ankara bölge idare mahkemesi 10. idari dava dairesi (istinaf), 10 bin liralık tazminatı “sebepsiz zenginleşme” gerekçesiyle 3 bin liraya indirmesi vakası.

takdir edilecek miktar, mevcut halde elde edilmek istenilen tatmin duygusunun etkisine ulaşmak için gerekli olan kadar olmalı ve sebepsiz zenginleşmeye yol açmamalıdır. bu durumda, davacıya takdiren 3 bin tl manevi tazminatın ödenmesine karar verilmesi yoluna gidilmiştir.

gazi üniversitesi’nden prof. dr. meral or mobbing davasında kazanıp 10 bin liralık tazminatı zenginleşme sebebiyle üçte birine indiren ey mahkeme siyasilerin birbirine açtığı 500 bin üzeri ve milyonluk tazmimat davalarında niye üç maymunu oynamaya devam ediyorsunuz ?
gerçi bir 10 bin lira ile günümüz türkiyesin'de zenginleşebilirdi unutmuşum.

kaynak
devamını gör...
manevi tazminat davalarında önemli olan davayı kazanmak olup, kazanılan (manevi) tazminat bedeli çok da önemli değildir. karşı tarafın mobbing yaptığı davanın kesinleşmesi ile tescillenmiştir. asıl tatmin budur.
devamını gör...
vay be!
demek 10 bin lira zenginlik he?!
10 bin lira?!.
10 000 ₺
on bin lira
hani şu bizim 1322 dolar olan 10 bin lira?
ıyiymis.

şimdi şöyle düşünürsek onu buraya, şunu şuraya, ne diyorduk 10 bin lira zenginlik demek? evet, öyle diyorduk.

2020 yılı gsmh'dan payımıza 7 bin 715 dolar düşmüş. 2014 yılında bu pay 12 bin 614 dolarmış.
tazminat alan adam köşeyi dönmüş.
devamını gör...
fazla değil ya 1300 euro falan yapıyor.
devamını gör...
benim zengin olmama çok az kaldı o zaman. maaşa 2 zam daha aldım mı ülkenin sayılı zenginleri arasındayım.
devamını gör...
sebepsiz zenginleşme bir olgu olup miktara bakılmaz. yani 1 tl için bile bu karar verilebilir. karar içeriğini görmek lazım basmakalıp yorum yapmak doğru değil.
devamını gör...
bir yerde dinlemiştim, söz konusu sebepsiz zenginleşme sebebi durumu, davayı kazanan kişinin maddi durumuna göre değişir.

şöyle ki, 10 bin tl tazminatı kazanan kişi, hiç variyeti ve geliri olmayan kişiyse, zenginleştiği kanaatine varılır. aynı davayı aylık 7-8 bin maaşı olan evi arası olan kişi kazansa onu zenginleştirmez ve ödenmesinde yasal açıdan sorun olmaz.

evet, burası türkiye cumhuriyeti. adalet kelimesinin adalet içerdiğini düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisindesiniz.
devamını gör...
bizim evin aylık gideri 7 k olduğunu düşünürsek bizi devlet perişan etmeli efendim.
devamını gör...
10 bin lira tazminatın sebepsiz zenginleşme sayılması için kişinin aylık 50 tl falan maaş alması gerekiyor. ankara bölge idare mahkemesinin matematiği yokmuş.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"10 bin lira tazminatın zenginleşme sebebi sayılması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim