three days grace şarkısı.

“ben gerçekten kimim?” ve “yaptıklarım gerçekten bana mı ait?” sorularını sormamıza neden olan bir parça.
birçok felsefi dokunuş barındırır.

ı can’t control myself
ı’m still caged inside
(kendimi kontrol edemiyorum
hala kafesteyim) çığlığı, arthur schopenhauer’ın istenç (will) felsefesini tanımlar.

help me believe it’s not the real me
(bunun gerçek ben olmadığına inanmama yardım et) kuplesi, carl jung’un gölge kavramının anlatısıdır.

no one will ever change this animal ı have become
(kimse dönüştüğüm bu hayvanı değiştiremeyecek) ifadesi, kabullenme ile yardım isteği arasındaki o tehlikeli eşiktir.
adam gontier, bir yandan kendisini bu canavardan kurtaracak bir kurtarıcı ararken, diğer yandan bu durumun kaçınılmaz bir varoluşsal gerçeklik olduğunu sezerek nihilist bir noktaya kayar.

velhasıl güzel parça.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"animal i have become" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim