yeni kullanmaya başladım güzide site.
hayatım boyunca hiçbir zaman film, dizi izleyen bir tip olmadım. öyle ki kült filmleri bile izlemedim. bugün bu siteye kaydolup film izlemeye başlamaya karar verdim. kullandıkça deneyimlerimi buraya eklerim.
okuyanı bulması zor, okuyup paylaşım içerisine girenini bulmak daha zor. herkes kendi kendisine okuyor ve yazıyor. karşılıklı olarak birbirlerinin şiirlerini okuma ve eleştirme, hoşlanılan şiirleri paylaşma yok. böyle bir eleştiri yapan arkadaş grubun olacak aslında, çok lezzetli olurdu. ama nerde?*
bu arayüzü ben anlayamıyorum arkadaş ya. basit bir şiir blogum var, elini yüzünü düzeltmem lazım ama asla anlamıyorum. web siteleri konusunda kör cahilseniz benim gibi, bu bile işe yaramıyor. sabahtan beri sinir bastı uğraşmaktan.
açık hesap şeklinde kullanmayı sevdiğim site. yorumlarda etkileşime giriyorsun, insanlarla konuşuyorsun falan. sıkı sıkıya hesabını kapatanları hiç anlamış değilim.
şaşırdık mı? hayır. cumhuriyet tarihinden itibaren milliyetçi olursun anlarım. ama şu çekikleri niye türk kabul edip durup niye milliyetçi duyguları kabartıyoruz hiç anlamıyorum.
lise zamanlarında çok kullanırdım. şimdiki cihazımda ios olduğu için böyle modlu uygulamalara hasret kaldım ama acayip özlüyorum. tema özgürlüğü muhteşemdi.
neo-blues ve indie rock tarzlarını harmanlayan grup. en önemli parçaları trigger. amazon prime dizisi olan the terminal list’in jeneriğinde çalmasıyla ünlü oldu, ben kendilerini o yolla keşfetmesem de. şarkı oldukça atmosferik, karanlık. alakasız olabilir belki ama bende dark jazz hissiyatı uyandırdı. bunlar yalnızca trigger için geçerli.
here&gone ve diğerleri daha country, indie rock tarzlarında. yani trigger haricinde dinlenmeye değer mi? bilemedim. ama sanatçı hakkında araştırmışken yazmış bulunayım.
2017’de kurulmuş olan darkwave grubu. bir ikili aslında. vokalist vio’nun sesi o kadar güzel ki hayranlıkla dinliyorum. always isimli şarkıları sayesinde keşfettim kendilerini.
sunset with you
you always move with love
you will always be my truth
you will always be in my eyes
gerçekten çok beğendiğim, çok içime sinen bir şiir yazdım. hem de mistik göndermeli. ay bilmiyorum ya çok mutlu oluyorum şiirlerime bakınca, hayatımdaki en büyük mutluluk kaynağım.
insanoğlunun ne kadar iğrenç olduğunun bir yüzü. çocuk masumiyeti derlerdi ama okuldaki kadar vicdansızlığı kolay kolay hiçbir yerde görmezdim. insanoğlunun içindeki pislik gücü yettiğine sıçrar, her yaşta. her koşulda.
iyi ki bitmiş okul dönemi, her günüyle iğrençti.
çoğu zaman kafada güzellemektir. tekrar o kişiyle, yerle, alışkanlıklarla haşır neşir olmaya başlarsan neden öncesinde hayatından çıktığını anlarsın. anın kıymetini bilin, en iyi zaman şimdiki zaman. belki gelecek? ama şimdiki değil.
haberi gördüğümde hiç şaşırmadım. bu hastanede staj yaparken gerginlikten ölürdüm hep. söylenecek çok şey var ama bu insanların buraları bile okuyup uğraşma potansiyeli var, biliyorum. o yüzden söyleyemiyorum bir şeyleri, ama disiplinsizleşmeye başlayan yerler çoktan belli oluyor ve böyle böyle patlak veriyorlar işte.
lise zamanı çok dinlerdim. şimdi üniversite bile bitti, aklıma yine düştü bu grup. bendeki yeri ayrı olan şarkıları ise nero’dur. sabahtan beri tekrara aldım dinliyorum, bunu rus romanlarını okurken açardım. o meşhur balo dansları canlanırdı gözümde, evde deli deli o hareketleri yapıyorum şarkı eşliğinde.
t: epik müzik icra eden, ilgili tarzın en ünlü grubu.
süleyman'ın tapınağının girişinde yer alan iki sütun. solda yer alan boaz gücü (onda güç vardır), sağda yer alan jachin ise kurma(o kuracaktır) anlamına gelir.
sütunlardan eski ahitte 1.krallar 7:21'de, kabbala'da, hermetik geleneksel bilgilerde ve tarotta bahsedilir.
hiram sütunları tapınağın eyvanına dikip sağdakine yakin, soldakine boaz adını verdi.
1.krallar 7:21
tarottaki bir majör arkana kartı olan azize kartında bu sütunları açıkça görürürüz. ilgili kartın başlığında tanımım mevcut, dilerseniz kartla ilgili tanımımı okuyabilirsiniz. #3514243.
kısaca bu sütunlar, dualiteyi temsil eder. ezoterik bir konu olduğu için hem dinler tarihi açısından bakılabilir hem de daha spiritüel bir yorum yapılabilir. süleyman'ın tapınağına dair günümüzde kalan tek şey ağlama duvarı olduğu için bu sütunlar hakkında yapılan yorumlar maalesef biraz içi doldurma şekilde olmaktadır. burada kısaca benim size söyleyeceğim basit birkaç detayı ve kendi yorumumu görebileceksiniz, ancak bu derin konu hakkında yorum yapabilecek kadar donanımlı olmadığımı göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim.
daha öncesinde de söylediğim gibi, bu sütunlar dualiteyi temsil eder. aktif&pasif, güneş&ay, eril&dişil, akıl&kalp gibi ikilikler. bunları dilerseniz çeşitlendirebilirsiniz. bu sütunlar, birer eşiktir. iki zıtlığın arasından geçersiniz ve maneviyata ulaşırsınız.
tarottaki azize kartındaki anlamıyla, bu sütunların arasında manevi bilgi oturur. gözle görünmeyeni görür, hissedersiniz. işte jachin ve boaz arasından geçiş böylesine bir geçiştir.
masonik anlamıyla bu sütunlar yalnızca bir tapınaktaki sütunlar değildir, ruhsal anlam ifade ederler. ruhsal bir yapının kolonlarıdır, öyle bir geçişi ifade eder. buradan geçersen bir daha aynı olmazsın, ezoterik bir dünyaya adım atarsın. tanrının varlığı sembolize edilir. tanrıyı buluştur.
azize, kelime anlamıyla dini açıdan yüce sayılan, yüksek ahlaki değerlere sahip kadın demektir. aynı isimle var olan tarot kartı ise orijinal adıyla the high priestess, bir majör arkana kartıdır ve tarotun iki numaralı kartıdır.
kartta gördüğümüz azize, elinde tevrat’ı tutmaktadır. karttaki bariz bir şekilde görülen ay sembolü, ay’ın temasını ve dolayısıyla temsil ettiği yengeç burcunu temsil eder. ay’ın teması nedir peki? tarot bakan kadın. hisli kadın. gizem. gözle görülmeyen. ahlak. ilüzyon. bilinmeyen. hissedilen. altıncı his. rüyalar.
ay kartındaki gibi karanlık yönü değildir yalnızca, azize’de hissetme teması vardır. azize’nin bulunduğu yer, süleyman’ın tapınağıdır. nar sembolü, kadınlığı ifade eder. aziz kartının aksine buradaki inanç, dogmatik ve baskıcı olmayan bir inançtır. bu kadın, inançlı bir kadındır. ama inancı daha spiritüel boyuttadır.
açılımda çıktıysa, ya bahsi geçen tarzda bir kadını anlatır ya da hissettiğiniz şeyin doğru olduğunu ifade eder.
ayrıca, kart görselindeki sütunların ne olduğunu merak ediyorsanız ilgili tanımıma #3514430 göz atabilirsiniz.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.