sıfıra yakın bir katkı miktarıdır. zaten birkaçı dışında isimleri ve nerede ne yaptıkları meçhuldür. insanları doğru yola çağırma konusunda ne derece basarili oldukları tarihte ve gunumuzde yaşanan katliam ve haksızlıklardan anlaşılabilir. bence tamamı başarısız oldu. bilim adamları ise bu şahsiyetlere oranla buluşlari ile insanlığa epey katkıda bulunmuştur.
devamını gör...
isimlerini bilmediğiniz peygamberlerin katkılarını nereden biliyorsunuz dedirten tanım.

bakın argümantasyon yapalım. peygamber insandır. eğer bir insanın bile hayatını değişip onun iyi bir insan olmasını sağladıysa 0 dan daha fazla katkıda bulunmuş demektir.

savaşları, katliamları başarısızlıktan saymak onlara yormak mantıksız argümandır. siz dışarı çıkıp insanlara sadece savaşmayın diye destekte bulunduğunuzu düşünün. yarın olacak savaşta sizin ne eksikliğiniz olabilir? size ders veren öğretmen 100 almanızı sağlamaz. size ders verir. peygamber insanların iradesine karışmaz. öğüt vericidirler.
devamını gör...
çoktur. peygamberlere inanmasanız bile bu insanların ortaya çıkma sebeplerini göz ardı edemezsiniz. yozlaşan topluluklarda, güçsüzün, fakirin, zayıfın yanındadır peygamberler. firavun ile hz. musa'nın , hz. muhammed ile mekke zenginlerinin arasındaki mücadele vs vs. bu insanlar sizin görüşünüzde peygamber olmayıp ilahi bir kudretle desteklenmiyorlarsa mecburen zenginlere ve güçlülere karşı durmak için ezilenlere, kölelere ulaşmak, onların istekleri doğrultusunda daha eşit bir toplum yaratmak, en azından çabalamak zorundadırlar.
devamını gör...
sadece yakın tarihteki dinlere bakılsa görüleceği gibi dinler dünyaya çok çağ atlatmıştır.

teknik açıdan örnek vereceğim çünkü toplum yapısından örnekler materyalist bazı kimseleri doyurmuyor

putlara tapan baldırı çıplak bedeviler kabile savaşları ile uğraşırken 50 yıl içinde tüm arabistan'ı ve mısır'ı içine almış bir yetmemiş rumlarla boğuşan, bununla beraber devasa saraylarda yaşayıp halkına çok ağır vergiler koyan pers devini çok kısa sürede içine katmış ve tarihde benzeri olmayan bir medeniyet inşa etmiş.

ve yapılan şey sadece toprak işgali değil fethedilen diyarlarda ziraat toprakları ekseriyetle sahiplerinin elinde bırakılmış. bununla beraber rasathaneler kütüphaneler kurulmuştur büyük iskender döneminde batıda kurulan ve envai çeşit dünyevi ilmi içerisinde barındıran kütüphaneler bağnaz kilisenin baskısı altındaki batıdan şama getirilmiş ve tercüme ettirilmiştir.
baldırı çıplak bedevileri bu konuma getiren olay allah'ın kitabı ve peygamberidir

peygamberleri tanıyabilen insan insanlığa katılmış ne varsa neredeyse hepsinin peygamberlerden gelmiş olduğunu bilir.

katkıyı teknikten ibaret sanan ise ikinci dünya savaşında nasıl daha çok sivil öldürürüm sorusuna cevap olarak ortaya çıkan buluşları katkı olarak düşüneceğinden peygamberlerin katkısını anlamak için daha derin düşünmesi gerekecektir.
devamını gör...
(bkz: hz muhammed)
(bkz: haşimoğulları)
(bkz: ebu cehil)
(bkz: ebu talib)
(bkz: hz ali)
devamını gör...
düşününce 124.000 sayısını söyleyen de bir peygamber. hani eleştirdiğin adamdan referans alman tuhaf duruyor, belirtmek istedim.
(bkz: ben ateistin akıllısını severim)
devamını gör...
inanan inanır, inanmayan inkar eder.
devamını gör...
peygamberle bilimadamını kıyaslamak?
o konuda haklı bak, mesela niye tesla bobini yerine musa bobini değil?

aynı zeka, kuran'ı da meydan larousse ile kıyaslıyordur.
devamını gör...
bir mansur başkan kadar yoktur. teşekkürler mansur yavaş.
devamını gör...
tek faktörlü çözümlerin, tedavilerin mümkün olmayacağının kanıtıdır. böyle şeyler efsanelerde olur. her şeyi tedavi eden tek şey. her sorunu çözen tek zihniyet. bunlar alice'in harikalar diyarında rastlayacağı türden şeylerdir.
devamını gör...
sayı ile sıfır.
devamını gör...
doktor diyor ki ''kardeşim sigara içme ciğerlerine zarar'' vatandaş diyor ki ''yav içen ölüyor da içmeyen ölmüyor mu?''.

yukarıdaki hikayede doktorun o vatandaşa hiçbir faydası dokunamamıştır.
devamını gör...
duble yollar
pardon hatlar karıştı
devamını gör...
ibrani dinlere göre insanlık milattan önce beş bin yıl önce yaratılmıştır. şu bağlantıda m.ö 5000 'den başlamak üzere dünya nüfusunu görüyorsunuz. ilk iki bin yılı listeden çıkartalım. çünkü toplam nüfus çok az. böylece ortalama dünya nüfusu 80 milyon civarında. m.ö 2950 yılında nuh tufanı olduğuna göre bu 124bin peygamber bu tarihten sonra gelmiş olmalıdır. zaten öncesinde gelmişse eyvah eyvah bir durum var. öncesinde gelen peygamber varsa da bunlar 124bini etkileyecek sayıda değildir. milat olayından sonra da iki peygamber var; bunu net biliyoruz. o halde 3000 yılda 120bin (4bini öncesine atadık) peygamber var. nüfus da ortalama 80 milyon.
120bin peygamber /3000= 40. demek ki her yıl 40 peygamber gönderilmiş. muhammed peygamberin peygamberlik süresini referans alırsak (ki elimizdeki en iyi veri bu) 40x23=920 herhangi bir yılda ortada 920 peygamber var demektir. 80milyon/920 ~ 87000.
bayburt'un nüfusu 87bin civarı. yani her bayburt'a bir peygamber gelmiş.
bayburt düşünülünce akla uygun geliyor ama bu kadar peygamber ne yer ne içer düşünülmediğinden mümkünsüz bir olay.
sonuç: 124bin peygamber gelmesi olanaksız olduğundan katkı da sıfırdır.
www.worldometers.info/world...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"124 bin peygamberin insanlığa toplam katkısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim