xenixis yazar profili

xenixis kapak fotoğrafı
xenixis profil fotoğrafı
rozet
karma: 1896 tanım: 139 başlık: 11 takipçi: 9

son tanımları


siyasi görüş dostluğu etkilemeli mi sorunsalı

gündemden gidelim, açık ve net.

eğer benim dostum dediğim kişi, benim en temel insani ve anayasal haklarımı savunmam mukabilinde bana gaz atan, beni coplayan, göz altına alan, taciz eden, korkudan altıma kaçırdığımda kendi pisliğimde beni saatlerce bekleten, cezaevleri ağzına kadar dolu olduğu için emniyet koridorlarında sürüm sürüm süründüren, süreç boyunca da hakaretler yağdıran, senelerdir çaldıkları yetmiyormuş gibi beni tutuklamak suretiyle geleceğimi de çalan bir sistemi savunuyorsa, bu kişi benim dostum falan değildir. olmamalıdır da.

var mı başka sorunuz?
devamını gör...

muse

tahminlerde yanıltmayarak istanbul konserini iptal etmiş olan gruptur. aklın yolu bir.
devamını gör...

muse

"ömrümde bir kere olacak bir şey" deyip de bu konsere bilet alacak adam kalmadı memlekette. bugünler başka günler. geçmişte göz ardı edilip de "amaaan ne olacak bir biletten?" motivasyonuyla bize bilet aldıracak, küçük de olsa bir boşvermişlik, "en fazla ne olabilir?"cilik yapabileceğimiz bir alanımız vardı, artık o da yok. en temel anayasal ve insani haklarımız için her şeyimizi riske ederek sokaklara döküldük günlerce, devam da edeceğiz.

şayet bu konser iptal edilmez de birileri yine de iştirak ederse, asıl bu büyük sürpriz olacak. seküler kesimin sırtından geçinip bir de o insanlara açıkça vatan haini diyen bir zihniyetin düzenlediği bir organizasyona para verip de katılan insan en hafif tabirle ya gerizekalıdır, ya da hükumet tarafından soyulmaktan sapık bir zevk alıyordur.

iptal edilecek veya çok az katılımın olacağı konser.
devamını gör...

sevme sanatı

say yayınları baskısı var elimde. ışıtan gündüz isimli bir zat çevirmiş. çevirmez olaymış. ben bu kadar önemli ve kilometre taşı olan bir yapıtın bu denli kötü olabileceğine ve derdini anlatma yetisinden yoksun olacağına inanmıyorum çünkü orijinal dilinde. gerçekten, hayatımda hiç bu kadar kötü bir çeviriye denk gelmemiş olabilirim. cümleleri takip etmek ve anlamak bir zulüm ama fromm hatrına sonuna dek gideceğim.
devamını gör...

sözlük yazarlarının okudukları ilk stephen king kitapları

yeşil yol.

kendisi beni ağlatan ilk kitaptır hatta.
devamını gör...

bipolar bozukluğun aşırı overrated olması

sözlüğe ara sıra "ya niye burayı boşluyorum ki?" diye bir hevesle giriyorum, kısa süre sonra bunun gibi üç beş cahil başlık görüp sebebimi hatırlıyorum ve genelde çıkıp gidiyorum, ama bu sefer cidden yeter. açıkça dalacağım alınan da alınsın. arkadaşlar siz gerizekalı mısınız? hangi devirde yaşıyorsunuz, neden bahsettiğinizi anlayabilecek kadar kafanız çalışıyor mu? hadi sağa sola bakmıyorsunuz ve mental hastalıklardan mustarip insanları görmüyorsunuz onu anladık, elinizin altındaki kaynakları da mı arada kurcalamak, "neymiş ki bu bir bakayım" demek aklınıza gelmiyor? illa mala anlatır gibi mi anlatalım? yaşınıza falan vermiyoruz bu arada, direkt cahilliğinize veriyoruz.

mental hastalıklar genetik, sosyal çevre, çocukluk-ergenlik dönem travmalarından beslenen ve kişinin hayatını, kontrol altına alınana dek tam bir cehenneme çeviren hastalıklardır. belli ki yaşamamışsınız, allah şifa vermeye devam etsin, yaşamayın da zaten. ama bu hastalık övünülecek bir şey değil, "cool" bir şey de değil. öyle demeye de bayılıyorsunuz ya.

insanın hayatı kayıyor, ilişkileri mahvoluyor, uyku düzeni yemek düzeni altüst, sürekli atak, birçoğunda ömür boyu ağır ilaç kullanımı, ikide bir kan tahlili, terapiler, muayeneler, kendine zarar verme davranışları, içine kapanma, ağlama, kendinden nefret etme, nefret ettiği şeye anlam veremedikçe öfkesini kendisinden çıkarma, duyguları regüle edememe, sürekli oradan oraya savrulma, neye güveneceğini inanacağını bilememe... daha devam edeyim mi?

"şöyle ölüyom böyle ölüyom"muş... pislikler.

varlığımın en ufak parçasına kadar tiksiniyorum.
devamını gör...

ghosting

ergenlik döneminde değilseniz ve karşı taraf sizi taciz etmiyorsa yapmamanız gereken eylem. ağzımız var dilimiz var, birinden hoşlanmadığımızı ya da çeşitli sebeplerden ötürü görüşmek istemediğimizi makul bir dille belirtmek bu kadar zor değil.
devamını gör...

house md

çok geç izlemeye başladığım ama geç olsun güç olmasın dediğim dizidir.

2.sezonunun final bölümündeyim, house'un ekiptekilerin taklidini yaptığı sahnede kahkahama engel olamadım.

sahne için tık
devamını gör...

türk kızlarının seksle bir alakasının olmaması

sizde de oluyor mu bilmiyorum ama yaş aldıkça böyle saçma sapan, sakil, cahil, asla nesnel bir çıkarıma ya da istatistiğe dayanmayan ve bazı kuyruk acısı mağdurlarının artlarından salladığı genellemeler artık bana sadece göz devirtip "he abim he" dedirtiyor.

uzun uzun açıklama gereği duymuyorum, uğraşamayacağım da. hedef kitlesinin kendisini sallamadığı ortalama bir türk erkeğinin, gerçeklik payı olmayan beyanı. thank you, next.
devamını gör...

yazarların en yaşlı özelliği

uzun süredir oturduğum koltuktan yataktan kalkarken "ayayayay" diyorum ve refleksif olarak yavaş hareket ediyorum.
devamını gör...

ne teselli ne avuntu

birkaç senedir dinlemediğim, an itibariyle rastgele şekilde kulaklığımda yankılanan biricik şarkı.

yanlarına kalmayacak tüm kutsal olmayan acılar için!
devamını gör...

meksika açmazı (film)

maalesef olmamış olan film.

güzelim podcast projesini youtube'a geçirdiklerinden beri aralarındaki diyaloğun dinleyiciyi de içine çeken elektriğinden yoksunlar. iki üç bölümünü kendimi zorlaya zorlaya izledim, devam ettiremedim, derken film çıktı. her yerde inanılmaz şekilde pr kasıldı, mesut huyu olduğu üzere eleştirel yorumları teker teker sildi derken gidip izleyeyim dedim. koskoca salonda filmi izleyen, benim dışımda sadece 1 kişi vardı, o da bir yerden sonra çıktı sanırım zira ışıklar açıldığında salonda tektim. sonra izleyicilerin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflara da dikkatli baktım, salonlar genel olarak boş. ön gösterimlerin biletlerinin hızla tükenme sebebi de muhtemelen fazlı, anlatan ve mesut'un da bu gösterimlere katılması olmuş.

kısa ve acısız belirtmeliyim ki, film gerçekten çok kötü. yeni bir şey deneme/para kazanma motivasyonlarından bağımsız konuşuyorum, elbette bir beklentiyle yapmışlar filmi ama bittikten sonra oturup izlememişler mi yayınlanmaya karar vermeden acaba? herhangi bir meksika podcastinin üç dakikasını açıp dinlediğimde kahkahalara boğulan bir kişi olarak, film boyunca sadece birkaç kere tebessüm ettim, o anlar da role giremeyip kendileri olarak davrandıkları doğal anlardı. kurgu çok daha katmanlı, tatmin edici işlenebilecekken zayıf kalmış, sahne geçişleri muazzam derecede amatör. senaryoya gelince, podcast bölümlerinde zaten çokça konuşulmuş olan konulardan birer tutam alınıp küçük küçük geçiştirilmiş diyaloglardan ibaret. abiler siz bunları zaten konuştunuz, kendiniz gibi doğal olarak konuşup podcaste koydunuz biz de kahkahalarla dinledik. yapmacık ve yüzeysel şekilde filme yedirmek neden? resmen kendi orijinal mizahınızı harcamışsınız ve dinleyiciyi de attan indirip eşeğe bindirmişsiniz. bir filmin komik olmayan ve amacını unutmuş parodisiymiş gibi.

eşleri dostları hayatlarında izledikleri en komik filmmişçesine reklamını yapmaya devam edecektir fakat gişede çakılacak gibi duruyor. uğraşmışlar didinmişler emeklerine sağlık ama biraz da hak ettiler. tutan tarifin ölçüsünü daha fazlasının hırsıyla bozdular, sonuç da bu oldu. ben eski meksika açmazı bölümlerini döndürüp döndürüp dinlemeye devam edeceğim. bu güzel projenin de ömrü bu kadarmış.
devamını gör...

anın fotoğrafı

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
iktidarın katliamı sonucunda evladını kaybeden bir annenin cümlelerini okuyorum.

çorlu için adalet. kaza değil katliam.
devamını gör...

teenage dream

olivia rodrigo'nun yeni albümü guts'ın, beni değişik düşüncelere ve hüzünlere gark eden kapanış şarkısı. içinde çok güzel ve sarsıcı bir sorgulama barındırır:

"they all say that it gets better
ıt gets better the more you grow
yeah, they all say that it gets better
ıt gets better, but what if ı don’t?"
devamını gör...

zamanın en yavaş işlediği anlar

cuma günü, mesai bitişine yarım saat kala.
devamını gör...

kapanmayı istemeyen kız evladı evlatlıktan reddetmek

gün geçmiyor ki yobazlık ve vicdansızlığın tiksindirici karışımı başımızdan aşağı boca edilmesin.

yaşadığımız devri coğrafyayı falan geçtim, bunlar geçerli mazeretler değil kendi evladını senin doğru bildiğin paslı kalıplara girmemeyi seçiyor diye kapının önüne koymak. kız erkek fark etmeksizin bir çocuk dünyaya getirdiğinizde bu çocuğun sizden doğan ama sizden ayrı, farklı olan bir birey olduğunu ve aklı ermeye başladıktan sonra kendi kararlarına göre yaşam tarzı belirlemeye hakkı olduğunu ne zaman o kalın kafalarınıza sokacaksınız acaba? başını açar kapatır, içki içer içmez, evlenmeden cinselliğini yaşar yahut yaşamaz, hemcinsiyle birlikte olur yahut olmaz, mensup olduğu bir din vardır yahut yoktur, size ne? size ne yahu? bu insanı dünyaya getirmeden önce sizden farklı bir zihniyetle yaşama ihtimalini içiniz almıyorsa ve bu ihtimal karşısında yapmayı planladığınız şey evladınızı sokağa atmaksa, üremeyin kardeşim bu kadar basit. sizin vicdansızlığınızın travmasını hiçbir suçu olmayan evlatlarınız niye çeksin?

ebeveynlik ehliyeti uygulaması gelir de bir de ölmeden görürsem huzuruma diyecek olmaz.
devamını gör...

imitasyon

her duyduğumda aklıma tatlı hayat dizisinin şu sahnesini getiren ve kahkaha attıran kelime:

devamını gör...

yanlış kişi için herkes yanlış kişidir

birini "yanlış kişi" olarak nitelendirme ön kabulünü subjektif bir düzlemde yaptığımızdan, geçersiz bir argümandır. bana yanlış olan başkasına doğrudur - ve tabi ki tam tersi de mümkün.
devamını gör...

eski fotoğraflara bakarken hissedilenler

bünyeyi birden istila eden özlem, hafif içilmişse biraz göz dolması, hüzün, bir tutam öfke (kime ya da neye olduğu muğlak), buruk mutluluk, kapanış.
devamını gör...

olivia rodrigo

26 yaşında bir kadınım. ruh halim nasıl olursa olsun günlük çalma listemde ağırlıklı olarak ben müzik dinlerken on metrelik radyusumda kimsenin bulunmak istemeyeceği, bulunanların da "miksere bir avuç vida atılmış gibi sesler çıkıyor bunlardan" şeklinde yorum yaptığı death metal grupları bulunur. onlar dışında da en hafifi progresif, hadi olsa olsa alternatiftir.

lakin bu kızcağızı ne zaman dinlesem içimden 17'lik bir ergen çıkıyor ve o dönemde zerresini yaşamadığı aşk acıları çekiyor arkadaş. akran zorbalığı, kıskançlık, hayal kırıklığı duyguları liseli bir ergende nasıl sirayet ediyorsa aynı o şekil hissediyorum bu yaşımda.

sour albümü hayatımda en çok dinlediğim albümlerin arasına girmiştir. şimdi de kıpır kıpır bir heyecanla guts'ın çıkışını bekliyorum. beni bu yaşta pop dinleyicisi yapmış hatundur, pişman da değilimdir.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim