unibearse yazar profili

unibearse kapak fotoğrafı
unibearse profil fotoğrafı
rozet
karma: 1770 tanım: 364 başlık: 44 takipçi: 7
吾心即是宇宙。。。

son tanımları


24 mayıs 2021 habertürk süleyman soylu yayını

bu yayın falan ugrasacaklarina neden acaba bir youtube kanali açıp oradan atısmıyorlar?
ıyi olurdu valla.
devamını gör...

yazarların sevdikleri tablolar

rothko ile ilgili bir belgesel izlemiştim, sonrasinda rothko tablolarini anladigimi dusunup sevmeye basladim.
tabiki anlamadim, sorsan bu ne diye iste insan, tutsakligi, kaliplara sikismak falan diye geveler dururum.
devamını gör...

türkiye’ye 270 milyon doz aşı geliyor

oldum olası sevmem onu yapicam sunu yapicam diye konusanlari
yap abicim ondan sonra konusalim
devamını gör...

gençlerin yüzde 76'sının yurt dışında yaşamak istemesi

gidin gencler. ben 16 yil once gittim biryerlere oralardan baska yerlere.
simdi yine döndüm cesitli zaruretler nedeniyle fakat siz gidin.
gidin calisin okuyun, korkmayin ac kalmazsiniz, gozunuzu karartin.
hayat kisa, dunya turkiyeden ibaret değil, ne cennetler var kesfedilmeyi bekleyen. buaralar ucak biletleride ucuzken gidin.
edit: imla
devamını gör...

aşık olunan kızın sizi istememesi

hayırlısı olsun diyip gecilmesi lazim. ısimize gucumuze bakalim.
zamanla öğrendiğim birsey var, illaki daha iyileri her daim geliyor.
edit: imla
devamını gör...

venezuela’dan peynir ithal etmek

venezuela'nin ezine peyniri çok meşhurmuş. ondan olsa gerek. her giden bir kaç kalıp alıp getiriyor
devamını gör...

kitap okumuyorum eksikliğini de hissetmiyorum diyen tip

bu tür başlıklar bir çok yazarin ego tatmin alani olmaktan oteye gidemiyor.
herkes okumuş, herkes sindirmis, ama ön yargılarından bir tutam bile kurtulamamış ki sadece bir başlıktan yola çıkarak hiç tanımadıkları insanlar hakkinda yorum yapmayi kendilerinde hak buluyorlar.
devamını gör...

tüm normal sözlük yazarlarının ergen olması

keşke ergen olsam. herşeye 0dan başlarım ne güzel.
devamını gör...

yağmur ve kapalı hava seven insan

her durumun kendine ozgu bir güzelliği oluyor. yagmurlu olur, güneşli olur farketmez yani. ıcinde bulundugunuz anın tadini cikarmaktir mesele.
devamını gör...

8 nisan 2021 tayland'da markete giren dev kertenkele

guneydogu asyada siklikla gordugumuz canlilar. endonezyada adina "biawak" deniyor. googleda bakarsaniz bulabilirsiniz.
gecen haftlarda burda agir yagis vardi, bir kac kere yolda denk geldim bunlara, hatta birinde mahallaleli yakalamis bunu, ne yapcaksiniz diye sordugumda, aksama mangal yakip yeriz dediler. eyvallah diyip kactim mekandan.
devamını gör...

üniversitede yanlış bölümü tercih ettiğini anlamak

hicbirseyin sonu değildir arkadaslar. hayat yaptigimiz yanlislardan ve bunlardan aldığımız derslerden ibarettir. yanlis yerde olduğunuzu düşünüyorsanız, dogru karar bir adım kadar uzakta.
devamını gör...

bedelli affı

tweeterda trend olan başlık.
ak gençlik reisten bedelli affi istemesi durumu.
yanlış anlamayın, bedelli askerliğin karsisinda değilim, isteyen askere gitsin, istemeyen gitmesin. lakin, ak gençliğimiz, sagda solda kefenimizi giydik bekliyoruz diyen güruh şuan sosyal medyada bedelli affi diye hashtag açıp reisten yardim dileniyor. ıki yuzluluk nedir, nasil olur? ıste tam olarak böyle.
devamını gör...

erdoğan'ın dünyada ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olduk demesi

en hızlı değildir o, en hızlı olsa duramazdik yani
devamını gör...

popüler olandan iğrenme marjinalliği

bunu lisedeyken bende yapiyordum birde ustune tam bir mal gibi "keh keh nekadarda marjinalim, farkliyim" diye kendi kendimi gazliyordum. neyse mal oldugumu anlamam cok uzun surmedi. bak isine iste, hosuna gidiyorsa yap, yasa hayatini. sana ne milletten dedim kendime.
devamını gör...

kadın cinayetlerinde yanlış tercih gerçeği

kulaga basta mantikli gibi gelse de, aslinda cok dogru olmayan onerme.
sonucta kimse cikipta iliski basinda maddeler halinde kendini anlatmiyor, genelde yavas yavas cikiyor bir cok sey ortaya. kendi ailenize bakin, anneniz babaniz kac yilda birbirlerini taniyip alisabilmisler.
"ya bu tipler direk belli oluyor" diyenlere cevabimda olmuyor. en basta herkes bir kelebek kadar masum gorunuyor yada size karsi oyle davraniyor. "disarida asabi gibi ama bana karsi cok iyi" bu cumleyide cok duyuyorum. bu noktada aklima gelen sey ise ailenin kizlarina olan ilgisi yada ilgisizligi. bakmayin, bizim aile yapisi falan diyoruz ama, bir cok aile sirf cocuk yapmak icin cocuk yapiyor ve bu cocuklar bir birey olarak buyumuyor, hic bir zaman gereken ilgiyi gormuyor ailelerinden ve kendisine ilgi gosterildiginde bunu kaybetmemek icin bir cok seye katlaniyor. buarada bu dediklerim hem erkek hem kadin icin gecerli. bakin bu tur toplumlarda erkeklerde bu tur ilgiyi, yol gosterici figurleri disarida ariyor. sonra niye bu kadar mafya turuyor? iste bu yuzden. abiler, reisler kol kanat geriyor bunlara, ailelerinde bulamadiklari o aile ortamini buralarda buluyor, ve yine ayni sekilde kaybetmemek icin herseye hazir oluyorlar.
ilisklerin en buyuk tanimlayicisi ailenin cocuklarina o ana kadarki yaklasimlaridir, bu cocugun ilerideki iliskilerinde belirleyici faktor oluyor.

bizler turk aile yapisini duzeltmedikce, cocuklarin birer birey oldugunu kavramayamayip onlara gereken ilgiyi alakayi ve sevgiyi gostermedikce bu olaylar durmayacak.
devamını gör...

gerçek yıkıkların hala uyumaması

yıkık diye bir kelimeyi ilk defa duyuyorum. vay arkadaş kaçırıyoruz böyle şeyleri hep.
devamını gör...

mezar fiyatlarının pahalılığı

jakarta'dan bildiriyorum.
geçenlerde biri whatsapp üzerinden broşür göndermiş bana. mezar broşürü ve mezar yeri fiyatları 500bin den başlıyor.
devamını gör...

20 mart 2021 ziya selçuk'un açıklaması

ziyaaaaaaaaaaaaa
devamını gör...

50 bin çoban açığına afgan çözümü

ailem hayvancılık sektöründe, dolayısı ile bu sektörün içinde büyüdüm.
doğrudur, çobanların çoğunluğu şuan afgan. çünkü kendi vatandaşımız "ben çobanlık yapmam diyor".
şuan çobanlara verilen maaşlar genelde 4bin lira üzeri (istisnalar ve istismarlar elbette oluyor). benim şahsen şahit olduğum bir durum oldu, bir tanıdığımız genç bir arkadaş iş bakıyordu, önerdik bu işi 4500lira civari bir ucret ve tabiki sigortası falan herşeyi var. kabul etmedi, ben çobanlık yapmam dedi, asgari ücret ile bir sitede güvenlik görevlisi oldu.
tercih meselesi tabiki ama bu isleride illaki birilerinin yapması gerekiyor, sen ben yapmazsak afgan yapar paki yapar.
devamını gör...

kılıçdaroğlu'nun türkiye'deki işsizlik sorununa bulduğu çözüm

şu açıdan mantıklıdır;
akp'nin başarılarından biri, muhtarlari elinde tutmasindan kaynaklanıyor. milyonlarca muhtar var, ve bu muhtarların üzerlerinde az veya çok etkisi olduğu vatandaşlar var.
kılıçdaroğlu demekki akp'nin taktiklerini kullanmaya başlıyor.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim