türkiye için olması gereken ile olacak arasında uçurum olan tutar. açlık sınırının altında maaşlarla yaşam mücadelesi veriliyor.


işçi konfederasyonları, asgari ücret için hükümet ve işverenle masaya oturmaya hazırlanıyor. uzmanlara göre türkiye'de 'genel' maaşa dönüşen asgari ücrete yapılacak zam pandemi nedeniyle artık daha da önemli.
hükümet ile işçi temsilcileri, salgının yol açtığı olumsuz ekonomik koşullarda asgari ücret pazarlığı için masaya oturmaya hazırlanıyor.
türkiye’nin en fazla üyesi bulunan konfederasyonu türk-iş, bu yıl asgari ücret için herhangi bir rakam açıklamayacağını ve mümkün olan en yüksek artışı hedeflediğini ifade ediyor.
2019’da yüzde 26,1, 2020’de yüzde 15 artırılan net asgari ücret şu an 2 bin 324 lira. hükümet, yüzde 8’lik 2021 enflasyon hedefine göre artırımda bulunursa, asgari ücret 2 bin 510 liraya yükselecek. ancak türk-iş’in araştırmasına göre türkiye’de açlık sınırı 2 bin 482 lira seviyesinde.
!! geçersiz url !!
devamını gör...
çare, alım gücünün arttırılmasıdır. maaşların büyük oranlarda sürekli arttırılması yüksek enflasyonun kısır döngü haline gelmesine sebep olmaktadır.
devamını gör...
25xx civarında olabilir ama zorlarlarsa 26xx civarında da olabilir. 3xxx'e yaklaşacağını asla düşünmüyorum.
devamını gör...
3000 olması gerekli fakat olacağını düşünmüyorum. oldu ki 3000 yaptılar sanıyormusunuz alım gücü artıcak bu sefer de yağ,süt,sebze,meyve artacak.
devamını gör...
şu pandemi döneminde eğer 3000 barajını görür subvanse edilmez ise işsizliği daha da arttıracaktır. bu açıdan benim hatırladığım en kritik asgari ücret zammı görüşmesidir.

not: yaş 37
devamını gör...
asgari ücretin yükselmesi güzel haber ama! yükselmesi ile birlikte paralel şekilde zam yapılması hiçbir fayda sağlamadığı gibi halkın bütçesi eksiye düşüyor.
aslında hükümet asgari ücretin yükselmesine sıcak bakmasının altında yapılacak zamın ve kasaya dönecek verginin bahanesi olarak kullanır herzaman, hükümetin zam mantığı eşşeğin kuyruğuna benziyor ne uzuyor ne kısalıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"asgari ücret zammı ne kadar olmalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim