spotlessmind yazar profili

spotlessmind kapak fotoğrafı
spotlessmind profil fotoğrafı
rozet
karma: 1703 tanım: 248 başlık: 10 takipçi: 70
İnanmayacaksınız ama ben resmi olarak bi psikoloğum.

son tanımları


normal sözlük yazarlarının içini ısıtan şeyler

küçük bi çocuğun birden gelip sana sarılması.
devamını gör...

huzursuz bir ailede büyümek

kişinin sürekli tetikte olmasına sebep olabilir. sürekli yaşadığı durumları gözden geçirmesi, aşırı duyarlaşması, sorun olup olmadığını kontrol etmesi, panik ve anksiyete gibi sorunlara yol açabilir. unutmayın ki ihmal ve istismar da travmatiktir.
devamını gör...

kapıcı izzet

abc'nin kapıcı izzetle ne alakası var, namık (who is from ankara) sevgilisine yönelik isteklerinden neden bahsetme gereği duydu. izzet the doorman bu ilişkinin tam olarak neresinde. too many questions yani.
devamını gör...

rüyada şekerden tabut ve pembe mezarlık görmek

çürük çilek kokmuyorsa sorun yoktur.
devamını gör...

psikolog olmak

hala psikiyatrist psikolog farkını bilmeyenlerin, psikologların da her insan gibi kendi dertlerinin olduğunu, terapinin inişli çıkışlı bir süreç olduğunu, her şeyin birden bire düzelmeyeceğini bilmeyenlerin doluştuğu bir başlık olmuş. eğer psikologlar hakkında atıp tutacaksanız bari bir nedir ne değildir öğrenin öyle gelin. sahte bilim deniyor hala ben de kime anlatıyorsam işte.
devamını gör...

ünlülerin tuhaf tuhaf reklamlarda rol alması

oyun oynarken çıkan reklamda ismail yk okey oynuyordu.
devamını gör...

netflix'te izleyecek bir şey bulamamak

aslında bi çok içerik birbirinin benzeri ve insan artık bi yerde sıkılıyor yani.
devamını gör...

en müslüm gürsesçi özelliğiniz

her şeyi alıp bana beni geri vermeni istemek.
devamını gör...

aleyna tilki

yeni şarkısını 2 gündür sürekli dinliyorum fena sardı
bağır aleyna baba bu duvarlar konuşmuyoo

devamını gör...

pazar günü erken kalkmak için bir sebep

sırf yılbaşı tatili yaptılar diye işe çağırdılar pazar pazar. gel de sövme.
devamını gör...

yazarların google nick araştırma sonucu

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

nasıl alıştın sorusu

insan her şeye alışır. hala alışamadıysan yeterince soğumamış demektir ama zamanı gelir. bu muhtemelen bünyemizin bizi hayatta tutmaya çalışmasından kaynaklanıyor. her türlü duruma uyum göstermemizi sağlıyor.
devamını gör...

kadınların penisi olsaydı

yanıldınız, sünnet olmak ayıp bi şeymiş gibi gizlenmesi beklenen bir şey olurdu.
devamını gör...

giden yazarlar

bi süredir yoktum. sanırım benim için açtınız başlığı. utandırıyorsunuz beni. ansızın gelen beğenileri, takipleri özlemişiz. bildirim çubuğundaki sözlük logosunu bile özlemişiz yalan mı söyleyelim. neyse tamam ağlamayın beni de ağlatacaksınız. şimdi yine birlikteyiz. gelin bi sarılayım şöyle size.
devamını gör...

bazı girilerinizin siz öldükten sonra anlaşılacak olması

sanmam ben oğuz atay değilim.
devamını gör...

sen dik bir yokuşsun ve ben çok sigara içiyorum

karıncaya demişler sen nasıl mekke'ye varacaksın bu küçücük boyunla o da demiş ki gidemesem de yolunda ölürüm...
devamını gör...

geceye bir şarkı bırak

bir buçuk yıl sonra ilk entry'im vov
bu gece bu şarkıya sardım :
kolpa- beni aşka inandır
devamını gör...

kendi kendine konuşurken yalan söylemek

gerçekler genelde mutlu etmiyor fark ettiyseniz. kafamızdaki ideal olana ulaşamasak bile yaklaşmak istiyoruz.
devamını gör...

şampuana su eklemek

normal davranıştır. kimse fakirlik falan demesin şimdi. zengin olduk diye dibini de mi sıyırmayacağız?
devamını gör...

terapi yerine geçebilecek şey

bu ifadeye sıkça denk geldiğim için bununla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum: günlük hayatta yaptığınız aktivitelerin nerdeyse hiçbiri (kendine yardım kitapları okey mesela bibliyoterapi deniyor buna ama zottirik kişisel gelişim kitaplarından bahsetmiyoruz tabi) terapi yerine geçmez. psikoterapide genel olarak amaç şikayetinizin altında yatan sorunları fark edip bunları çözmeye yönelik davranış geliştirmeyi öğrenmektir. günlük rahatlatıcı aktiviteler asıl sorununuzu çözmez, sadece öteler. çözülmeyen meseleler ise size sıkıntı vermeye devam edecektir. eğer hayatınızda bir problem yaşıyorsanız özellikle de anlatacak kimse bulamıyorsanız psikoterapiye gitmekten çekinmeyin. bu utanılacak, yargılanacak ya da küçümsenecek bir durum değildir. kamu spotu bitti. sağlıklı günler.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim