panda yazar profili

panda kapak fotoğrafı
panda profil fotoğrafı
rozet
karma: 361 tanım: 87 başlık: 1 takipçi: 4

son tanımları


hiç tanımadığın birine hayatını anlatma isteği

özellikle kendini eleştirip geliştirmek yerine etrafındaki insanları eleştiren, yargılayan bir çoğunluğun olduğu zamanda sizi yargılamadan, öğüt vermeye çalışmadan sadece sizi dinleyecek birine ihtiyaç duymamızdan kaynaklanan bir istek bence. keşke kimse buna ihtiyaç duymasa insanları yargılamak ya da yanlış yapmışsın sen bunu yapmayacaktın gibi şeyler söylerek daha kötü hissetmesine sebep olmak yerine onları anlamaya çalışsak.
devamını gör...

sorumluluk

sorumluluk yapılması gereken her şeydir kocaman bir pasta gibi herkesin payına düşeni alması gerekir ama malesef adil bir şekilde dağıtılmaz bu yüzden de bazı insanlar çok daha fazla yorulmak zorunda kalır.
devamını gör...

kıskanmak ve imrenmek arasındaki fark

kıskanmak her şeyi kendine istemek başkasında görmeye dayanamamaktır; imrenmek ise başkasında olmasını sorun etmeden, bundan da memnun olarak istemektir.
devamını gör...

aşık olmakla sevmek arasındaki fark

aşk kendinden geçerek, sevgi ise kendinle beraber sevmektir.
devamını gör...

okuduğu kitabın içeriğini unutmak

hafızam birçok konuda kötü olduğu için sıkça yaşarım hissettirdiklerini, sevip sevmediğimi hatırlarım ama içerik gelmez aklıma bir türlü bu yüzden de okuduğum kitapların bende kalmasını isterim. bazen kitaplığa bakıp hatırlamadığım kitabı elime alıp postit yapıştırdığım yerlere şöyle bir göz atarak çözüm bulmaya çalıştığım durumdur.
devamını gör...

şarj aleti

4 telefon, 2 şarj aleti olan kimsenin de şarj aleti almaya nedense bir türlü yanaşmadığı bir evde en çok aranan ve tartışması yapılan eşya.
devamını gör...

enerji emici insanların ortak özellikleri

bence en zor olanı hem mutsuz ve depresif olup hem de bu durumdan çıkmak istemeyen ne kadar şikayet etse de içten içe bu durumdan memnun olan, değiştirmek için çaba göstermeyen sadece sürekli anlatarak sizi yoran insandır.
devamını gör...

bir oturuşta bitirilen kitaplar

altıncı koğuş-anton çehov, vişne bahçesi-anton çehov, stefan zweig'ın mürebbiye, amok koşucusu, satranç, bilinmeyen bir kadının mektubu, bir kadının hayatından yirmi dört saat, olağanüstü bir gece, bir çöküşün öyküsü gibi bir çok kitabı herkesin tek seferde okuyabileceği kısa ama güzel kitaplar.
devamını gör...

2020 yılı bir hayvan olsa

leopar olurdu bence 2020 bizi avladı ve parçalara ayırıp yiyebilmek için ağaca sürükledi 2021 de yiyor bizi tüketiyor yavaş yavaş.
devamını gör...

sürekli özür dileyen insan

sanırım ben oluyorum ama bunun çok hata yaptığım için olduğunu sanmam bana kalırsa genelde en az özrü çok hata yapan insanlar diliyor zaten çünkü zamanla hata yapmak onlar için normal hale geliyor bense daha çok konunun uzamaması için, yanlış anlaşılma ihtimalini ortadan kaldırmak için, gereksiz bir tartışmaya girmemek için ya da gerçekten hata yaptığım için dilerim sebep çok olunca da insan sürekli özür dilemiş oluyor tabi.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının yaparken keyif aldığı ev işleri

kulaklıklığımı takıp sesi de iyice açarak yıkadığım bulaşık daha az düşünüp dinlenmemi sağlıyor bazen abartıp bulaşık yıkarken kendi kendime saçma hareketlerle dans ettiğim bile oluyor ikinci sırada da yine müzikle ev süpürme keyfisi var sanırım üç de yok zaten malesef.
devamını gör...

sınavda kesin soru çıkar denilen yerden hiç soru çıkmaması

bir hocamız önemli yerleri yıldızlatacağını buralardan soru geleceğini söylemişti sınava kadar hepimiz öyle sanıyorduk ama bu yıldızlı yerlerin hiçbirinden soru gelmedi anlam veremediğim bir olaydır kendileri.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının en büyük zaafları

sinirli olduğumda özellikle de karşı tarafa ne yaparsam yapim sanki duvara konuşuyormuşum gibi hiçbir şeyi anlatamadığımda konuşurken önce sesim inceliyor sonra da ağlıyorum o an yapmak istediğim sey bu değil o an bağıra bağıra kendimi anlatmak istiyorum ama ağlıyorum çok sinir bozucu bir şey karşındaki de sen ağlayacağını bildiğin için konuşmadığında kendini haklı sayıyorsa yüz kat daha sinir bozucu oluyor bu daha çok zayıf noktam oldu galiba ama neyse.
devamını gör...

dünyanın en güzel gofreti

alpella üçgen şekilli beyaz çikolatalı gofret küçükken bayılarak yerdim çok hoşuma giderdi şimdilerde nadiren de olsa rastlıyorum ama sanki tadı eskisi kadar güzel değil.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının okuduğunda ağladığı kitaplar

pirayede ağlamıştım çok uzun zaman önce arkadaşımın tavsiyesiyle okudum kitap güzeldi gerçekten ama mantıksız yerleri vardı bana göre özellikle sonunda mutlu olabilecekken saçma sapan sebeplerden herkes mutsuz oldu diye sinirimden ağlamıştım neden yaptınız ki bunu kendinize.
devamını gör...

lego

oyuncak kılığına girip çocuklara kendini çok sevdirerek evlere sızan asıl görevi insan ayaklarını yok etmek olan suikastçı.
devamını gör...

üstteki yazarın mahlasını cümle içinde kullanmak

bir gece düşün. dışarda yağmur, mis gibi toprak kokusu, tenine yavaşça dokunan rüzgar... içerden sana doğru gelen bir ayak tıpırtısı. mutlu olmak için yetmez mi.
devamını gör...

elektrik kesintisi

geçtiğimiz günlerde bir akşam yaşadığımız aile fertlerimin her birinin salonun ayrı bir köşesinde uyuyakalarak beni tek bırakmasına sebep olan olay. oysaki 2-3 saatlik bir kesinti idi ilk yarım saatte pes etmeleri fazla erken oldu.
devamını gör...

sonra yazarım diye takip ettiğin başlıklara bir daha bakmamak

başlıkları takip edebildiğimizi öğrendiğim başlık oldu teşekkür ederim. yeniyim buralarda ve çok fazla aktif olamadığım için çok inceleme fırsatım olmamıştı.
devamını gör...

yazarların en son hediye ettiği kitap

stefan zweig - sabırsız yürek
fikirlerini sevdiğim bir arkadaşıma en sevdiğim yazarla tanışması için hediye etmiştim. umarım sever.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim