ingilizlerin katliamına uğrayan aborjinler için avusturalya'nın ulusal marşındaki genç ve özgürüz ifadesini biriz ve özgürüz olarak değiştirmesi hadisesi.

--- alıntı ---

avustralya'nın ulusal marşındaki bir mısra, kıtanın yerli halkı aborjinlerin tanındığının göstergesi olması için resmen değiştirildi.
avustralya başbakanı scott morrison, "advance australia fair" adlı marşın 2'inci mısrasında yer alan "genç ve özgürüz" ifadesinin "biriz ve özgürüz" olarak değiştirildiğini açıkladı.

morrison, ulusal bir gazete için kaleme aldığı makalede, "genç ve özgür" ibaresini "bir ve özgür" yapmanın bir şey eksiltmeyeceğini aksine çok şey kazandıracağını ifade etti.

--- alıntı ---

kaynak: ilkha.com/dunya/ingilizleri...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"avusturalya'nın aborjinler için milli marşını değiştirmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim