ruhlar aleminden ferruh yazar profili

ruhlar aleminden ferruh kapak fotoğrafı
ruhlar aleminden ferruh profil fotoğrafı
rozet
karma: 4009 tanım: 436 başlık: 6 takipçi: 80

son tanımları


sezen aksu diyor ki

"sevgisizlik ayrılıktan daha zor."
devamını gör...

sahibinin sesiyle okunan cümleler

"tren aliağa yönüne gider. the train goes towards aliağa direction"
devamını gör...

geceye bir alıntı bırak

"kolomb amerika'yı bulduğunda mutlu olmadı, ararken mutluydu"

budala- dostoyevski
devamını gör...

8 eylül 2023 türkiye ermenistan maçı

vasat altı bir antrenörlük bilgisine sahip bir adet teknik direktörümsünün mevkisi sol bek olmayan oyuncuyu sol bek oynatma fetişi ve ortalama altı kadro kurma, oyunu okuma becerisi yüzünden elden kayıp giden maç. aynı hatayi dk elemelerinde portekiz'e karşı da denemiş elinde patlamıştı.

ermenistan milli takımı da şaşırmıştır buraya fark yememek için gelip uzun süre maçı önde götürüp berabere kalmalarına.

ne olursa olsun stefan kuntz'un yarına kalmadan almanya'ya uğurlanıp daha nitelikli bir td ile anlaşılması gerektiğini gösteren bir maç olmuştur.
devamını gör...

can bonomo şarkılarında geçen ölümcül cümleler

kal bugün canım ağrıyor
ellerim tenini arıyor
saçlarım tel tel ağrıyor
ölürüm ah ölürüm o zaman ben


ölümcül mü bilmem ama otobanda basıp giderken radyoda bayağı sarmıştı.
devamını gör...

ikna edilmişlerle yola çıkmak

bir “inanmışlarla yola çıkmak” değildir.
devamını gör...

aydın

şehirde yeniyim. daha önce de hikayemiz olmuştu bu il ile ama bu sefer daha uzun soluklu olacak. gün geçtikçe keşfedeceğiz bakalım.

ilk izlenimlerim:
merkezde araclar yayalara yol veriyor. insanların coğu naif kendi halinde şahsiyetler. şu an okullar kapalı ama öğrenci enerjisi potansiyeli var bu da belli. şehir küçük yer izlenimi verse de aslında kesinlikle öyle değil. insanların takılacağı yerler gayet de yeterli düzeyde var. kuşadası ve didim güzel söke'yi sevemedim. çevresindeki illere mesafesi ile her yere yakın izlenimi var. izmir'in pahalılığını, serkeşliğini çekmiyorsun ama izmir sahillerine de izmir merkez kadar yakın mesafedesin. antalya-muğla gibi yerlerdeki tatil yerleri de uzak sayılmaz ha keza. yer yer her büyükşehirde olan olaylar olsa da genelde sakin bi yer.
devamını gör...

oto tamirci

oto işini bilmiyorsanız ve otodan anlamadığınızı belli ederseniz geçmiş olsun, gevşeyen vida uğruna motor indir kaldır 15 binlik ederler sizi. hepsi öyle değildir illaki ama geneli böyle. ama elzem sorunlari bilip tolere edilebilecek durumlardan anlıyorsanız “şunu halledelim sadece ustam, diğeri sonraya kalsın." deme gibi bir şansa sahip olabilirsiniz. bide farklı yerlerden fiyat alıp rekabeti kızıştırmanız da önemli.
devamını gör...

özel hayatıyla ilgili ser verip sır vermeyen insan

adı üstünde “özel”

ozan güven daha önce bu konu hakkında gereken ayarı vermişti: “ben sana soruyor muyum kimi
... diye”
devamını gör...

aldatan kişi affedilir mi sorunsalı

ihanetin mazereti ve affı olmaz.
devamını gör...

türkiye nasıl düzelir sorunsalı

kafa yapısının degişmesiyle düzelecek sorunsaldır.

bu da kolay değil ve uzun yıllar alacak bir mesele. öyle alaaddin'in lambasından çıkacak bir cinle veya sandıktan çıkacak bir sonucun ertesi günü hatta ertesi senesi olabilecek bir şey değil. bir kuşağın hatta bundan sonraki nesillerin iyi eğitilmesi gerekiyor. mevcut düzendeki insanların da parti/takım/meslek/vatandaş vs. vs. ayrımsız ahlak ve etik değerleriyle kuşatılması gerekiyor. bi nevi toplum mühendisliği gerekiyor. dönüşüm şart.

görevini suistimal etmeyen hakim, doktor, polis, öğretmenlerin sayısının artmasına ihtiyaç var. malzemeden çalmayan müteahit, terazide hile yapmayan market, bakkal, kasaba ihtiyaç var. kısacası görevini, mesleğini en iyi şekilde yapan güzel insanların sayısının daha da artmasına ihtiyaç var.
devamını gör...

20 şubat 2023 hatay depremi

adana'da en az 6 şubattaki ilk deprem gibi sallamıştır.

umarım herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermemiştir. tekrardan psikolojiyi allak bullak etti.
hisseden herkese geçmiş olsun.
devamını gör...

19 şubat 2023 adana demirspor beşiktaş temsili maçı

biletlerin tüketilmesi gereken anlamlı etkinlik.

aynı etkinliği fiorentina ile anlaşmalı yapmıştı adana demirspor. ama pek rağbet görmediğinden üzücü bir tablo ortaya çıkmıştı. umarım bu sefer tüm biletler tükenecektir.
devamını gör...

kadınların aşık olduğu şey

kadından kadına değişir muhtemelen ama benim gözlemlediğim en çok özgüven aşk konusunda etkili oluyor kadınlarda.
devamını gör...

cordarone

#2420692 devlet - hükümet ayrımını bilmeden hatta ikisine de (saçma sapan kelalak örnekler verip) “aynı” diyecek kadar bilgiden yoksun ve elindeki klavyeyle düşüncelerini medenice yazamayacak kadar üslup sıkıntısına sahip bir adet yazarımsı.

gerçi ülke “siyaset uzmanıyım” diyenden geçilmiyor zaten. şartlar böyleyken kendisi de bilmediği konularda neden ahkam kesmesin ki? onun da hakkı. sağlık olsun.
devamını gör...

böyle devletin düşmanı olmak haktır ve meşrudur

yavaşşş. o kadar da değil.

bu toprakların insanının her ne olursa olsun dilinden düşürmediği bir söz vardır: “allah devlete ve millete zeval vermesin.” bakın bu sözün başka bir toplumda tercümesi veya eşi ve benzeri birebir yoktur. belki amerikalıların kullandığı “god bless america” vardır diyebilirsiniz ama o da bizdekinin verdiği motivasyonu vermez her şartta.

devlet dediğin aygıt öyle basit bir organizasyon değildir. sınırları belirli bir toprak parçası üzerinde kültür ve tarih birliği yapan insanların bulunduğu egemenlik esasına dayalı bir organizasyondur. ayrıca hukuk sistemi de olmazsa olmazdır. dolayısıyla bu tanımlardan da anlaşılacağı üzere “devlet” ve “hükümet” kavramları birbirinden ayrıdır. hükümetler gelip geçicidir, devlet ise baki.

türk milleti devletsiz yaşayamaz. genlerinde yoktur böyle bir şey. siz bu halka devlete düşman olmayı empoze etmeye çalışırsanız kusura bakmayın her zaman olduğu gibi çuvallarsınız. siyasetin yeri ve zamanı değil belki ama türkiye'de kendisine solcuyum diyen siyasal karakterlerin halka enerjisini geçirememe ve kendini anlatamama sıkıntısı da tam olarak burdan başlıyor sanırım. istediğin kadar diret sen bu millete açık açık devlet düşmanlığı pompalamaya çalışırsan ağzınla kuş tutsan ne dediğine bakmaz. belki güzel şeyler söylersin, ama dönüp yine bakmaz. sonra da istediğin kadar muhtelif ortamlarda entel dantel akademik kelimelerle siyasal edebiyat parçala yine “biz bu kitleleri, bu halkı niye bilinçlendiremedik ya” der apışıp kalırsın ortada öyle. ha bide gelirsin sözlük ortamlarında hükümet ile devlet ayrımını yapan insanlarla aklın sıra dalga geçtiğinle kalırsın. kısacası bu kafayla 2500 yıl bu topraklarda değil devrim, iktidar ortaklığı bile yapamazsınız. ha amaç %1 oylarda kafanıza göre takılıp kimlik siyaseti yapan partilerin listelerinden kendinizi milletvekiliğı koltuğuna atarak hiçbir politika üretmeden muhalefetçilik oynamaksa diyecek sözüm yok zaten. oyna devam.
devamını gör...

geceye ağır bir söz bırak

mezara ekilen çiçek ölüyü diriltmez. sevdiklerinizin kalbini kırmayın.
devamını gör...

44 bina yaptım 4'ü çöktü vicdanım rahat

yahu sen 44 maça çıkıp sadece 4 maç kaybeden bir takımın teknik direktörü veya coach'u değilsin. insanların barınma ihtiyacı nedeniyle yuva kurduğu binaların müteahiddisin. can taşıdı o binalar can! bir kişinin burnu kanasa aldığın diplomayı sorgulaman gerekirken ne demek koskoca 4 binanın yıkılması ve bu vicdan rahatlığı?
doğruysa vahim bir şey bu!
devamını gör...

japonya'da büyük depremlerin daha az hasara yol açmasının nedeni

toplumların yaşadıkları felaketler karşısında belirli davranış biçimleri vardır. bunun yanında da belirli karakteristik özellikleri vardır. japon toplumu çalışkandır mesela. öyle ki bazen fazla çalışmaktan belirli sağlık sorunları yaşadıklarını hatta öldüklerini bile duyarız.

bu insanlar 2 tane atom bombası gördü ülkelerinde. yine ayağa kalktılar. çocuklarını okullarda etkinliklerle bu tarihi yerlere götürüyorlar. “bakın bir daha bu felaketi yaşamayalım, ülkenizi öyle bir ileri taşıyın ki kimse bir daha bize atom bombası atabilecek konumda olmasın” diyorlar. ve şu an teknolojide fersah fersah ilerideler.

deprem yaşıyorlar mesela ve bunu içselleştiriyorlar. tarihte onların da büyük kayıplar verdikleri depremler var. ama ders çıkarıyorlar. bir sonraki depremde nasıl daha az hasarla çıkarız diye kafayı yiyor adamlar. sonra sen ben oturup izliyoruz akşam haberlerimizde “japonya'da dikilen onca gökdelen niye yıkılmadı, çalışanlar depremden hemen sonra bile nasıl doğal hallerine dönüp çalışmaya devam edebiliyorlar?” diye.

bir an önce biz de “sıfır tolerans esası” ile yapılarımızı kurmalı ve çarpık kentleşmeye izin vermemeliyiz.
devamını gör...

deprem bölgelerinde yaşayan yazarlar veri tabanı

adana'dayım. arkadaşlar size şu kadar söyleyeyim, çeyrek asrı aşan ömrümdeki en berbat gündü! düşünün ben bunu -çok şükür ki- nispeten daha az hasarla atlatmış bir ilde, ailesiyle birlikte gerek sağlığında (psikolojik durum hariç) gerekse yaşadığı evinde tek bir zarar olmayan birisi olarak söylüyorum. bahsi geçen diğer illerdeki durumları hesap edemiyorum. “allah düşmanımın başına vermesin” dediklerinden bir şey.

tekrardan geçmiş olsun. gidenlere rahmet kalan bizlere ise sabır.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim