdığımız kakaolu sos gezdirilirken yavaşça kenarlara akması beklenir. akışına bırakmazsanız tepsinin köşelerindeki kekler cıvık, ortasındakiler ise kuru olacaktır. acele edilmemelidir, biraz belirsizlik (fazla değil) her zaman iyidir.
devamını gör...
cogu sey kontrolumuz disinda zaten.

(bkz: go with the flow)
devamını gör...
bazen bir şeyler düzelir,yoluna girer diye değil de yorulduğu için akışına bırakır insan.
yorulması gerektiği yerin ,kendi yolu olduğunun farkına varmanın hissi bu.
devamını gör...
akışına bıraktığımız her şeye "senin için mücadeleye değmez" damgasını vurmuş oluruz. yorgunluk, güçsüzlük, belki de korkaklık yeterli bir sebep değildir. esas sebep verilen değerle ilişkilidir.

insan yaşamı; güneşin doğuşu-batışı, mevsim geçişleri, nehir yatağında akan suyun buharlaşıp yağmur oluşu ve tekrar aynı nehre ulaşması gibi sırası değişmez, sağlam döngülerden ibaret değil. insan yaşamı ve sürdürülebilirliği verilen emekle mümkündür.
devamını gör...
başladığından beri yangınlar için yapılandır. *
devamını gör...
bütün yolları deniyorum olmuyor hiçbir şey olmuyor demek ki bırakmak en iyisi. olduğu kadar artık elimden bir şey gelmiyor.
devamını gör...
hayat bazen zorluklar çıkarabilir, hiç birşey yolunda gitmez.
bazı şeyler vardır, ne kadar uğraşırsanız, uğraşın olmaz. işte o an hayatı akışına bırakacaksın.
bazı şeyler hayatın kendi akışı içinde çözülür.
herşey de bir hayır vardır.
iyi insanlar bunu bilsin, yeter.
devamını gör...
hem akışına bırakmak hem bırakmamak, dengeyi tutturmak.
nasıl olacak?
ben beceremiyorum bu işi.
yapabilene helal olsun.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
olması gereken. eğer bazı şeyleri akışına bırakmazsanız, hayatınızın bir yerinde başka şeylerin yönü değişebilir ki bu durumdan daha zararlı çıkarsınız.
devamını gör...
bosverme çeşitleri arasında en kadercisidir. bir bakıma da bezginliktir aslında. ne yaparsam yapayım olmuyor bezginligi. bir teoman şarkısı gibi yani bak;



fakat öyle olmuyor, akışa bırakmak akışa kapılmak bunlar zaman kaybı. olmuyorsa yeniden dene, kaybettiysen daha büyük kaybet gibi zirvaliklar da değil bahsettiğim. yanlışı bul ve tekrar etme.
devamını gör...
bazen mantıklı harekettir. her boku kontrol edemezsiniz çünkü.
devamını gör...
demin bir kadından duydum...
hoşuma gitti.
ki kasan adam değilimdir ama bazen kimi kadınlar karşısında çok kasmışım kendimi... bu ben miyim diye sorgulayacak kadar.
devamını gör...
hayatı akışına bırakan bir insan hiç olmadım. attığım her adımdan pişman olmamak için her durumu zorladım ama artık bir şeyleri zorlamanın beni ne kadar yorduğunu hissediyorum. attığım her adımdan pişman olacağıma bile bile yürüyeceğim bundan böyle bütün yolları.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"akışına bırakmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim