“ve bazen ölür insan. yaşarken çok kere, hayatın sonunda bir kere ölür.”

kalemi güçlü bir yazar. henüz kitaplarıyla tanışmadıysanız ve şu aralar “kimi ve neyi” okuyayım diye düşünüyorsanız, bir meddah olarak, yazarı sizlere öneriyorum.

birkaç yıl önce kendisiyle tanışmıştım. sohbeti de ayrı güzeldir. ankaralılar imge kitabevini iyi bilirler. yazarı buradan sorabilirler, denk gelirseniz bir çay kahve için derim. son derece mütevazi ve hoş sohbet biridir.


ankara üniversitesi farmakoloji bölümü mezunu, odtü’de siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ikinci yüksek lisansını yapmıştır. mülkiye'de ikinci doktorasını yaparken aynı zamanda bir zamanlar sartre, althusser, foucault ve gilles deleuze gibi ünlü filozof ve kuramcıların ders verdiği paris’teki ecole normale superieure’da felsefe eğitimi almıştır. makale, deneme ve şiirleri birgün, radikal, birikim, evrensel kültür, bilim ve ütopya gibi çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmıştır.


kitaplarından bazıları;

yalnızlığa övgü
aleviliğin abc’si (bu kitap bir başucu kitabından öte bir bilgi kaynağıdır.)
yitik (ezidileri anlatan müthiş bir roman)
aşkın tarihi


tarih konusunda pek yamulmam ama sanırım 3 yıl kadar önce bir arkadaşıma “yalnızlığa övgü” kitabını vermiştim. aradan uzun zaman geçti. geçen gün whatsapp marifetiyle arkadaşım bir fotoğraf gönderdi. buyrunuz;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

bu kitap ankara’dan yola çıktı ve yaklaşık 2600 km yolculuk etti ve bu yazıyı yazmama sebep oldu. şunu her zaman söylerim; “kitapları kutsamayın. okuduktan sonra verin gitsin.” kitaplar, evinizde yıllarca işlevsiz olarak saklanacak birer obje değildir.

yazarın kitaplarını öneriyorum efendim. ancak yazarın kitaplarını sakın ola şu saçma sapan kişisel gelişim zımbırtılarından sanmayın. ve o tarz kitaplara da para vermeyin, onun yerine bir bira için daha iyi.

tarihi bilgilerle dolu ve kendine has bir anlatım tarzıyla sürükleyicidir yazarın dili. tarih, sosyoloji, felsefe ve fena oranda aşk içerir kitapları.

ça ça ça: alıntı kısmı için kaynakça

öyle işte.
devamını gör...
sıla'yla kitap yazan herif mi bu? o ise eğer yeterince açıklayıcı olur.

edit: ta kendisiymiş.
devamını gör...
bir de ali murat hamarat var.
ikisi de aynı gazetede yazıyor. aynı iki isim ve soyadların kafiyesi ender bulunur türden.
devamını gör...

ve bazen ölür insan. yaşarken çok kere, hayatın sonunda bir kere ölür.
devamını gör...
sıla ile yazmış olduğu bin yılın aşk mektupları kitap sayesinde adını duyduğum 1973 doğumlu odtü çıkışlı türk yazardır.
kitapları

yitik
aşkın tarihi: doğumundan ölümüne eros
bin yılın aşk mektupları


ve bazen ölür insan
yaşarken çok kere
hayatın sonunda bir kere ölür.
devamını gör...
sıla gençoğlu ile yazdığı bin yılın aşk mektupları'nın yanı sıra birkaç kitap daha yazan 1973 doğumlu türk yazar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kitapları

aşk bütün yalnızlıkların anasıdır
bin yılın aşk mektupları
yitik


ve bazen ölür insan
yaşarken çok kere
hayatın sonunda bir kere ölür.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ali murat irat" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim