tam ismi tupac amaru shakur olan sanatçı. 20 yaşında ülke gündemine oturmaya başarabilen (bkz: thug life) görüşünü anlatan ve yaşayan siyahilerin haklarını savunan ve onların öncüsü olan rap müziğin en önde gelen isimlerinden olan ve maalesef 25 yaşında vurularak ölen rapçidir kendisi. ölmeden önce çalıştığı son albümü daha sonra (bkz: makaveli) kimliğiyle yayınlanmıştır. ölümi hakkında çok fazla teoriler üretilmiştir. çünkü son zamanlarda sürekli illuminati, abd başkanı ile ilgili söylemleri olmuştur. az zamanda çok kaliteli işler yaptığını albümlerine göz atarak anlayabilirsiniz.

aynı zamanda haksız yere hapse atıldıktan sonra kefaletini ödeyerek onu hapisten çıkaran death row records sahibi suge knight 2pac sayesinde milyonlar kazanmıştır. o öldükten sonra ise tüm servetini kaybetmiş ve sevilmeyen bir adama dönüşmüştür. ölümünde parmağı olduğu düşünülür ki direkt olmasa da zaten dolaylı olarak olduğu kesindir. çünkü 2pacın kavgası hiç bir zaman 2pac - biggie kavgası değildi. suge knight - puff diddy kavgasıydı.
devamını gör...
beş mi yedi mi ne kurşun yiyip sağ kalan adamdır. tabi sonrası pek uzun sürmedi hit em up falan derken yine başka bir suikaste kurban gitti.
devamını gör...
rap müziğin mucidi, adeta babasıdır.
ılluminati öldürtmüştür.

(link:
)
devamını gör...
so much pain
devamını gör...
abd'li ünlü rapçi. ölümünün ardından epey bi komplo teorisi üretilmiştir. halen yaşadığına inanan bir kesimde yok değil.
devamını gör...
hâlâ dinlemeye devam ettiğim sağlam rapper.
devamını gör...
ölmemiş ama kılık değiştirmiş olabilir. hatta türkiye'de yaşıyor olabilir. kanıt.

devamını gör...
hit em up şarkısındaki "kendine çapkın diyorsun ama karını ben şaapıyorum" sözü ve şarkının son kısmında herkese sövmesi yüzünden kurşunlanmış kişi, fazla atar g*te batar.
devamını gör...
biggie'nin lirikal olarak daha üstün olduğunu savunduğumda hayranları tarafından saldırıya uğradığım kişi.
devamını gör...
all eyez on you...
devamını gör...
6 gün süren mücadeleden sonra tupac'ın vücudu pes eden ve 13 eylül 1996 tarihinde saat 16:03'de hayata veda eden rap müzik üstadı.

resmi ölüm sebebi olarak birden fazla kurşun yarasına bağlı solunum ve kalp yetmezliği açıklandı. tupac'ın vücudu yakılarak küllerinin bir kısmı annesi tarafından los angeles'ın üzerine serpiştirildi, bir kısmı da grubu outlawz'un üyeleri tarafından uyuşturucuya karıştırılarak çekildi...
devamını gör...
abi adam harbinden çok iyiymiş.
devamını gör...
bu adamı çok değerli yapan şey gerçekten gangstar olması. günümüz rapcilari gibi para kızlar ve araba ile yalandan gangstar değildi adam harbi sokaktan gelirdi.
devamını gör...
asıl ismi lesane parish crooks olan batı yakalı rapçi. alt sınıftan bir ailenin oğlu olmakla beraber, gangster falan değildir. annesi (bkz: afeni shakur), bir siyahi aktivist grubu olan black panthers üyesidir, hatta 2pac'ın doğumundan birkaç ay önce (bkz: panther 21) davasında yargılanıp, 150 ayrı suçlamadan beraat etmiştir.

hayatının erken safhalarında, rap sanatçısı değil, sokak şairi olarak kendini tanımlar. "theather kid" olarak tabir edilebilecek bir gençtir, baltimore sanat okulu'da okur bir dönem, hatta jada pinkett ile de burada tanışırlar. bu süreçte tiyatro oyunlarında sahne alır.

1993'te, o zamanlar ki yapımcısı haitili jack lakaplı jacques agnant'ın otel odasında bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile hapis cezasına çarptırılır, ki o günlerde daha hala quad stüdyosunda uğradığı silahlı saldırıdan (beş kurşun) iyileşmeye çalışmaktadır. bir sene içeride yatar, o dönemde de kendisine madonna yardımcı olur, hatta bir süre beraber bile olurlar. 1.5 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılaması sürerken, suge knight 1.4 milyonluk kefaletini ödeyerek serbest kalmasını sağlar.

tupac'ın problemi, sürekli yanlış adamların yanında durmasıdır. haitili jack'den uzak durması konusunda mike tyson tarafından uyarılır ama dinlemez. sonra gider bloods çetesi ile yakın bağları olan suge ile iş tutar, death row'a dahil olur, gerçek gangsterlerin yanında gezmeye başlar. olmadığı biri gibi hareket eder. bu dönemde başını belaya sokmak için elinden geleni ardına koymaz, nas'ı kendi şehrinde, kendi adamlarının yanında tehdit eder, sırf nas tepki vermedi diye o gün oradan canlı çıkar, üstüne bir de zanneder ki nas'ı korkuttu. snoop dogg gibi gerçekten çete hayatına bulaşmış ve kurtulmaya çalışan adamları görmezden gelir, sadece kendi kafasında varolan, gangster hayatının çokça romantize edilmiş versiyonunun gerçek olduğuna inanır. biggie ile olan kavgası bile sebepsizdir, quad stüdyosunda uğradığı saldırıda biggie'nin parmağı olduğunu öne sürer ancak biggie bunu birden çok defa yalanlamıştır.

gangsta rapi bu dönemde satmak için kayıt şirketleri bir çaba içindedir, çünkü aynı şirketlerin sahipleri aynı zamanda hapishanelerin de sahipleridir. ıce cube bunu daha sonra bir röportajında anlatır, gangsterliğe dair övgü düzen şarkıların ön plana alınmak istendiğini, sanatçıların bu şekilde şarkı yazmaya özendirildiğini söyler. 2pac bu şirketler için bulunmaz nimettir.

zaten delinin tekidir ve suge ile etrafındakiler tarafından gazlandıkça, iyice zıvanadan çıkar, gangster rolüne iyice bürünür. ölümünde suge'un parmağı yoktur, zaten olması da saçmalık olurdu, 2pac adamın ekmek teknesiydi. çeteler arası savaşta ölenlerden sadece bir başkasıydı tupac, çünkü crips çetesine karşı sesi yükselmeye başlamıştı ve her ne kadar iki çete arası sulh dilese de, ister istemez suge ve onu koruyan mob prius sebebiyle bir blood temsilcisi haline gelmiştir.

öldüğü gece kendi tarafına ait bir gece kulübüne gidecekleri için normalde giydiği kurşun geçirmez yeleğini ya da silahını alamamıştır yanına, ne o ne de korumaları. çünkü gece kulübünde silah bulunması içki satış lisansının ellerinden alınması için bir sebeptir, yeleği de çıkartıp arabada bırakmak gibi bir şansı yoktur. kulübe gideceği rota ve saat de bellidir, herhangi bir önlem de alınmaz, zira tupac daha önce de benzer durumlara düşüp canlı çıktığından, her zaman dört ayak üstüne düşeceğine dair sarsılmaz bir inanca sahiptir, ve eğer varış noktalarına zamanında ulaşabilseler yine kurtulacaktı tupac çünkü mekanın korumaları silahlıydı, crips üyeleri de bir mekanı basmak için hazırlıklı gelmemişlerdi. ama işte kaderin cilvesi...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"2pac" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim