mavi önlüklü kurdelalı kızlarla eğitim ve öğretime adım attığım ilkokulumun adıdır.
devamını gör...
kendi donemine gore epey ilerici bir kisilik.
devamını gör...
3. (tematik)
(bkz: reşid paşa)'nın yandaşı idi. ilmiye sınıfındaki yüksek rütbesinden, yani kazaskerlikten mülkiye sınıfına geçiş yapıp vezir olmuştu: kendisi tanzimat hareketinin muhafazakar yönünü temsil etmektedir. ona göre islamiyet hiçbir reformu gerektirmeyecek kadar üstün bir düzen getirmiştir. yine de kendisine geri kafalı diyemeyiz.
devamını gör...
marquez, "dininiz nedir?" sorusuna ben ateistim ama katolik ateist cevabını vermiş. dini kültürü yadsımayan bu duruş yani dinden gelen tarihi toplumsal birikimi göz ardı etmeden bireysel özgürlüklerin aynı potada erimesi mümkün olamaz mıydı? ahmet cevdet paşa, islam medeniyeti için insanlığın son adası derken mecelle kanunlarının yaratıcısı olarak tanzimat döneminin reformistlerinden olarak özellikle osmanlı devleti içerisi de azınlıkların ayrı kanunlarını tek bir çatıda birleştirip bu ikircikligi önlemeye çalışmıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ahmet cevdet paşa" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim