60 yaşındaki moruğun oy kullanabilmesi
başlık "sadrazam ikarus'un sol kanadı" tarafından 17.05.2021 22:39 tarihinde açılmıştır.
1.
anayasal bir haktır.
insanı şaşırtan bir durumdur. daha da ilginci 60 yaş üstü falan da kullanıyor azizim. düşünsene düşünemeyip sadece tüketecek yaşa geliyorsun ama bir ulusun kaderine etki ediyorsun.
insanı şaşırtan bir durumdur. daha da ilginci 60 yaş üstü falan da kullanıyor azizim. düşünsene düşünemeyip sadece tüketecek yaşa geliyorsun ama bir ulusun kaderine etki ediyorsun.
devamını gör...
2.
yaş fark etmeksizin şu anda oy kullanan insanların %90'ının oy kullanabilmesinden daha acı değildir. ütopyam zekanın hüküm sürdüğü bir aristokrasi.
devamını gör...
3.
60 yaş en sağlıklı ve vakur düşünülebilecek yaştır. hayatta sorumluluk almamış bebelerin kendilerini imparator sandığı bir ortamda 30 yaştan ziyade 60 yaşın sözü daha muteberdir şahsım için. akil düşünme 40'tan sonra başlar, 60'ta olgunluğa erer.
eskiler kemal, kamil; yeniler tecrübe veya deneyim der buna. kimi de morukluk der.
cık cık cık.
eskiler kemal, kamil; yeniler tecrübe veya deneyim der buna. kimi de morukluk der.
cık cık cık.
devamını gör...
4.
tümdengelim yönteminin gerekli ama pek sağlıklı olmadığını aklıma getiren başlıktır. çobanla benim oyum bir mi?,60 yaşındaki moruk bla,bla... evet değersiz sorular değil? muhtemel cevaplardan biri; çoban dediğin x üniversitesini tam burslu kazandı veya dedem okur yazar değildi hayat deneyimi az dı ama ilber ortaylı da dedem yaşında,ikisi de oy kullanıyor diye gelir. hatalı bir akıl yürütme olduğunu düşünüyorum. çünkü çobanlık değil verdiğin cevap. sen ‘o çoban’dan bahsediyorsun. tikel olandan. o birey öyle. bardağın diğer tarafından bakarsan ders çalışırken (veya ders tekrarı için düşünce tekrarı da olabilir) kaç koyun kaybetti?demek ki iyi bi çoban olamamış. sonra sana şunu da sorarlar ,diploma sahibi olanlar oy kullanıyor da ne oluyor? ya da 20 yaşındakilerin kullandığı oy ne kadar faydalı olabilir? demokrasi problemleri bunlar. demokrasi her türden problemi çözmez ama çözüm için en iyi olmasa da iyi diyebileceğim yöntemdir. başka yöntem varsa söyleyin. ben bu konuda john suratta mill’i beğenirim.mill için evrensel kabul edilebilecek ideal bir yönetim biçiminden bahsetmek mümkün değildir. lakin demokrasi kültür haline gelirse daha az problem çıkar diye düşünüyorum. *ilber ortaylı’nın bilgili olduğunu bilirim,her dediğini de benimsemem. bu ismi eğitim seviyesi ve yaş benzetmesi için kullandım.doktor öz’ün babası da diyebilirdim.
devamını gör...