mikael_akerfeldt yazar profili

mikael_akerfeldt kapak fotoğrafı
mikael_akerfeldt profil fotoğrafı
rozet
karma: 2029 tanım: 335 başlık: 99 takipçi: 38

son tanımları


kimlikte türk yerine epson l486 yazmanın farketmez olması

3 mayıs türkçülük gününün teselli dağıtım günü olması'nın kaynatası olan husus. hattave hatta aile whatsapp grubunda günaydın çiçekli gif forwardlayan tontiş nevriye teyzenin günden arkadaşı olan husus.
devamını gör...

3 mayıs türkçülük günü

3 mayıs türkçülük gününün teselli dağıtım günü olması

ortada milli gurur diye parlatılan bi sahne değil geniş kitlelerin hayatı pahasına dönen sert bi sınıf baskısı var. böyle bi zeminde bayrak sallayıp, coşku üretmek, gerçekliği değiştirmek değil gerçekliğin üstüne gürültü çekmektir. türkçülüğün en eski hünerlerinden biri sınıf çelişkisini ulusal bütünlük masalıyla örtmektir. işçi ile patronun, kiracıyla ev sahibinin borçluyla alacaklının çıkarları aynı değilken bunları hepaynı milletin evlatları diyererk tek bi hayali bedende eritmeye çalışır. 2026 tr'de üretim ilişkilerinin yarattığı antagonizmayı, yani o devasa uzlaşmaz gerçeklikten koptukça kopan ayrıştıkça ayrışan çelişkiyi..., etnik kültürel aidiyetin görünürde "sıcacık" ambalajına sarıp görünmezleştirme çabası yatar. bu tarz bi milliyetçilik de althusser babanın deyimiyle toplumu “çağıran” ideolojik aygıtlardan biri haline dönüşür ama burda çarılan şey ortak kurtuluş değil net ortak yanılsamadır...

devlet, medya, eğitim ve siyasi hatiplikler vs sınıfsal sömrüü düzenini doğal, kaçınılmaz ve hatta milli görev gibi gösterir. biz türk olmaktan utanmıyoruz ki biz bu yurdu seviyoruz bizimdir burası. "bu vatan patronların" düşüncesini* pekiştirecekler boş siyasi nihilizme devam etsin arkadaşlar, bu vatan hepimizin ama türkçülük de bu verili düzenin en kullanışlı ideolojik formatlarından biridir ve yoksulluğu sermaye birikiminin sonucu olarak ele alanların değil, köklerini dış mihrakların oyunu ya da ulusal dayanıklılık* testine tabi edenlere kadar giden bi süreçten alır. böylece bizim gibi literraly köppek gibi çalışan işçiler( (u: beyler bayanlar beyaz yakalılar buyrun sizi de alalım salona, kaçmayınız) ) kendisine ücretini eksik verenle, kenidsini sömürenle hesaplaşmak yerine sembolik bi cemaatin mensubu olduğu için avutulur. bu aslında kaba bi yalan değil daha çok sofistike bi balon tesellidir. insanın acısını tanır evet, yani insandan o kadar da münezzeh değildirler türkçüler ama o acının nedeni için mücadele veren yurtseverliğe hep dirsek göstermişlerdir.
bi toplum artık normlaşan, kaderleştirilen, katranlaşan "yoksulluğu" aidiyetleşmiş kimliğini bi "kutlamaya", pasif bi balon övünme muhabbetine kadar dönüştürüp ideolojik olarak zehirlenmişse orda ulusal onur değil teslimiyet vardır. en sert hüküm de şudur ki türkçülük günümüzde emekçi sınıfın maddi kurtuluşunu değil onun gecviktirilmesini ve duygusal olarak yönetilmesinden başka birşey yapmamıştır. demek ki mesele türk olan "türk olmayan" değil, türkçülüğün hangi tarihsel sınıf ihtiyacına hizmet ettiğidir.

türk'e ait olana "aidiyet duymak" dediğimiz şey, sadece yanlış bi bilinç değil aynı zamanda bi tür duygulanım rejimidir. insana kendisini güçlü, tarihsel olarak anlamlı ve bi bütünün parçası hisettiren içsel bi düzenek gibidir. bu yüzden bukadar kolay da terk edilmez. çünkü burda savunulan şey çoğu zaman yalnız bir ideoloji değil, bir hissin kendisidir ve o his baylar, maddi gerçeklik tarafından sürekli zedelenmektedir. boğazlanmaktadır.

işte bahsetmeye çalıştığım telafi mekanizmasının da bi bedeli vardır çünkü insan kendisine sunulan bu yücelik hissini koruyuabilmek için kendi maddi gerçekliğini bastırmak zorunda kalır.* *. kendi yoksulluğunu, güvencesizliğini, çaresizliğini ya küçümser ya da başka yerlere yönlendirir. bu noktada ideoloji dışsal bişey olmaktan çıkar ve insanın kendi kendisiyle kurduğu bir savunma ilişkisine de dönüşür. o yüzden türkçülük eleştirisi sadece “sınıf çelişkisini gizliyor kardeşim31" demekle de nokta koyulcak birşey değildir. daha rahatsız edici olan şudur ki bu ideolojiler, tam da o çelişkiyi yaşayan öznenin iç dünyasında kök salarak varlığını sürdürür. yani insan hem ezilir, hem de o ezilmenin üstünü örten söylemi içselleştirir. bu öyle bireysel bi çelişki falan da değildir. bu sistemin bizatihi* en büyük başarısıdır malesef. soralım:

xçülük gerçekten bi güç ifadesi mi, yoksa sürekli kaybedilen bir şeylerin telafisi mi? eğer birincisiyse, neden bu kadar savunmacı? eğer ikincisiyse neyin kaybı bu kadar gürültüyle bastırılıyor?
devamını gör...

1337x.to

(bkz: real debrid)
devamını gör...

yalçın küçük

son 10 yıl içinde yaşanan mankurtlaşma inanılmaz cidden. yalçın hocaya bile terörör çekiyorlar haha
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

solcu erkeklerin eş cinsel olmaya yatkın olması

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yeni delhi'ye postalanacak kadar alparslan türkeş'leşmek

iş gereği gitmek zorunda olan arkadaşımla alay etmek için bir anlığına ağzımdan çıkan resmi olmayan uzunluk birimi. anti komünist mobilizasyon retoriği üzerinden inşa edilmiş bi siyasal mitolojiye nazi esque başbuğluk etmiş biri neden çıktı o an ağzımdan bilmiyorum. kendisine havalimanında sarılırken "devletin ideolojik aygıtları ile zor aygıtları arasındaki iç uyum arayışının şeapılmaya çalışıldığı dönemi geride bırakıp daha da sadık bir amerikancı olarak geri dönebilme hevesiyle yeniden görüşelim, olur mu?" gibi şeyler de demedim tabi oha oha. ayıp la. kadın sonuçta. ekstra ayıp.
devamını gör...

fonlanan liberaller üzerinden sosyalist avlayan kazma

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
ideolojiyi tarihsel bi mucadele formu degil kimin karsisinda “daha iyi gozukulecegi” uzerinden kurulan bi estetik ce ha pe doktrini olarak okuyan ve duzenin kendisine ikame ettigi muhalefet31 alaninin"ele gecirildigini" iddia ederek tam da o alanin surekliligine hizmet eden,

ve mona lisa heykeli domatesleyen dangozları elestiriyormus gibi yapip fonlayan petrolculerin dilini yeniden uretmeyi gectim, sosyalistleri de geçtim, öteki yurtsever aydınlari da bombalayarak cesitlendiren bulunmaz hint kumasi kullanisli kazmalardir. bunlar chp'yi bile tehdit olarak görüp, ecevit'i çiğli havalimanında ozel bir silahla vurmaya calisan nato artiklarinin henuz pasif zararli torunlaridir.

en sevdikleri de gariban feminist, lgbtlileri ortaya atip "la bu sizin solcularda eskiden yoh idi, onlar da nispeten muhafazakar idi." demek bu arada. sanirsin lavuk halk cephesi hucre evi sorumlusu babasini satayim. ınanilmaz kontrast bi sozluk ya burasi. radyosu guzel. *
devamını gör...

kimlikte türk yerine epson l486 yazmanın farketmez olması

kimlikte turk yerine epson l486 yazmanin alsinda hic fark etmemesini kimligin zaten devletin ideolojik aygitlari tarafindan uretilmis, bireyi bi ozne olarak kurmakla birlrikte tam da o kurulumun icinde etkisizlestiren bi duzenek olmasiyla,bu duzenekte turklugun bi toplumsal hakikat deil, yonetilebilir bi aidiyet kurgusu olarak islev gormesiyle ve halkin da b u kurgu icinde kendi soyutlamasina yabancilasarak varligini bi temsiliyetin icinde surdurmesiyle,

işin yanisi,

bizim id kartlarda “epson l486 murekkep puskurtmeli yazici” yazmasiya “turk” yazmasinin arasindaki farkin hangi kodla cagriildigindan ibaret oldugu ama cagrilma biciminin hep ayni iktidar mantigina hizmet ettigi gercegidir.

siyah murekkep 500 lira olmuş bu arada, etrafta sahte murekkep satanlar kol geziyor, sadece gercek distrubtor(nasil yaziliyor lan)'den alin muhakak. yoksa puskurtme kafasi yuzde yuz tikanir. bye
devamını gör...

ırk öbeğini ice tea şeftali ile bir tutan ırkçı banalizasyon

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
aslında tam da bu ülkede "efendi" kafasının da nasıl işlediğini, nasıl harlandığını ele veren hede. kölelik, apartheid, linç kültürü ve her türlü sömürgeci yağma insanlık tarihinin en kanlı suçları arasında yer alırken, sadece sözlükte değil heryerde ama heryerde birileri hala utanmadan sıkılmadan ırk kavramını, soğuk dolapta olması gerekirken, kirli viledayla yıkandığı için olduğundan da fazla leş görünen siyah nokta motifli, terlikle yürüyünce hafif kum ve kir sesi yapan, koyu grimsi, çatlak fayansın üzerinde kimliği belirsiz fason cipslerin yanında yerde konumlanan ve parmak sokunca bile adam gibi delinemeyip parmağı ağrıtan ve kalın plastik ambalaj nedeniyle iyice sevimsizleşerek sıcak sıcak beklediği için tüm satın alma isteiğini öldüren bir a101 ice tea şeftaliyle aynı balansta okuyan ırkçı bayağılaşma.

bak dümbük.. bu ırkçılık, ne bireysel bir haz meselesi, ne de bi “içgüdü” paranteziyle geçiştirilecek bi tercih meseledir. hakaretmi.com/dumbuk/
tma tersine köle pazarından sınırdaki duvara, tee imparatorlukların talanından bugünün "hukuk güvenceli devlet tekelinde toplumumuz için tahsis edilen" polis şiddetine kadar devletin, sermayenin ve iktidarın en çıplak ve kanlı araçlarından biridir. ekonomik çöküşün, ırkçılığa dayalı milliyetçiliği körüklediği ülkenden başlayarak anlamayı deneyebilrisin.

ırkçılık kişisel bir tercih değil, kolektif bi şiddet rejimidir. sana kmse herkes birbirini sevmek zorunda demiyor. kimsenin senden duygusal bağ kurmanı beklediği falan da yok. anlıyr musun? sen ırkın bir insanın değeri ya da çekiciliği hakkında nihai kriter olamayacağını “çocuksu bi ütopyaya" çevirerek, yani karikatürize ederek kendini temize çekmeye çalışıyorsun. yutmuyoruz, ahan da bele parlıyorsunuz :
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

sözlükteki ırkçı virüslerin itfaiye hortumuyla yıkanması

gerekliliktir. zaman makinesiyle köle pazarına ışınlansam muhtemel atasını siyahi kırbaçlarken göreceğim için delorean zaman makinesi arabamın tekerinin altına alacağım adamlar artık öyle bir noktaya geldi ki, adamlar utanmıyorlar abi. hafif utangaç olduğu için black live matters başlığına white lives matter fotosu atanların utanç verici rage bate'lerini anlıyoruz ama bu hangi seviye bilemedim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yamyam olsanız yiyeceğiniz sözlük yazarları

şöyle bir ortamda olursam herkesi yerim.
webteizle1.xyz/izle/altyazi...
devamını gör...

gym

vice news'ün "bilim gym brolarının sağ eğilimli assholes olduklarını onaylıyor" gibi bir başlıkla haber yaptığı mekanlar.
bugün bir faşist gym'de vücudunu forma soktu peki sen ne yaptın ey atatürkçü sosyal demokrat veya far-left/komünist kardeşim?
www.vice.com/en/article/gym...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


bu kısım yapay zeka ile özet geçirilmiştir, çeviri emeği yoktur:
-araştırma, spor salonunda vakit geçiren "gym bro"ların otoriter ve muhafazakâr ideolojilere meyilli olduğunu öne sürüyor.
-özellikle erkeklerde, fiziksel güç ve kas kütlesi artışı, baskınlık ve hiyerarşik düzen yanlısı tutumlarla bağlantılı.
-çalışma, bu eğilimin testosteron seviyesindeki artışla ve sosyal statü arayışıyla ilişkilendirilebileceğini belirtiyor.
-sağ eğilimli görüşler, gym kültüründe bireysel rekabet ve güç odaklı değerlerle örtüşüyor.
-araştırmacılar, bu bağlantının kültürel ve sosyal faktörlerden de etkilendiğini, ancak evrensel bir pattern olduğunu söylüyor.
-öte yandan, çalışma tüm spor yapanların sağcı olduğunu iddia etmiyor; sadece ağırlık çalışanlarda bu eğilim daha belirgin.
devamını gör...

olası devrimde nevşin mengü'ye su bile verilmemesi gerektiği

bak kardeş senin 14 yıllık “it gibi çalıştım, maşım katlandı” hikayeni dinlemek istemiyorum. çünkü mesele senin ne maaşın, ne networkün ne de “it gibi çalışman” *. sen neoliberal heyulanın bireysel performans mitiyle zehirlediği bi neslin öfkesini kendi deneyiminle ölçmeye kalkan bir uysal kuzusun.* o sistem, milyonlarca genci aynı senin gibi dört kişilik organizasyonlarda sömürüyor, bi kısmını başarılı hikayelere dönüştürürken geri kalanını görünmez kılıyor. yaşadığın coğrafyadan haberin var mı?

z kuşağı mühendislerine “nazlısınız nankörsünüz” demekse gneçliğin kolektif öfkesini kişisel zaaflara indirgemekle aynı şey. (ki o bireysel zaaf da değil gönlün olsun diye yazdım) buradaki mesele sadece çalışmak değil, emeğin değersizleştirilmesi, dayanışmanın görünmez kılınması ve krizlerin normalleştirilmesi. sen geçmişin başarı hikayelerini bugün yaşayanların omuzlarına bindiriyorsun. olay bu. dur biraz şakasına takılayım sen sokak röportajlarındaki (haşa akp'li), kafası karışık bi liberal dayısın. (lan bu daha ağır oldu sanki) ama ben ve ilave tv'deki tosun arkadaşın da altını çizdiği gibi bu sosyo-eko kültürel nostaljiniz bugüne değin derinleşen, hem de oldukça kinci bir altyapıyla yayılan kolektif hafızayı kırmaya yarıyor sadece, şimdiyi normalleştiriyor. “siz nazlısınız çalışın” demekle sömürü koşullarını meşrulaştırıyorsun. yapma. ayıptır. olur da doritos surat veya vladimir botoks putin bizim buralara bi nükleer bomba fırlatıp sözlük arşiv odasını havaya uçurmazsa yarın öbür gün bu entryleri evlatlarımız da okuyacak.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

sizin tek yaptığınız kendi sabrınızı ve dayanıklılığınızı kutsamak.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

çünkü ödünüz kopuyor gençler kendi hayatlarını yeniden tasarlayınca birşeylerin onlar adına daha iyi olabileceği.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

çünkü ödünüz kopuyor gençler taleplerini yükselttiğinde, ömrünüzden çalınmış zamanlarınızın ensenizdeki haklı yankısı sizi titretmeye başladığı için.
devamını gör...

olası devrimde nevşin mengü'ye su bile verilmemesi gerektiği

lan @2, cidden hayranlık uyandırıyorsun abi… ama kötü anlamda. her başlığıma öyle bi ergen yanıklığıyla dalıyorsun ki, sanki beyin yerine kavrulmuş bi lav deposu var bu mototoşnist midir neyse artık. defol abi ya, ciddiyim kaybol başlıklarımdan ya! istemiyorum seni abi. ben yeniden başlığıma 9375623 satır cevap yazan kaliteli normal sözlük türkçüleri, liberalleri görmek falan istiyorum. bu adamı istemiyorum ya. allahın ahraz küfürbaz herifi gece gece kanser etti.

şu adamı bile delirttiniz ya helal olsun : normalsozluk.com/entry/3672282
devamını gör...

olası devrimde nevşin mengü'ye su bile verilmemesi gerektiği

ön not:başlık aslında "olası hükümet değişiminde" olacaktı ama sığmıyor.
x.com/haberaktifcom/status/...
gençlerin haklı öfkesini bireysel başarı ve kişisel marka inşasıyla ölçmeye çalışan, 21. yüzyılın neoliberal düşünce dünyasında emeğin kolektif anlamını parçalayarak, dayanışmayı görünmez kılmaya ıkınan ve her eylemi bireysel performansa indirgeme eğilimiyle gençleri sistemin kendi mitleriyle oyalayan alman foncusu gazetecimsinin h2o'dan yoksun bırakılması gerekliliğidir.

bu kadının fonlu liberal medya bağlantıları ve uluslararası sermaye ajandalarıyla örtülü söylemlerinden aldığı paralarla sabah kahvaltıda içtiği çayın bedeli gençlerin öfkesininin bireysel başarısızlık korkusuna hapsedilmesinde, kolektif direnişin görünmez kılınışında ve sistemin krizlerinin normalleştirmesinde yatar. vatan ayinidir. liberal ayinci
devamını gör...

dünyanın en büyük katilleri devletlerdir

ulus adı verilen yapay cemaatlerin koruyucusu olduklarını iddia eden, şiddeti tekeline alarak bireeyin varlığını, toplumun üretkenliğini ve insanlığın ortak geleceğini ipotek altına alan, teknolojinin en ileri düzeyine ulaşmış günümüzde bile hala ""güvenlik "adı altında toplu imha silahları üreten, yapay zekayı insanların özgürleşmesi için değil gözetim ve kontrol mekanizmalarını daha derinleştirmek için algoritma olarak kullanan, iklim krizini çözmek yerine krizden rant devşiren, yanisi yaşamın kendisini bir sermaye birikim alanına dönüştüren, savaşın hem fiili tyıkımında hem de gündelik hayatın militarize edilmiş dilinde varlığını yeniden üretip medyasında kustururcasına tekrarn eden, kitleleri “vatan” adına seferber ederken onları açlık ve güvencesizliğe mahkum eden, aynı anda hem diplomasi masalarında “barış” pozları verip hem de afrika’dan ortadoğu’ya, asya’dan latin amerika’ya değin sayısız halkın üzerine bomba yağdırıp yağdıramadıklarına ekonomik "şok doktrinleri" uyguluyan*, göçmenleri sınırlarda orda burda açlığa ve ölüme terk eden, içeride ise polis şiddetiyle sokakları susturmaya çalışan dünyanın en büyük katilleridir.

çünkü devlet, bireyi özgürleştirmek şöyle dursun, bireyi kendi aygıtlarının dişlileri arasına sıkıştıran ve onu sürekli olarak daha fazla vergi daha fazla çalışma saati, daha fazla gözetim altında yaşamaya zorlayan bi mekanizmadır.

çünkü devlet, toplumsal öfkenin örgütlü biçimde ortaya çıkmasını engellemek için medya tekellerinden sosyal medya algoritmalarına kadar tüm kanalları manipüle eden, böylelikle halkların kendi gerçek düşmanlarını görmelerini engelleyen, yalanın ve manipülasyonun kurumsallaşmış biçimidir.

ve günümüzde devlet, üretim ilişkilerinin devamı için toplumun yarattığı bütttttünn zenginliği sermayenin kasasına yönlendiren, her krizi denetim ve itaati pekiştirmek için kullanan yani sınırlarıyla, polisiyle, mahkemesiyle işçi sınıfını kuşatan örgütlü bir mekanizmadır.
devamını gör...

işte böyle garip yerdeyim baba

another erzurum hasankale'li aşık reyhani banger. yani ondan bir dize. ama seslendirme olarak şu coverı daha banger bulmaktayım.


dağlar arkasında perdeyim baba .
akşam olur dokuz kilit vurulur
garip olanların beli kırılır
içtima yapılır künye sorulur
işte böyle garip yerdeyim baba.
devamını gör...

sakin insanı bile sinirlendirecek gündelik hayattan kareler

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yazarların mini dizi önerileri

six feet under tarzı yavaşlık, ağırlık sevenler için (bkz: olive kitteridge)
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim