haber linki

doğu türkistan'daki insan hakları ihlallerinin bm'de tartışılması önerisi reddedildi.


ancak 47 üyeli insan hakları konseyi'nde yapılan oylamada 17 ülke lehte, 19 ülke aleyhte oy kullandı, 11 ülke de çekimser kaldı.

pakistan, özbekistan, kazakistan, endonezya, sudan, senegal, birleşik arap emirlikleri, katar, moritanya, nepal, namibya, kamerun, çin, fildişi sahili, küba, gabon, bolivya, eritre ve venezuela, 'hayır' oyu veren ülkeler oldu.

öneriyi destekleyen ülkeler ise abd, ingiltere, çekya, finlandiya, fransa, almanya, honduras, japonya, litvanya, lüksemburbg, marşal adaları, karadağ, hollanda, paraguay, polonya, güney kore ve somali'ydi.

oylamada brezilya, gambiya, hindistan, meksika, arjantin, ermenistan, benin, libya, malavi, malezya ve ukrayna çekimser kaldı.


benim türk soydaşlarım moruk, benim müslüman kardeşlerim bilader.

siyaset arenasında soydaşınızı ayrı, kardeşinizi ayrı yerler.
devamını gör...
yazık , dost bilinen ülkelerden yedik kazık. meğer bizim gerçek dostumuz hollanda , güney kore , polonya falanmış . ne desem bilemiyorum ki . yazık çok yazık.
devamını gör...
cikan karar sonucu cok da sasilacak turden degil aslinda.
ulkeler arasinda kardeslik, dostluk, vefa anlayisi yoktur once bunu bir anlayalim... ki genellikle hukumetler; buyuk yuvarlak masalarda cikarlara yonelik kararlar alirlar ve antlasmalar yaparlar. yani ulkeler arasi iliskiler, imzaladiklari kararlar neticesinde ilerler. din kardesligi, soydaslik gudusuyle isler cok da ilerlemez. dolayisiyla konseyden cikan karar da tam olarak bahsettigim duruma yonelik bir karar.
cin'in uygurlulara yaptigi soykirimin tartisilacak ya da arastirilacak bir yonu esasinda yok. aslinda ellerinde soykirima yonelik kapidan agir deliller, halihazirda zaten mevcut. ama buna yonelik yaptirimlara gececek bir babayigit ulke de henuz gorunurde yok. bugun cin'in karsisina gecilebilmesi icin ya cin'den guclu bir ulke olabilmek gerek ya da cin'le minimum seviyede iliskiler icerisinde olmak gerek. e su an dunya piyasasi icerisinde igneden iplige hammadenin ana pazar yerinin cin oldugunu varsayarsak, ondan guclu olmanin da ona karsi durmanin da cok cok zor oldugunu soyleyebiliriz sanki.
ha her ulke kendi adina bireysel nitelikte yaptirimlar uygulamak yerine tipki ukrayna-rusya meselesindeki gibi daha genis, daha kitlesel turden yaptirimlarla cin'e çelme takmak isteseler bile bu cok ise yaramayacaktir. cunku cin'e uygulanabilecek yaptirim sinirlidir. cunku cin zaten gunumuzun dunyasinda, kendi dunyasini kurup soyutlanmis bir ulkedir.
yani lafin kisasi kendi cikarlarini dusunen her ulkenin soykirima yonelik eylemsizligi normal olandir. koca dunya birlesse, beşten buyuk edemiyor iste. olay tamamiyla bu...
devamını gör...
(bkz: türkün türkten başka dostu yoktur).
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"6 ekim 2022 insan hakları konseyi uygur kararı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim