bugün ortaya çıkan bilgilere göre huawei ve xiaomi dahil 60'dan fazla çinli firma amerika'nın tehdit ve ambargolarına karşı çip teknolojisini geliştirmek için birleşme kararı almış. çok da iyi yapmış. çünkü abd çip konusunda dünyada neredeyse tekel konumunda. rekabet her zaman iyidir.


çin birçok alanda gelişmiş bir ülke olsa da yarı iletken konusunda oldukça geride kalmış bir üretici ve bunu da lehine çevirmek istiyor. çin’in arm mimarisine karşın bir mimari geliştirileceği söylense de henüz ortada somut bir şey yok. huawei, hisilicon, xiaomi, datang semiconductor, unichip microelectronics, zhanrui communication, zte microelectronics, smıc, datang mobile, china mobile, china unicom, zte, tencent  gibi üreticiler çin yarı iletken sektörünün gelişimi için güçlerini bir araya getiriyor.


kaynak: www.teknoburada.net/2021/01...
devamını gör...
dünyayı öperler diyerek tepki verdiğim olaydır.
devamını gör...
amerikanın tarafını tuttuğum savaş. bu çinlilerin güclenmesini istemiyorum. insan hakları hakkında hiç bir fikirleri yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"30 ocak 2021 huawei ile xiaomi'nin birleşmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim