ofnebilim yazar profili

ofnebilim kapak fotoğrafı
ofnebilim profil fotoğrafı
rozet
karma: 4402 tanım: 1054 başlık: 2 takipçi: 102
sabahtan akşama kadar şiir okuyup fotoğraf çekip ağlıyorum bazen burada takılırım.

son tanımları | başucu eserleri


kadıköy ve eminönü'nü karıştırmak

ay kadıköy ve eminönü nasıl karışıyor iki ayrı dünya.
devamını gör...

istanbul

toksik ilişkim var istanbul'la, sadece istanbul'la var toksik ilişkim. içindeyken kurtulsam diye beklediğim gün saydığım ama 2 hafta uzaklaşınca çok özleyip koşa koşa geri döndüğüm şehir. evet deniz her yerde var evet belki bu tarihi binaların daha güzeli başka bir sürü yerde var ama istanbulunki bir başka, havası, denizi manzarası, bunaltıcı bina manzaraları bile başka... herkes anlayamaz istanbulu.
devamını gör...

13 mart 2024 amazon 250 tl hediye kuponu çekilişi

çekilişe katıldım! numaram:40
devamını gör...

feyza altun'un şeriata küfretmesi

feyza altun feminist ilkemle pek desteklemediğim bir kadın ancak durup dururken şeriate küfür etmemiş bu ülke yönetimini değiştirip şeriat isteyenlere küfür etmiştir, istediğiniz şeriat gerçekten dininizde geçen şeriatmiş gibi din savunuculuğu yapmaya gerek yok, cumhuriyet düşmanlığını görüyoruz feyza altuna suçlu diyenlerin.
devamını gör...

unutma bahçesi

latife tekin'in 2004 yılında yayımlanan kitabı. kitabın dili ve kurgusu pek alışılmış değil en azından benim açımdan öyleydi. herhangi bir olay olmadan diyaloglar ve tebessüm hanımın gözlemleri yaşanan kısa olayları ve karakterler hakkında bildiklerini bize dökmesiyle oluşuyor kitap.
unutma bahçesi eski mühendis şeref beyin yaşam üzerine düşünüp unutup yaşamı daha hafif yaşama amacıyla kurduğu bir bahçe, gizemli soğuk biraz da sert mizacıyla yansıtyor anlatıcı tebessüm hanım onu. tebessüm unutma bahçesine yerleşmiş ancak her şeyi unutmanın imkansızlığı üzerine düşünüyor kendi içinde. bahçede yaşananlar yeni bahçıvan cömertin gelmesiyle anlatılmaya başlıyor. cömert ve şerefin arasında belirsiz gerginlik sözünü dinletmek isteyen kurucu ve ona zıt davranan çalışan olarak yansıtılıyor. benzer bir iktidar-halk sürtüşmesi gibi. her karakter kendine özgü olaylar yaşamış kendi karakterini oluşturmuş unutmaktan daha çok halktan kendini soyutlamaya gelmiş kişiler. unutma bahçesinde kalmaya gelen kişiler tüm benliklerini ve mesleklerini tamamen bırakmış olmakta zorunda. kitapta her karakterin verdiği mesajlar kesin olaylar olmadan bazen sadece tek cümleyle bazen küçük bir olayla anlaşılmayı bekliyor.
devamını gör...

geceye bir şarkı bırak

unuttu diyor seni bilenler, yalan de şüphe etmem sevginden
neredeysen
devamını gör...

suratsız olmaları kanıksanmış meslek grupları

bankacılar. bir tane bile gülen bankacı görmedim, doğuştan suratsız olma ihtimalleri yüksek.
devamını gör...

duvar yazısı fotoğrafları

açık ara en güzeli.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

whopper

2024te gireceğim ilk tanım bu başlığa olmalıydı... dandik ama inanılmaz bir tat.
devamını gör...

kablolu kulaklık

kablosuz kullanıyorum ama bilemiyorum kablosuz kulaklığa aniden hepimiz geçmek zorunda bırakıldık sanki kablolunun verdiği güveni vermiyor eski bir dost gibiydi yarı yolda bırakmazdı hiç..
devamını gör...

ytü'deki yılbaşı ağacı gündemi

öğrencilerin okulların siyasileşme siyasetin baskıcı olma özgürlük ve eğlencelerinin gün geçtikte daha da kısıtlanmalarına kendilerince eğlenerek verdiği tepkidir.
devamını gör...

20'li yaşlarda bel ağrısı çekmek

20li olsa keşke 10lu yaşlardan beri bel boyun ağrısı çekiyorum boyunda fıtık ve düzleşmeden de beldekini de bunlar tetikliyor zaten. yıllarca ağır çanta taşıma masa,sıra başında dikkatsiz oturma ağırlıkları dikkatsiz kaldırma sosyal hayatı kısıtlı geçirmenin doğal sonuçları olarak.
devamını gör...

yazarların bugün kendilerinde fark ettikleri şeyler

bugün sayılır mı bilmem de dün gece insanların benden benim bile kendimden beklemediğim hedefler bekliyorlar ve ben o yolda yürümek istemiyorumu fark ettim.
devamını gör...

rozet alan yazarın mutluluğu

çok çalıştım çok çabaladım önce rozetim olsun diye uğraştım sonra friendsli rozet yok diye yıkıldım şimdi sayın yazarlar bir başarı öyküsü olarak rozetime bakar mısınız? teşekkürler.
devamını gör...

saklı bahçeler haritası

nermin yıldırım kendini hemen olayın içine çeken sıkmadan boğmadan akıp giden kalemiyle yazmış yine kitabını. hem toplumsal olaylara değiniyor hem meraklandırıyor hem kendini sorgulatıyor insana duygusal geçişleriyle.
bir yayın yönetmeninin eline ulaşan 1960lardan kalan gizemli mektupların günümüzde nerden kimden neden geldiğini anlamaya çalışırken, mektupları da okudukça iki farklı hayatı yaşayan birbirinden farklı acılarla sınanan dünyanın farklı uçlarından yıllar sonra birbirine ulaşmaya çalışan suad ve behiyenin hikayesi içinde kayboluyorsun. kitabın gerçekten içinde kayboldum diyebilirim, sonu zaten ayrı etikiledi ama sonunu böyle olmasını tercih eder miydim... hayır.
devamını gör...

şarkı olmuş şiirler

bağzıları grubunun kendi sayfasında hiç paylaşmadığı bu şarkı...
aysel git başımdan
devamını gör...

bir sözlük kızından bir nudu hak ettin mesajı almak

nudu yazan biri neyi hak etmiş olabilir ki sayın yazarlar...
devamını gör...

annenin en kötü olduğu konu

çocuklarını destekleme.
devamını gör...

ahsen eroğlu

enerjisini çok sevdiğim genç oyunculardan, küçük yaştan beri oyunculuk yapıyordu sanırım. önüne gelen her dizide değil de biraz sanat sepet tarzı biri olduğu ressam kişiliğinden de belli oluyor ama keşke bu soft güzellikleri ekranda daha çok görsek çok seviyorum bu kızı nedensiz hahahaababaj
devamını gör...

balıkesir denince akla gelenler

sevgilimle tanışmadan bir sene önce balıkesirin aynı yerinde aynı zamanda tatil yapmışız...aklıma gelen tek anımda budur balıkesir'le ilgili.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim