taş atmak için söyleyecek elbette ki sözüm var fakat engelleyen günahım çok.
devamını gör...
bebekler emekleyemiyor nasıl taş atsın.
devamını gör...
taş israfına yol açacak bir söylemdir.
devamını gör...
alkolden bayılan arkadaşımızı tokatlayarak uyandırabileceğimizi düşündüğümüzden bendeniz tarafından değiştirilerek kullanılan söz:

"aranızda günahsız olan ona ilk tokadı atsın"

bu arada biz ekipçe alkolün tesiriyle sızmıştır zannetmiştik ama bildiğimiz alkol komasıymış. 4 saat serum yedikten sonra "noldu bana?" diyerek kendine geldi...
devamını gör...
(bkz: taş yok mu taş)
hz isa'ya ait olan; bir hayat kadınını taşlayarak öldürmeye çalışan yahudilere hz isa tarafından söylenmiş söz.

evet yahudilere söylenmiş bir söz.
devamını gör...
magdalalı meryem'i fahişelik yaptığı iddiasıyla taşlayarak öldürmek isteyen ferisilere hz. isa(hasan mezarcı) tarafından söylenmiş sözdür. kadını taşlamaktan vazgeçmişler, arkalarını dönüp gitmişlerdir.
devamını gör...
çok doğru bir sözdür, günlük hayatta sık sık aklıma gelir. kimseyi yargılamadan önce herkesin bir dönüp kendisine bakması gerektiğini anlatır.
devamını gör...
tencere dibin kara seninki benden kara hali.
devamını gör...
toplumun, kendi yanlışlarını çuvala basıp kaldırdıktan sonra ufak bir hatasını gördüğü şahsın karşısında iğrenç eleştirileriyle komik duruma düştüğü an çat diye söylenilecek sözdür aslında.
devamını gör...
isa ise zeytin dağı'na gitti. ertesi sabah erkenden yine tapınağa döndü. bütün halk o'nun yanına geliyordu. o da oturup onlara öğretmeye başladı. din bilginleri ve ferisiler, zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. kadını orta yere çıkararak isa'ya, “öğretmen, bu kadın tam zina ederken yakalandı” dediler. “musa, yasa'da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?” bunları isa'yı denemek amacıyla söylüyorlardı; o'nu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı.
isa eğilmiş, parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, “içinizde kim günahsızsa, ilk taşı o atsın!” dedi.
sonra yine eğildi, toprağa yazmaya başladı. bunu işittikleri zaman, başta yaşlılar olmak üzere, birer birer dışarı çıkıp isa'yı yalnız bıraktılar. kadın ise orta yerde duruyordu. isa doğrulup ona, “kadın, nerede onlar? hiçbiri seni yargılamadı mı?” diye sordu.
kadın, “hiçbiri, efendim” dedi.
isa, “ben de seni yargılamıyorum” dedi. “git, artık bundan sonra günah işleme!

(bkz: yuhanna)
devamını gör...
bu tip çıkışlar muhtemelen ölümüne yani öldürülmesine neden olmuş olabilir zira kurulu düzeni bozup yahudi din adamlarının taşlama* gibi acımasız cezalarını yeniden gözden geçirmeye yönelik vicdani çağrılar yapmak tehlikeli olmuştur.
devamını gör...
bir isa söylemidir. ciddi sonuçlar doğurmuştur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aranızda günahsız olan ona ilk taşı atsın" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim